Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!

Катрин Аштън и естонският външен министър за кризата в Украйна
Обновена: 5 мар 2014 21:47 | 5 мар 2014 20:06,
642
Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!
Снимка: Reuters

Снайперистите на Майдана в Киев са били наети от някого в ръководството на опозицията.

Това става ясно от изтекъл в нета запис на разговора на външнополитическия представител на ЕС Катрин Аштън с външния министър на Естония Урмас Пает, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, - казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. - Има снимки, показания на лекари, че почеркът е един и същ, еднакъв е и видът на куршумите".

"Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает.

"Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Аштън.

В изтеклия разговор, състоял се преди формирането на временното правителство на Украйна, външният министър на Естония и шефът на външнополитическата служба на ЕС обсъдили също и създаването на новия украински кабинет.

"Представителите на гражданското общество нямат доверие на хората, които кроят коалицията, те имат тъмно минало", отбелязал Пает.

Обсъждайки конкретни фигури на украинската политика, той подчертал, че с авторитет сред представителите на гражданското общество се ползва само Пьотр Порошенко.

"Върху членовете на парламента се оказва огромен натиск. В домовете им се явяват неканени гости, а един депутат е бил бит направо пред парламента", добавил Пает. Той предупредил Аштън, че в Украйна "има руски кораби и Русия може да премине към действие".

"Нужно е да убедим хората на Майдана, че трябва да се държат сплотени в краткосрочна перспектива. Ние готвим финансова помощ в краткосрочна, средносрочна и дългосрочна перспектива. Нужно ни е правителство, за да можем да дадем помощ от ЕС. Недостатъчно е просто да се барикадират сгради", казала на свой ред Аштън.

Естонското външно министерство вече потвърди автентичността на телефонния разговор между Пает и Аштън.

"Крайно досадно е, че  изобщо този разговор е бил подслушан и това, че е качен в интернет именно днес, не е случайно", заяви самият Пает, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той се въздържа от коментар, докато не види записа. "Разговорът ми с Аштън се състоя миналата седмица веднага след посещението в Украйна. В този момент вече бях в  Естония", каза той.

Евросъюзът отказа да коментира появилия се запис. "Не коментираме изтичания на частни разговори", каза прессекретаря на Аштън Мая  Кочиянчич.

В руското външно министерство обаче са обърнали сериозно внимание на появилия се в интернет запис.

"Отказът на ЕС да го коментира предизвиква удивление. Та нали неотдавна високопоставени  представители на страните от ЕС активно коментираха аудиозаписа на Виктория Нюланд", казал представител на министерството, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпроса тук е защо това не се коментира по нашите скапани телевизии... Има едно репортерче от БТВ дето ходи на място и само показва жертвите и полицията как ги била малтретирала разбираш ли.. дори дадоха запис където една жена - баба на около 60 70 години с 2 торби седи на един тротоар много далеч от Майдана и по едно време проехтява изстрел и тя пада на земята, оцелена в главата и умира.. е кажете ми това кой полицай или укрански войник ги го направил и защо ?
467
3
 
13
 
! Отговори
Беркут преди 10 години
са били само с шлемове и палки,нямали заповед за употреба на оръжие.
466
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СнайперистаАми лично аз имам такава пригодена да стреля 5.5 мм флоберови патрони .От 250 м. мога да те застрелям с тази оптика без проблем.
465
0
 
1
 
! Отговори
коментирай това преди 10 години
/watch?v=R_8_KhrwEPE&feature=youtu.be7:47по 200 гривни на човек
464
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички служби спят включително руските САМО ЛИТОВСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ИМА ИНФОРМАЦИЯ Това да не са българските служби да проспят тоя с раничката в бургас, че и един разстрелян ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА И ОЩЕ СТО И ПЕТДЕСЕТ ТАКИВА ПОЛИТИЧЕСКИ УБИЙСТВАДе е България?
463
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г. /З.Стоянов/
462
8
 
3
 
! Отговори
експерт преди 10 години
Нещо не се вързва уважаеми другари. Снайперисти от опозицията стрелят, а специалните части им правят вятър. Ако не знаете, да ви кажа, че снайпериста е мъртъв след първия си изтрел, ако стреля втори път може да си направите изводите.
461
5
 
