ЕС обмисля още санкции срещу Русия заради Украйна

Съставя се списък на военни, отговорни за събитията в Крим
Обновена: 16 мар 2014 12:42 | 16 мар 2014 11:17, Анисия Иванова
369
ЕС обмисля още санкции срещу Русия заради Украйна
Снимка: БТА

Европейският съюз предприема стъпки, за да увеличи санкциите срещу Русия заради това, което мнозина възприемат като планирано анексиране на украинския кримски полуостров, отбелязва Асошиейтед прес.

Европейски дипломати работят трескаво този уикенд, за да съставят списък на официални представители в Украйна, които поддържат Русия и които настояват за отделянето и евентуалното анексиране на Крим към Русия. Дипломати казват, че страните членки са представили различни предложения в тази насока, така че да се състави общ списък за утрешното заседание на 28-те външни министри на страните от ЕС, които ще вземат окончателно решение.

Още по темата

В този списък ще има вероятно военни представители, които са наредили на украинските военни да напуснат казармите си в Крим и други, които са отговорни за действията за отцепването на Крим. От друга страна дипломати казват, че от обхвата на евентуалните санкции за момента ще бъдат изключени икономически "играчи".

В зависимост от развитието на ситуацията в Москва и Украйна по-нататъшни санкции могат да бъдат приети по време на двудневната среща на върха на европейските лидери, започваща в четвъртък.

На среща на върха на ЕС миналата седмица беше взето решение за суспендиране на разговорите с Русия по шорокообхватен икономически пакт и по споразумение за безвизови пътувания.

ЕС е третият по големина търговски партньор на Русия, главно заради газовите и петролните доставки, като ЕС е най-големият газов потребител на Русия. Германия, например, получава 35 процента от необходимия й природен газ от Русия.

Русия в замяна на това купува всичко от Европа, от машини до коли. Така че за Русия Европа е най-големият търговски партньор. През 2012 г. износът на европейски стоки за Русия възлезе на 123 милиарда евро.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
0
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Украйна ще се разпадне най малко на 4 републики .
282
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кирил Софийски--296; Те донските казаци още дълго ще спят върху печките.
281
2
 
6
 
! Отговори
Рускинята преди 10 години
В УКРАЙНА ВЛАСТА Е ВЗЕХА БАНДИТИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МУТРИТЕ И РАЗБОЙНИЦИТЕ НАЧЕЛО С ГАЗОВАТА КРАЛИЦА ТИМУШЕНКО В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪЩОТО
280
3
 
5
 
! Отговори
до 309 преди 10 години
па ние вече 24 години храним нашите чичо самчовци и ядем *** на ЕС
279
2
 
1
 
! Отговори
Янко преди 10 години
Снимката покъртително се връзва със заглавието и текста! Слаа Богу, не е от Reuters. Репин беше нарисумал "Казаци пишат писмо на турския султан". Някой съвременен Репин трябва да нарисува "Казаци пишат писмо на Брюксел".*** в тази измислена европейска столица не могат още да зацепят в кое време живеем, че Русия си е самодостатъчна, че газовите и нефтени потоци могат да се обърнат на Изток - Китай и Япония остро се нуждаят от тях. Само нашите пишман-политици да не объркат нещо. Като Вигенин
278
1
 
6
 
! Отговори
болгар преди 10 години
сега трябва да се има рефернудм за Источна тракия Лозенград и Люлебургас, Чаталджа ,Бабаески и да гласуват всички потомци на българите преселени от тракия
277
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще има референдум, за отделяне на Венеция, Каталуния и Шотландия, да видим как ще реагират на запад.
276
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дупе да им е яко на кримчани оттук насетне!Ще хранят руските олигарси и ушите им ще плющят!Бухахахахах
275
4
 
9
 
! Отговори
селянин без колело преди 10 години
Абе, тая Меркел, била много *** бе. Тая 200/100 е американска марионетка, хич не и пука за Европа.Ако, ще сме ЕС, защо не се гледа за целия ЕС, а всеки да се спасява сам?
274
2
 
14
 
! Отговори
valio преди 10 години
Strah me e samo i Albania da ne vavede sankcii sreshtu Russia.
273
4
 
2
 
! Отговори
ua-bg преди 10 години
ще има работа , ако изолиат Крим, и няма кой да им продава вода и газ и ток и продукти, ще върви контрабандата, както едно време в Югославия )))
272
2
 
11
 
! Отговори
ES преди 10 години
Кви санкции кви пет лева я ходете пийте една вода и се молете да не врътнат крана ,че тогава няма кои да помага.
271
2
 
15
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Санкции за Русия СМЯХ ! Виждали ли сте пчели да се откажат от меда аааа ГОСПОДА ЕВРО-***?
270
1
 
9
 
! Отговори
ЕС му идва края преди 10 години
До Какво ще правим ?май е време и у нас за референдум ако няма пари предлагам да си платим който гласува по 1лв разумна сума така няма да шикалкавят че няма пари
269
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви са тия глупости,ес щял да наложи санкции,по скоро русия ще бие шута на ес и ще засили търгувията с китаи и северна корея,тогава ес наистина вече ще фалира,явно това го е казала оная трътка меркел или оня черния маимуняк и нарежда от амамерика,скапани нещастници,с русия не могат да се *** че жална им маика,това ще разсипаха арабския свят не беше ли достатъчно,и че разцепиха сърбия и накрая герои излязоха
268
2
 
19
 
! Отговори
Какво ще правим ? преди 10 години
Лъснаха " ДЕМОКРАТИЧНИТЕ " възгледи на САЩ и ЕС. Много са " демократични ", няма що.Хеййййй, българи, ще бъдем ли още ПИОНКИ ?
267
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕДАЙБОЖЕ, при тая летаргична апатия, да се наложи на българите референдум за или против откъсване на някаква бг територия в полза на някоя съседка. 30 процента ако идат да гласуват, ще е хипер висока активност. Стига някой да осигури (не само ГОЛО да обещава) работа и европейски стандарт на живот, вотът скача на минимум 90 процента. А за да не изпадаме дотам, днешният Парламентус айдукус ганюбалканджикус пенкелерикус е добре да се скрие нанякъде - да не вкарва нацията в беля. За поне 1000 г.
266
2
 
16
 
! Отговори
архангел преди 10 години
Брюксел вече може да налага санкции само по отношение на количественото и качествено съдържание на тубичките с лубрикант. На тези нещастници само това им остана! В ЕС има една сила и това е Германия! Ако немците са се поучили от историята, в което почти не се съмнявам, те ще бъдат във вечен съюз с другата велика сила - Русия, а на другите ще оставят една единствена възможност - сами да си избират лубриканта:))))))
265
2
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До глупости 304 Та само да ни възприемат като заплаха ,руснаците пак ще е добре Ама то не бяха *** акции от Асен Геневци,то не бяха излишни коментари от Плевнелиици,Куневи и т.н. Направо сами ритаме срещу ръжена и после що сме лапали бахура .
264
1
 
12
 
! Отговори
ЕС му идва края преди 10 години
От днес във Венеция гласуват референдум за отделяне от Италия, ЕС и НАТОмай пак Путин има пръст ми се струва , този е много нахален ще вземе всички богати полуострови , чудя се гърците какво чакат сега е момента а може и сърбите да се включат за косово все пак косоварите си правили войска против споразуменията