Украйна ще блокира решението за референдума

САЩ и Канада: Референдумът на Киев е незаконен
Обновена: 6 мар 2014 21:25 | 6 мар 2014 21:25, Анисия Иванова
198
Украйна ще блокира решението за референдума
Снимка БТА

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че блокира решението на парламента на Крим за произвеждане на референдум за присъединяване на автономната република към Русия, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. В телевизионно обръщение Турчинов определи този ход като незаконен, фарс и престъпление, организирано от руската армия.

Украинският временен президент призова за свикване на предсрочни избори за парламент на Крим. Върховната рада на Украйна ще инициира съответните процедури за блокиране на решението на Върховния съвет на Крим и за неговото разпускане, обяви той.

Още по темата

Парламентът на Крим свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия на 16 март. На закрито заседание по-късно днес Върховният съвет на Крим прие резолюция за прекъсване на всички връзки с централната украинска власт в Киев, предаде ДПА. Кримският парламент си присвои правомощието да назначава и уволнява всички ръководители на изпълнителната власт в украинската автономна република -  досега прерогатив главно на украинското правителство. Той освен това реши кримските регионални министерства и агенции да отговарят само пред местните власти, но не и пред Киев.

Водачът на украинската партия УДАР Виталий Кличко определи днес като "огромна провокация" решението на парламента на Крим да поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Франс прес.
"Това е огромна провокация срещу Украйна и е неконституционно", заяви бившият световен шампион по бокс пред журналисти в Дъблин, където участва в конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) наред с бившия украински премиер Юлия Тимошенко. Украйна трябва да бъде независима държава. Това, което се случва във връзка с Крим, е провокация", добави кандидатът за украинския президентски пост, говорейки на малка демонстрация срещу руската намеса в украинската криза.

Съединените щати и Канада също определиха свикания референдум за присъединяване на украинската автономна република Крим към Русия за незаконен. Това допитване нарушава конституцията на Украйна. Съединените щати няма да признаят този референдум, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Канада няма да признае този референдум. Той е организиран в условията на незаконна военна окупация от страна на Русия, заяви канадският премиер Стивън Харпър. Произвеждането на референдум за присъединяване на Крим към Русия ще бъде в нарушение на международното право, предупреди Обама, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
5
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Господа управляващи не хабете единственият боен кораб на Българските военноморски сили защото американците няма да ви дадат даром друг
142
0
 
5
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Украинците никой нетрябва и да ги пита какво ще блокират или не ! Те нямат право на глас след като извършиха насилствена смяна на законната власт. с БАНДЕРОСИТЕ. И по важното е че нямат никакво военна ,икономическа и др сила да се противопоставят на РУСИЯ. Те единствено разчитат на Европеиските и амеркански ***. А нашите *** политици са решили бедната ни и боса армия която има само един коран Дръзки да участват в съвместни маневри с Американските *** около крим.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ,све македонски воеводи ги знаат како Стари кримки ?
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим je македонски !
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
157, това за Путин наистина не го знаех. В руското пространство излезна това poiskpravdy/putmed/
138
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Турчинов не е ли узурпатор и участник в държавен преврат? При легитимно избран президент - Янукович, - на всенародни президентски избори, кой курдиса Турчинов да изпълнява неговите правомощия? - Украинската фашистка ***.
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами Крим е същият коминтерновски проект, както Македония. Предназначен е за ешкеназите, а Македония е проектирана за коените. Маленков например е български евреин от Охрид по потекло. Ако някой смята, че тези проекти са умряли, жестоко се лъже. Процесите в Македония и Крим си имат определена връзка. Крим е само опашката на крушката.
136
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов е роднина с Путин по майчина линия. Станишев не е пряка рода с тях по майка, но е от същата среда.
135
1
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименВЪН АМЕРИКАНЦИТЕ ВОЕННИ БАЗИ ОТ КУБАДАЛИ ТОВА НЕ Е ОКУПАЦИЯ..ДОРИ И НАЕМ НЕ ПЛАЩАТ НА КУБАКАЛИФОРНИЯ И ТЕКСАС ДА ИМАТ ПРАВО ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ И ИЗЛЕЗНАТ ОТ САЩАЛЯСКА ДА СЕ ВЪРНЕ НА РУСИЯ ЗАЩОТО ИЗТЕЧЕ 100Г ДОГОВОР С КОЙТО БЕ ДАДЕНА НА САЩ
134
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Русия да се изтегли от Крим"-зове западът а аз питам-защо на времето те не се изтеглиха от Куба
133
1
 
14
 
! Отговори
нов преди 10 години
в щатите могат да се отделят и Калифорния и Тексас.Мексико ще стане мощно а щатите по слаби.Със същата цел и разбутват Русия и Украйна.Направиха преврат а сега вече Кримскота решение е незаконно а техния преврат законен -ХА-ХА Политиците се борят за парчето баница а двата народа да се мразят
132
0
 
18
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Да не забравяме че навремето Хрусчов който управлява след Сталин в нетрезво състояние дава Крим на Украйна. Тка че в момента Украйна не е ощетена.
131
0
 
5
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
zashto zapada se strahuva ot referendum ? nyama nishto po - demokratichno ot tova naroda da si kaje dumata. na zapad nyama demokraciya - ima psevdodemokraciya ( sashtoto e i v rusiya ).ne e vajno koya partiya upravlyava - vajno e narodat da e dobre no oligarsite tova ne gi interesuva (kolkoto narodat obednyava te tolkova zabogatyavat).v krim e kliuchat kam otvaryane na ruskata kasichka no putin ne go dava i amerikanskite banditi se glasyat da go vzrivyat (zadnik glava zatriva - alchnosta e opasn
130
1
 
22
 
! Отговори
болгар преди 10 години
А по законен начин ли взе власта този БАНДЕРОС ТУРЧИНОВ ? Такъв нещастен *** е! Украйнците са глупава нация щом се оставят на управлението на безмозъчният Кличко Бандеросът Турчинов и крадлата Тимошенко. И господ неможе да им помогне камо ли Евросъюза и Обама те са бита карта вече не са в играта
129
0
 
16
 
! Отговори
Диана преди 10 години
По-важно е мнението на Русия по въпроса.
128
0
 
2
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
До Петьо-ЕврейEmi to tova e demokraciata! Ti kavo si pomisli ? Sega gi chaka sushtia ....deto nie go iadem ot godini!
127
0
 
27
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 10 години
Е как може едно решение което е прието от народа тоест показва волята на народа да бъде не законно!!!!!???
126
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
значи за Русия, която ни освободи - само лошо, за немския ***, който започна война с 5 държави едновременно след две поредни предупреждения от Русия да не го направи - нищо, дори внука му 2001 го направихме "цар". Последствията: загубихме Беломорска Тракия, Добруджа, Македония!! Простотията на някои български граждани е генетично предадена.
125
2
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
страх ги е американците, че току виж и тексас решил да напусне щатите. така де, защо за крим може а за тексас не?
124
1
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Законно или не, Путин ще си вземе Крим. По най-простата причина - няма кой да му попречи.А украинците, ако имат малко акъл ще се споразумеят с руснаците и ще им отстъпят Крим доброволно. Ще получат и тлъста икономическа помощ от Русия, вероятно безвъзмездно. Идат ли на конфронтация, може да загубят и източните части. Запада няма да им помогне.