Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи

Руснаците одобряват решенията му от последните дни и седмици
Обновена: 13 мар 2014 14:07 | 13 мар 2014 11:45, Елка Василева
505
Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

На фона на събитията в Украйна и Олимпиадата в Сочи рейтингът на руския президент Владимир Путин скочи до 71,6%, което е максимумът за последните три години. Това съобщи Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

„През последните няколко години руснаците като цяло изразяват одобрение към работата на президента на ниво над 60%. Предишният максимален показател (68,8%) е от май 2012 г. - веднага след встъпването на Путин в длъжност като държавен глава“, съобщиха социолозите.

Още по темата
От средата на февруари досега рейтингът на Путин е скочил с 9,7%.

Малко по-рано и Фондът за обществено мнение съобщи за ръст на популярността на руския президент. На въпрос „За кого бихте гласували, ако президентските избори са следващата неделя?“ Путин е бил посочен от 53% от анкетираните.

Политологът Александър Конков отбеляза, че и двата рейтинга – и на ВЦИОМ, и на ФОМ, „свидетелстват, че популярността на президента Путин нараства през последните дни и седмици и достигна максимума си най-малкото от предишните президентски избори преди 2 години“. Той припомни, че през 2012 г. на изборите Путин спечели 63,6% от гласовете.

Според политолога изследванията сочат, че мнозинството от руснаците одобряват дейността на президента, одобряват неговите решения от последните седмици и месеци, одобряват курса на страната, който в момента до голяма степен се отъждествява с поведението на международната арена. Това са и Олимпийските игри в Сочи, на които Русия победи, и успехите на руските спортисти на Параолимпийските игри и естествено, събитията в Украйна, които се възприемат много емоционално в Русия, посочи Конков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
0
 
10
 
! Отговори
историк преди 10 години
такова понятие и нация като Украйна не съществува! Киевска Рус е началото на съвременните руски племена , никъде в историята не с еспоменава за Украински племена и Украйна. Това е територия , за която Полските племена и Руските са се борили и воювали няколко пъти. Ту поляците превземат , ту руснаците докато накрая си поделят територията. Самото име означава крайна земя. Украйна. Така че местните националисти не знам какво точно отечество защитават...те са руснаци/поляци. Стават смешни
398
16
 
5
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Е, след няколко седмици като се изпари възторга и дойде отрезвяването, че като се натрупа панически рассийското население да си тегли от банката обезценените рублички едва ли ще им е до реномета и превъзнасяния, ама нейсе... Тогава има да му ядат на президента си... рейтинга :D Колкото по-голям, толкова по-добре за нацията, нали?
397
17
 
6
 
! Отговори
гост преди 10 години
Ето ви един доказан,натурален сатрап.....И пак виждам тук хорица ревът за "братска Русия",това и подобно невежество ще тикнат света към катастрофа.....
396
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотят ли русские войны?Хотят, хотят, очень много хотят.
395
5
 
21
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Изсраел няма да прости на Русия за Олимпиядата. Можеше тази Олимпиада да е в изсраил. Там също има голями снегове - така пише в библията. И евреите играят хокей, могат да се пързалят на шеинички и да си вдигат рейтинга на Натаняху.
394
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Плевнелиев е стигнал до такова положение, се само споменаването на името му работи за Путин.
393
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как се е отразило на рейтинга на Офшорко Плевнелиев, сервилното му поведение поръчано от САЩ по адрес на Русия.
392
17
 
5
 
! Отговори
СМЪРАД преди 10 години
РЕЙТИНГА МУ ОТХВЪРЧА И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НА КАСАПУТИНАРУТАТУТУРУТЕН!
391
7
 
3
 
! Отговори
Времето преди 10 години
demograph.blog.bg/politika/2014/03/07/i-slavata-na-***-bila-v-zenita-si-i-vsichko-izglejdalo-ta.1245530
390
3
 
25
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 10 години
болшинството от тези млади хора имат и най-малка представа за случващото се. Тяхното съзнание е дълбоко замърсено с неолибералните сугестии. Огромната част от тези млади хора почти нямат трудови навици, заразени са неличимо с всички неолиберални мантри мултикултурализъм, лесни пари, безбожие, мързел, тотална липса на ценности и объркано и некачествено образование.
389
3
 
29
 
! Отговори
ЖОРО преди 10 години
Искам да кажа на онези, които се правят на демократи, какво лошо има в това да си защитиш държавата и народа. Нашият президент като не ни защитава, какво печелим като народ и държава.Когато Садам Хюсеин си защитаваше държавата и тъпите американци се намесиха какво спечели иракския народ. От една богата държава се превърнаха в разруха. Много си е прав Путин. А който иска да си криви душата, негова си работа.
388
5
 
22
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 10 години
В САЩ, Канада и Западна Европа ще избухнат поредица от граждански войни, предизвикани както от тоталното обедняване, така и от типичните за такива периоди нови радикални идеологии. Милиони млади европейци и американци ще търсят начини за препитание, но тъй като са загубили трудовите си навици или изобщо не са си създавали такива ще прибягват до най-лесното масовите кражби, които ще доведат до още по-голям бум на престъпността.
387
4
 
23
 
! Отговори
муспи преди 10 години
По долу един *** пише - Да живее Украйна! Той не знае че Украйна е с Русия. Украинското правителство е изцяло еврейско като българското, боксьора си остана председател на нищо вече не значеща партия, и това еврейско правителство не иска референдум не само в Крим, а и в источна и цяла Украйна. Българският пример е очевиден, Украйна знае че й гласят българския сцеварий, доброволен геноцид.02686
386
8
 
4
 
! Отговори
соф преди 10 години
До ha haпак е доста висок, като се има предвид поголовната атака на пеевското прасе, което се оказа доста отмъстително, че не стана шеф на ДАНС. Да благодарим на Президента за това ! :)
385
0
 
6
 
! Отговори
Idealist преди 10 години
До Анонимен 404.Много добър коментар.Браво!
384
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I *** imashe visok reiting sred germancite ! Togava biaha *** i Stalin ,a sega sa Putin i Merkel -Istoriata se povtaria !
383
3
 
7
 
! Отговори
14866 преди 10 години
V nashata strana ima poveche hora koito obichat Rosia i US otkolkoto balgarski patrioti...ostanaloto e turci i ***
382
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА
381
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че руснаците одобряват арогантната агресия на Путин, доказва по категоричен начин моето твърдение, че руския народ в много голямата си част е същия *** какъвто е и вожда му. Това е голямото нещастие и трагедия на Русия и това ще доведе тази страна до следващата геополитическа катастрофа в нейната история.
380
9
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Русия,Путин,маико освободителка,българите са с вас!?