Русия с контрасанкции за Запада

Конфискация на имущество и финансови активи в случай на санкции от Запада
Обновена: 5 мар 2014 11:32 | 5 мар 2014 11:32,
58
Русия с контрасанкции за Запада
Снимка: Reuters

Руският парламент работи по проектозакон, който ще позволи конфискуването на имущество и финансови активи на европейски и американски компании, в случай че Западът наложи санкции на Русия заради Украйна. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на руската информационна агенция РИА Новости.

По думите на председателя на конституционната комисия в горната камара на руския парламент Андрей Клишас проектозаконът "ще даде възможности на президента и правителството да защитят руския суверенитет от заплахи", пише БТА.

Според Клишас мерките отговарят на европейските стандарти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: УкрайнаСАЩРусияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
maora преди 10 години
ДО ХМ:много обичам такива тикви да се изказват. Тикво зелена занаеш ли защо много западни фирми не могат да виреят в Русия. Има изисквания доста които не могат да покрият. Първо всичко се изписва на кирилица, второ имат законови бази за конкуренцията и предимството на Руското производство. Руснаците са националисти и предпочитат руското производство пред западното. Карфур Русия напр. фалира само след няколко месеца, защото не можа да се справи с местните руски вериги. Веднага се самообрежи.....
53
6
 
1
 
! Отговори
slavcho преди 10 години
Ако, нямаше руснаци и араби на този свят, щяхме да си живеем като в рая.
52
0
 
2
 
! Отговори
чичо Сам преди 10 години
Клати, клати, колко да ни клати?
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В деня в който Русия и Китай обяват резервна валута, различна от долар, УСА са тотално чао! Но това и нарушило световната икономика твърде много и би сринало пазарите твърде бързо, поради което Путин действа твърде меко, класи с доста вазелин. ;)
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдана. Това се чува във запис, разпространен в сайта за видеосподеляне Ютюб, между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АлексНищо няма да затварят, Путин ще им вземе машините, които имаха глупостта да изнесат в Русия и с тях ще си прави военни самолети.
48
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ОТ ФОРУМА НА ,,ПОЛИТИКУС''.РУ - ,,ИНТЕРЕСНО ТЕПЕР ГЕЙСОЮЗ ПОНИМАЕТ КТО ИЗ НАС НА НЕФТЯНОЙ / ГАЗОВОЙ/ ИГЛЕ СИДИТ ?
47
5
 
3
 
! Отговори
ППП преди 10 години
Между другото - на руснаците чужди инвеститори трябват ли им? Защото само като чуят тези заплахи и през глава ще се разбягат. Даже и тези, които в момента работят в Русия, и те ще се замислят.
46
1
 
5
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Георги Димитровабе предател нетелие срам като носиш такова име вземи даго смениш със някое турско
45
5
 
0
 
! Отговори
ППП преди 10 години
Да си дойдем на думата. Болшевишката революция никога не е приключвала. За тези, които сравняват блокирането на руски сметки в западни сметки и конфискацията на частна собственост на американски и европейски компании. Блокиране означава, че не могат да теглят олигарсите от сметките си докато не им дойде акъла в главите. Еевнтуално някой ден могат и да им върнат парите. И междувременно, те си стоят в чуждите банки и банките ги "въртят". Банките не са на загуба и не са конфискували нищо.
44
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бля-бля!Кранчето,кранчето на руския газ,то е ключа за решаването на проблема,а това е проблем и жалък опит на САЩ и дрисливия ЕС да "командват" Русия!Ще стане,ама друг път!На лято!На "кукуво лято"!
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХмГлупчо, що си мислиш, че технологиите, започват и завършват с битовия ти свят :DНе ме занимавай ако обичаш :)
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХмА къде ще инвестират, като ресурсите са там :)И Русия не са назад с технологиите, защото новият боинг, който излиза е бъкан именно с руски авио технлогии, от въпросния офис, който го грози приватизация :DЩом са толкоова напред какво правят в Русия :)
41
0
 
22
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Самолетоносача "Дж. Буш" е в Гърция, между другото това е същия на който му се бяха прецакали тоалетните и се беше вмирисал, но много малко вероятно е да влезне в Черно море, защото тогава ще се вдигне много напрежението и тоалетните изобщо няма да издържат;-))
40
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искрено ще се радвам Путин да привика всички олигархчета и учтиво да ги помоли да си изтеглят паричките от САЩ и Европа. И те, понеже не са като нашите, а са истински родолюбци, наистина ще го направят. Да видим какво ще стане тогава.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само за справка-скоростта на това животно е 56 километра в час, тоест 7-8 хил километра се взимат за около седмица - през това време и на Луната са разбрали къде отива самолетоносача. Точно затова Щатите са разположили самолетоносачите си в различни "стратегически точки" по света с идеята да реагират бързо при нужда.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
наи важното в момента за русия е да излезе от договора за ядреното оръжие и да започне увеличаването му
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолетоносача за който се говори вчера се е намирал в Япония на тренировъчна мисия според официалната страница на Американския флот. Малко трудно ще се телепортира 7-8 хиляди километра за един ден, да не е самолет това хаха. Украинските фашаги съвсем се размечтаха :)
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 32Ок, в този случай къде е логиката САЩ да наложат санкции на руските компании, които внасят огромни данъци в бюджета им? И да блокират сметките на руски олигарси, нали това са директни загуби за банките им? Както виждаш логика няма, просто Русия отговаря с "каквото повикало-такова се обадило".
35
22
 
1
 
! Отговори
Георги Димитров преди 10 години
До Алекс 32Не очаквай логика от руска глава. Там приоритетите са други. Затова и да си седят затворени като секта и да си цалюват вожда и учителя трижди дневно, на снимката на мидера.