Спрян кораб в Червено море пренасял ракети

Товарът е бил предназначен за Газа или Синай
10 мар 2014 07:44, Петя Славова
3
Спрян кораб в Червено море пренасял ракети
Снимка: Reuters

Товарен кораб, прехванат миналата седмица в Червено море от израелски военни, е пренасял 40 ракети с обсег 160 км и десетки минни снаряди, предаде Асошиейтед прес.

Израел настоява, че пратката е била поръчана от Иран и предназначена за ислямистите в Газа, пише БТА. Египетски служител от сигурността вчера предположи, че ракетите може да са били предназначени за радикални елементи на Синайския полуостров.

Иран и властите в Газа отричат да имат нещо общо с оръжията. Плаващият под панамски флаг кораб с турски екипаж акостира в пристанището на Ейлат в събота и беше разтоварен вчера.

Израел използва случая с кораба като доказателство за твърденията си, че Иран остава опасен и че световните сили трябва да прекъснат преговорите си с Техеран за ядрената му програма, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
Рано или късно ще ги изтрият от картата на света и те го знаят и за това вдигат глава да смачкат всички покрай тях Ирак Сирия Египед и т. н. Колкото по рано толкова по добре
2
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 10 години
Според мен Израел е държавата която е заплаха за мира в целия свят!!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
az преди 10 години
ама яко натискат и се стремят да предизвикат война срещу Иран и евентуално 3 та световна,все пак от втората световна искараха толлкова пари колкото и до днес не са напечатани само съществуват на лист хартия и ги раздават на гладните държави срещу заробване завинаги.