Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЯнкоКОЙТО СЛОЖИ МИНУС НА ТОЗИ КОМЕНТАР ЩЕ ЖИВЕЕ ЗАВИНАГИ С ПОЗОРА!
121
0
 
4
 
! Отговори
Компост преди 10 години
руснаци
120
0
 
3
 
! Отговори
Компост преди 10 години
124, и тука ли си налазил, натовско зомби? Още се чуди къде са тез пусти 20000 ръснаци? :)Просто си уникален модел хуманоид, наистина!
119
2
 
10
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Анонимен 91Безкрайна е твоята простотия. Аз, за разлика от теб, зная много за въоръжението на НАТО и на Русия. Има две понятия: "зная" и "вярвам". Без светласенки между тях. Аз зная. Ти, понеже си *** по рождение, не знаеш. Затова повярвай - Русия може да стъпче европейското НАТО за броени дни. Виж какво представлява натовска България. Жалка сянка на онази псувана днес НРБ! Армия? ***! Слугинаж на американците с пустинни униформи. Аз съм си клел на НРБ и съм целувал знамето й! Мълчи, ***
118
2
 
21
 
! Отговори
tt преди 10 години
Значи да ви усведомя сега.Русия е започнала мащабни военни маневри,обхващащи Черно море,Средиземно море,а над Северния ледовит океан извършват учебни стрелби тяхни бомбардировачи.Просто западняците и янките трябва да им се напомни,че могат върху тяхните тикви да се изсипят доста ядрени мегатони.Не може Сащ и тяхните западни партниори да си разиграват коня по целия свят и да правят каквото решат.Руснаците са длъжни да си защитят сънародниците не само в крим ,а и по целия свят.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мерикански туристи с евро -нацистки гидове в автобуси се насочили към Донецк.Сезона ще е богат на туристи тази година!
116
11
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 10 години
Российское решение о возможной военной кампании на Украине спровоцировало крупнейший дипломатический кризис. Запад грозит Москве санкциями, выведением страны из состава большой восьмерки и экономической изоляцией. В поддержку Кремля не высказались даже ближайшие союзники Белоруссия и Казахстан; стратегический партнер Китай сохраняет нейтралитет, но настаивает на соблюдении принципа территориальной целостности Украины. Лента.ру обратилась к научному сотруднику Французского института геополитики Жану-Сильвестру Монгренье, чтобы выяснить, чем чреват украинский кризис для будущего международ
115
2
 
32
 
! Отговори
4INGIZ преди 10 години
До ""11913 7 Анонимен преди 1 час-И кви са тогава УСА-рийците дет избиха 400000 души в Ирак??-за другите нема да говорим.И да не питаме кви са УСА-рийските интереси до руската граница??Или си си природно ***?????????????
114
1
 
23
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Не, просто става объркване в статията. русия провежда учения от Арктика до Средиземно море. В Арктика се извършен десант, ВДВ и другата армия извършват учения по цялата западна граница, Севастопол е отделно, а в Средсиземно море има авиационно и морско учение, като по този начин братушките разтеглят учението на фронт от няколко филяди километра.
113
0
 
30
 
! Отговори
До Ройтерс преди 10 години
Комшията бай Пешо ми каза, че е видял извънземни снощи, десетина летящи чинии в колона. А бе Ройтерс вашият репортер няма ли телефон с камера поне, ако не фотоапарат. Дайте снимки, 21-ви век сме, всеки постоянно снима и поства, ама видиш ли тук няма нищо. Репортерът бил видял, оня бил чул...дрън, дрън.
112
5
 
31
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Не мога да разбера кви са тия *** в коментарите, да не би да са американските властелини на пръстените
111
3
 
19
 
! Отговори
До №120 преди 10 години
"Кой ги пише тези статии?"Как кой, то си пише - Василева, и то не коя да е Василева, а ***, СМЯТАЙ! :D
110
28
 
7
 
! Отговори
Мерси преди 10 години
Тролчета червени, чудесно е, че сте съгласни, че Русия освен да воюва и убива друго не може. Това какво правят другите държави не променя фактите. Само внимавайте, че Кутев няма да е доволен.
109
4
 
30
 
! Отговори
татар преди 10 години
Мустафа Джемилев,иска НАТО да се намеси в Крим както "...в Косово"(където знаем,че властта бе предадена на терористите от Косовската армия за освобождение-нарко- и орган -трафиканти и главорези)qha.ua/jemilev-says-nato-should-intervene-in-crimea-130855en.html
108
0
 
10
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Анонимен 106 как така предизвика усмивки и весели споглеждания, та това са основни Евроатлантичеси ценности, не може така, това са нежни души.
107
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море!!!! Къде е Севастопол !? Къде е Средиземно море!? Кой ги пише тези статии?
106
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цял свят разбра, че Путарута е престъпна канавкута!
105
1
 
19
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
До Анонимен от 80Пиша го за втори път защото явно администратора атоматично ми трие коментарите (жалко младежо - засега поведението ти е жалко, пази се по-късно ти самият да не станеш жалък)Та до анонимния от 80Не пробутвай номерата с Родопите. Все едно приемника на Византийската империя (днешна Гърция) да си поиска Константинопол/Цариград и половината Мала Азия (и защо само половината).Нали сега "демократична Турция" е САМО приемник на Оманската империя, защо да има претенции...
104
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 102защо им е да вадят каквото и да е - нагледно го видяхма 2004-та - тих летен ден в индииския океан, и от нищото, по средата на екватора северно сияние и на другия ден половин южна азия беше под вода. За 10 години хаарп вероятно и по-добро шоу може да спретне. Жалко, че не е вкаран в употреба още та да се приключва с *** континент и азия и източна европа..
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 106Като се замисля, същото се отнася и за САЩ!