Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!

Катрин Аштън и естонският външен министър за кризата в Украйна
Обновена: 5 мар 2014 21:47 | 5 мар 2014 20:06,
642
Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!
Снимка: Reuters

Снайперистите на Майдана в Киев са били наети от някого в ръководството на опозицията.

Това става ясно от изтекъл в нета запис на разговора на външнополитическия представител на ЕС Катрин Аштън с външния министър на Естония Урмас Пает, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, - казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. - Има снимки, показания на лекари, че почеркът е един и същ, еднакъв е и видът на куршумите".

"Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает.

"Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Аштън.

В изтеклия разговор, състоял се преди формирането на временното правителство на Украйна, външният министър на Естония и шефът на външнополитическата служба на ЕС обсъдили също и създаването на новия украински кабинет.

"Представителите на гражданското общество нямат доверие на хората, които кроят коалицията, те имат тъмно минало", отбелязал Пает.

Обсъждайки конкретни фигури на украинската политика, той подчертал, че с авторитет сред представителите на гражданското общество се ползва само Пьотр Порошенко.

"Върху членовете на парламента се оказва огромен натиск. В домовете им се явяват неканени гости, а един депутат е бил бит направо пред парламента", добавил Пает. Той предупредил Аштън, че в Украйна "има руски кораби и Русия може да премине към действие".

"Нужно е да убедим хората на Майдана, че трябва да се държат сплотени в краткосрочна перспектива. Ние готвим финансова помощ в краткосрочна, средносрочна и дългосрочна перспектива. Нужно ни е правителство, за да можем да дадем помощ от ЕС. Недостатъчно е просто да се барикадират сгради", казала на свой ред Аштън.

Естонското външно министерство вече потвърди автентичността на телефонния разговор между Пает и Аштън.

"Крайно досадно е, че  изобщо този разговор е бил подслушан и това, че е качен в интернет именно днес, не е случайно", заяви самият Пает, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той се въздържа от коментар, докато не види записа. "Разговорът ми с Аштън се състоя миналата седмица веднага след посещението в Украйна. В този момент вече бях в  Естония", каза той.

Евросъюзът отказа да коментира появилия се запис. "Не коментираме изтичания на частни разговори", каза прессекретаря на Аштън Мая  Кочиянчич.

В руското външно министерство обаче са обърнали сериозно внимание на появилия се в интернет запис.

"Отказът на ЕС да го коментира предизвиква удивление. Та нали неотдавна високопоставени  представители на страните от ЕС активно коментираха аудиозаписа на Виктория Нюланд", казал представител на министерството, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.
487
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин.
486
5
 
33
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Американците този път се оляха.,не си дадоха сметка за огромната мечка в единия край на Европа, която се събужда от геополитическата зима и сега пак има амбиции да тръгне на лов.. след преврати в държави като афганистан, ирак, египет и тн помислиха,че могат ей така с лекота да сложат ръка върху руска Украйна.. обаче тук много сериозно са се объркали.. и с какво право се месят в работите на страна където населението говори руски.. Все едно САЩ да ни заявят претенции за Македония.. същата работа
485
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 5 и 6 декември 2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъдиха въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО Илинден ПИРИН. По време на заседанието Русия и Сърбия поискали от България да регистрира въпросната организация, което не изненадва.
484
30
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Минусите и плюсовете могат да се манипулират. Нали знаете, че няма нормален човек, който да защитава убийци. Затова гледайте онези които се хвърлят да бранят убийците Янукович и Путин. Те същите бранят и БСП-ДПС. Какво мога да ви предложат същества (не хора) като тях?
483
29
 
15
 
! Отговори
1222 преди 10 години
Единствените, които убиват във 21-ви век са комунисти и ислямски терористи. Точната комбинация управляваща България!
482
23
 
