Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите

Страната е заплашена и от икономически санкции заради Украйна
Обновена: 7 мар 2014 07:29 | 6 мар 2014 20:00, Анисия Иванова
296
Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите
Извънредната среща в Брюксел, Херман ван Ромпой. Снимка БТА

Европейският съюз замрази преговорите с Русия за споразумения за всеобхватно партньорство и опростяване на визовия режим и я заплаши с икономически санкции, ако не спре до дни да дестабилизира ситуацията в Украйна, предадоха световните агенции.

На извънредна среща днес в Брюксел, посветена на украинската криза, държавните и правителствените ръководители от ЕС призоваха Москва да се съгласи да започне в най-скоро време преговори по въпроса.
Европейските лидери взеха това решение, след като Съединените щати наложиха визови ограничения на проруските опоненти на новата украинска власт в Киев и откриха пътя за налагане на финансови санкции, отбелязва Асошиейтед прес. Целта на наказателните мерки, предприети от ЕС и САЩ, е да бъде овладяна най-тежката геополитическа криза в Европа след края на Студената война.

Още по темата

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой предупреди Русия, че разполага с броени дни, за да реагира. В противен случай Европейският съюз ще обмисли мерки като забрана за пътуване, замразяване на активи и отмяна на следващата среща на върха ЕС-Русия, предупреди Ван Ромпой, цитиран от ДПА.

Той даде да се разбере, цитиран от ИТАР-ТАСС, че до произвеждането на избори в Украйна, Европейският съюз е готов да подпише само политическата част от споразумението за асоцииране на бившата съветска република. Икономическият раздел на спогодбата ще бъде оставен за след формирането на нова изпълнителна власт в страната, допълни той.

Ван Ромпой определи украинската криза най-тежката в Европа след балканските войни. Европейският съвет утвърди решението за предоставяне на Украйна на помощ в размер на 11 милиарда евро до 2020 г., съобщи  председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Европейските лидери осъдиха решението на кримския парламент да свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия. Те го определиха като незаконно. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Izbegal не пиши глупости бе *** досега никой не е победил Великата Руска Армия историята непомни такъв слъчай но Американските *** ги скъсаха от секс в Виетнам
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До IzbegalТи за БРИКС да си чувал?
196
3
 
0
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Руските ракети са просто плашила за наивни гаргиПри евентуална война ядреното оръжие последната дума , а в съвременни бойни действия няма да се използва на суша . Има и други страшно ефективни оръжия Бил съм в домашен бункер близо до Бостън , строяли са хи масово през 80те , и са били НАПЪЛНО сигурни че им трябват , това е преди 30 години
195
2
 
1
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
САЩ ще ни компенсират в желанието си да се изфукатЕдинствено Русия ще изгубятПонеже алтернативният пазар е Китай и Индия а те не плащат като ЕС Губи руският народ
194
0
 
0
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Благодарен!
193
0
 
1
 
! Отговори
pisach преди 10 години
Evropa se zagriji da razreshi nai tejkata evropeiska kriza sled studenata voina, a kade beshe Evropa i kak saumia da razreshi krizata v Surbia, tia poneje ne beshe tolkova tejka kriza - razreshihaia s malko po leki bombi, raketi i beden (siromashki) uran. Tozi hilav groznik Rompoi sam vijda che ot EU nishto ne zavisi, i stiga se e dopitval i kopiral jankite zad okeana.
192
0
 
8
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
ЕС пак показа че мисли само за големите държави в съюза. България най много ще загуби от всякакви санкции срещу русия. Да започнем с визите, убит турисически сезон, няма украйнци, няма и руснаци,ч е те са 1/2 от летуващите . Спират енергийните ресурси като Газ,петрол.. представете си каква криза ще е без горива? а при евентуални воени действия в украйна от страна на НАТО , познайте дали американците няма да ползват нащи бази? Та къде видяхте изгода за България ???
191
1
 
4
 
! Отговори
kamenovd преди 10 години
.....РУСИЯ СИ ИМА РАКЕТИ... ЗАЩО СА Й ВИЗИ......
190
2
 
3
 
! Отговори
еде... преди 10 години
Какви санкции да наложи ЕС на Русия след като годишния оборот на съюза с Русия е 450 милиарда евро,това значи пак да се върне в началото на кризата.
189
4
 
5
 
! Отговори
ЗИНА преди 10 години
ЕС е една бълха която се мъчи да ухапе Русия ама през дрехата, всичко се дирижира от другата страна на океана.
188
0
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
ЕС що го преживее, ама ние къв ша го ядеме от това не ми се мисли.
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие много не замразявайте, че на Русия може да и заяде крана за газ и петрол.
186
0
 
6
 
! Отговори
дробчо преди 10 години
ааааа, за рускините до 55 кила да има работни визи. Ние ко ши еееем? Цял свят чака лятото да реже пляка руско. Само политиците ли са хора ,а?
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще спрат да им издават визи, че ми писна да се разхождам из Европа и да слушам руска реч?
184
5
 
8
 
! Отговори
М.Р. преди 10 години
Русия е единствената страна в света която може да изпепели ФАЩ за по малко от 25 минути!З еуропедския саюз да не говорим
183
4
 
7
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До ВасилевПо въпроса за стоките (руските) четох как в Полша подемат бойкот на руските стоки и точно това се коментираше, че освен едната водка и някои евтинджос зимни палта кой знае какви потребителски стоки няма. Е, остава на Лукойл продукцията де!Чак ще взема да съжаля че няма Лукойл станции наоколо, да организирам един местен бойкот :)
182
2
 
10
 
! Отговори
Roki преди 10 години
Ima li evropedali gotovi da umrat na iztocnia front?
181
13
 
6
 
! Отговори
народна воля преди 10 години
Въпросът е как ние , Българите, ще регираме пред новите предизвикателства ?Не искаме някоя сутрин да се събудим и видим, че сме я ''обединени'', я ''освободени'' от руско говоряща армия без отличителни знаци .Нужно е да си подредим къщичката - ако на някого му е по-мила чужда държава от нашата родина България, нека се чувства свободен да замине за там. Тук чужди агенти няма търпим - било то турсли, ли руски!
180
0
 
6
 
! Отговори
До Лошковците преди 10 години
Е сега е момента да договорите по-добри цени за газа :-) и всички ще ви свалиме шапка.
179
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То се вижда кой диктува на ЕС какво да прави..... Голяма работа като налагате визи на руснаците те и с визи си ходят където си искат щото с богатство и на луната можеш да идеш. Тва гейовете от ЕС да си го набият в главите вместу да се репчат.