24
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Всички плюете Русия, която е платила прескъпо и е дала 20 милиона жертви и е избвавила цяла Европа от нацизма и в същото време се кланяте на САЩ, които в цялата си история трупат богатства и влияние на гърба на страданието на другите народи.. Не че в Русия е нямало Сталин, който може би не е бил по-добър от ХИТЛЕР, но зулимите на САЩ навсякъде по света бледнеят пред тези на задокеанските ни ,,приятели". Що за *** трябва да си за да мислиш,че на САЩ им пука повече за БГ отколкото на РУСИЯ
460
2
 
25
 
! Отговори
Недялков преди 10 години
Приятели, помните ли как гордо изпъчил пилешки гърди плевньо заяви, че неговото "мнение" напълно съвпада с мнението на Обама и Французина за нападение срещу Сирия!? А когато се изребчи на Путин за Украйна! Смехурко! Боже, защо не си прибереш вересиите?
459
0
 
11
 
! Отговори
така или иначе преди 10 години
Внуците и правнуците на сегашните украински лидери все още ще затваря глави за членство в ес.Ако го има,де.
458
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господи, спаси Украина!
457
3
 
22
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Това беше целта на САЩ И ЕС да предизвикат преврат да свалят легитимната власт без значение каква е тя добра или лоша, да разединят държавата и после да им спуснат един заем от 11 милиарда, който ще им излезе през г*за на украинците и ще ги задължи да играят по свирката на САЩ
456
3
 
15
 
! Отговори
От крематориума преди 10 години
За съжаление, нашето зъбене по форумите няма да трогне никого на Запад. Във Великобритания 2 вестника въобще споменават случката, с извратени заглавия (ос. Гардиън). Естествено, за да намерите статиите, трябва да ровите. В САЩ е наложено 100-процентно информационно затъмнение по въпроса. Пробвайте в гугъля нещо като Ashton Kiev snipers
455
2
 
22
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Най-тъжното е, че нашите *** от Реформаторския блок - Раданчо, Кунева, Мария Капон и другите ранобудни студенти, блогъри и тн дето защитават преврата , САЩ и Европейските ценности и говорят за новото легитимно правителство в Украйна.. - хора с маски и калашници, обикалящи по улиците трудно могат да се нарекът легитимни.. Всички ни телевизии и журналисти и политози удобряват случващото се в Украйна тя се била освободила от руското влияние... Тия нашите дървари са за бесене също
454
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само че са Натовски разстрелите . фашистите на Тимошенко са били и разстреляли един прокурор в Киев.- има запис на камера. 28 души от законната полиция Беркут на президента са убити, има запис и на разстрела и подпалването жив на един от тези Беркутовци - всичко е документирано, а Западните медии дезинформират хората, че и Обама ще обижда Путин,че бил лъжец. Тия не знаят с кого си имат работа!
453
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6776: Не се знае дали може да се питат лекарите... Тази нощ 24-та революционна сотня най-случайно е щурмувала и окупирала киевския крематориум...
452
4
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Които финансираха ислямистите-канибали в Сирия,те и пращат снайперистите в Украйна-САЩ!Всичко обслужва техния интерес-да изолират и унищожат Русия.Даже ЕС има интерес Украйна да е мирна и остане в руската сфера на влияние.Защото с единна власт(макар и не много демократична) може лесно да се преговаря и ДОГОВАРЯ!Стабилността е важна за европейския бизнес.С американския обаче не е така-там се действа с груба сила,принуда,рекет.Идват и си вземат каквото искат.Затова им пречи Русия.
451
4
 
27
 
! Отговори
6776 преди 10 години
Това са снайперисти на ЦРУ, неслучайно американски сенатори ходиха на майдана да насъскват вражда между два православни родствени народа, и майдановците като направиха преврата развяха американски знамена. Няма по-голяма радост за американците от това да накарат два европейски православни народа да се избиват помежду си. Ама нещо май ще им излезат криви сметките.
450
1
 
7
 
! Отговори
емо преди 10 години
За тях не е толкова от значение те да са добре. Важното е хората да са зле. Това е тяхното добре.
449
2
 
1
 
! Отговори
тони преди 10 години
И какво ще живеят като къртици? Без да видят слънце? И от какво си спокоен и ти ли ще живееш в тези градове под земята?