10
 
! Отговори
да преди 10 години
Където има неясни записи и контра на нещо - там мирише лошо на комунисти!
481
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
До емиТези, които са убивали, нямат "свои" - всички са им чужди! Тези (този?), които са ги наели, не са искали мир и демокрация. Искали са повод за използване на сила. Не изключквам крайно-леви или крайно-десни украинци да са го направили от любов към насилието, но ми се вижда малко вероятно. По-скоро просто са се присъединили в последствие. Ще е добре да се разкрият поръчителите, но не ми се вярва много-много. Надявам се поне да хванат крайните, които са се присъединили.
480
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питали радио Ереван защо Йончева не отразява гражданската война в Киев.След кратка музикална пауза, отговаря:- Защото няма кой да я закара на държавна сметка.
479
6
 
30
 
! Отговори
Долу преди 10 години
Която и медия да посетиш ПЪРВА е новината:" Снайперистите на Майдана в Киев са били наети от някого в ръководството на опозицията.Това става ясно от изтекъл в нета запис на разговора на външнополитическия представител на ЕС Катрин Аштън с външния министър на Естония Урмас Пает,"Що за диванета са тия цвъкащи минуси?Привържениците на най-голямата терористична държава САЩ, продължават да са ЗАД убийците в Украйна.Американци, долу ръцете от Украйна.
478
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин дали е забравил, че в 80% от територията на Русия руснаците са малцинство.
477
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ox..haide ukrainci napred kam "evropeiskoto badeshte"...smeshni vushki takiva
476
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усмивки от старите ленти. Тоя филм сме го гледали вече в ирак, афганистан, либия и т.н. Винаги идват Американците да демократизират, да дадарт един заем, следва приватизацията и после западни компании взимат всичко на концесия.Скоро и в други градове...
475
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво стана сега, май революцията не е революция, а е чист преврат. Че Янукович е ***, спор няма, подобен на Бойко Борисов, но че няма революция е повече от омчевидно. Не очаквайте Путин да признае тези превратаджии, а за американците какво да кажа, те винаги са поддържали всички тъмни сили само и само да притискат Русия, само че този път са се объркали малсо. Това не е Югославия, Ирак или Сирия, тук ще ядат здрав ***.
474
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н."
473
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека заплюем в лицето нищожеството,приличащо на човешко изпражнение,Иво Инджев,който онзи ден оскверни паметта на воините,дали живота си за освобождението на Европа от хитлеризма и защити новата терористична власт в Киев.Да направим същото и с останалите добре познати ционистки *** като Илиян Василев,Красен Станчев,Огнян Минчев,Евгений Дайнов,Стефан Гамизов,Радан Кънев,Мария Капон и всички останали знайни и незнайни *** от сороските бардаци.Те предадоха България.
472
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присъединявайте сеШЕСТВИЕ: БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ | Facebook..Шествие: БОЛГАРИЯ поддерживает политику РОССИИ | Facebookhttps://facebook/events/478161958972660/ ШЕСТВИЕ: БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ | Facebook..Шествие: БОЛГАРИЯ поддерживает политику РОССИИ | FacebookПрисъединявайте се
471
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В началото на украинските протести Б.Б.призоваваше българите да бъдат като украинците.Накрая стана ясно,че накои финансира протестите в Украйна ,въоръжени групи правеха погроми,палежи,убиваха хора.Олигархичен кръг има интерес Украйна да бъде съсипана,защото се договаря с Китай.Интересно как ЕС и САЩ,сторонници на демокрацията сега преговарят с нелегитимните нови власти в Украйна.Все пак Янукович,бе свален силом,не след избори нали...Значи може двоен стандарт за демокрация.Може,може...
470
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз лично не намирам никаква разлика между нашите долни политици и тия от ЕС.. всичко опира до власт и пари и нашите *** и блогъри дето с пяна на уста ги защитават и европейските ценности.. това ли са европейските ценности.. да дойде председателя на ЕНП в България и да хвали постищенията на групировката ГЕРБ и на лидера - кума на МАДЖО.. Тия хора не се спират пред нищо и с нищо не са по-добри от нашите.. не защитавам Русия но ЕС не е нищо по-добро
469
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ранобуднитепияндетаПолитиката на Русия към България (а и не само към нея) е дообогатяване на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.