Саркози подслушван през 2013 г. по нареждане на френското правосъдие

Съмненията са за финансиране на предизборната му кампания от Кадафи
7 мар 2014 22:30,
2
Саркози подслушван през 2013 г. по нареждане на френското правосъдие
Снимка: архив, Reuters

Бившият френски президент Никола Саркози е бил подслушван през 2013 г. от френското правосъдие по афера за предполагаемо финансиране на предизборната му кампания през 2007 г. от тогавашния либийски лидер Муамар Кадафи, предаде Франс прес, като се позова на публикация във в. "Монд".

Подслушвани са във връзка със същия случай и двама министри на Саркози - Клод Геан и Брис Ортфьо, и двамата оглавявали в даден момент министерството на вътрешните работи.

Според добре запознат източник телефонен разговор между Саркози и негов адвокат Тиери Ерцог е станал повод за започването на 26 февруари 2014 г. на съдебно разследване за  трафик с влияние и за нарушаване на съдебна тайна.

По време на подслушания телефонен разговор Ерцог говори за високопоставения съдия от Касационния съд Жилбер Азибер. В разговора става дума адвокатът да поиска от този съдия информация за друго разследване срещу Саркози, свързано с шефката на компанията "Л'Ореал" Лилиан Бетанкур. По този случай името на Саркози се появява във връзка с това, че той може би се е възползвал от нейната щедрост. Саркози отрича.

След напускането на президенството Саркози се снабдил с втори телефон в средата на 2012 г. Той бил регистриран на чуждо име и по него бившият президент провеждал поверителните си разговори, твърди днес в. "Монд".

Разкритията на вестника идват ден след като Саркози и съпругата му Карла Бруни сезираха правосъдието, че техни разговори са били записвани без знанието им от бившия съветник на Саркози Патрик Бюисон.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Ти и Саркози бил евреин бе.Проблемът не е в евреите,които са навсякъде и "може да им се разчита в ционистичен момент,като НАТО",но Проблемът е в бездушието и Лицемерието за допускане на Ционизма!
1
0
 
1
 
! Отговори
ХЕХХЕХЕХЕЕ преди 10 години
МАЛКИЯ КОМПЛЕКСАР, ДЕТО НАЙ СКАЧАШЕ СРЕЩУ КАДАФИ, МАЙ ПРЕДИ ТОВА СЕ Е ОБЛАЖИЛ ДОСТА ОТ СЪЩИЯ ТОЗИ И ЗАТОВА ДОКАТО НЕ БЕШЕ УБИТ НЕ МИРЯСА ДА НЕ МУ ИЗНЕСЕ НА БЯЛ СВЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ! МАЗЕН, ***, ЛАКОМ И МНОГО КОМПЛЕКСИРАН ФРЕНСКИ - ЕВРЕЙСКИ ***! СЕГА ДА ГО ДУХА, МАМИЦАТА МУ ПРОДАЖНА И ЛАКОМА!