ЕС налага санкции на 21 души от Русия и Украйна

Предвиждат се замразяване на авоари и забрана за пътуване
Обновена: 17 мар 2014 15:35 | 17 мар 2014 15:27, Елка Василева
72
ЕС налага санкции на 21 души от Русия и Украйна
Снимка: Reuters

Външните министри на страните от Европейския съюз се споразумяха да наложат санкции, включително забрани за пътуване и замразяване на авоари, на 21 длъжностни лица на Русия и Украйна, заяви литовският външен министър Линас Линкевичус, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
След среща, продължила около три часа, външните министри от ЕС бързо постигнаха съгласие за списъка на лицата, на които да бъдат наложени санкции заради ролята им в завземането на Крим от Русия и вчерашния референдум за отделяне на региона от Украйна и присъединяването му към Русия.

Линкевичус написа в Тwitter, че външните министри "току-що се договориха за санкции - ограничения за пътуване и замразяване на авоари - срещу 21 служители от Украйна и Русия".

Списъкът на засегнатите лица ще стане известен, след като бъде публикуван в официалния вестник на Евросъюза.

По думите му след няколко дни дни ще последват още мерки, когато лидерите на ЕС се съберат на среща на върха в Брюксел. Очаква се те да разширят списъка със санкционираните лица, като включат още висши фигури от обкръжението на руския президент Владимир Путин, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: украйнаРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
MSC преди 10 години
Защо не се отразява подобаващо една изключително важна новина,а именно придобивката на 52000кв.км. от Русия в ОХОТСКО МОРЕ!?За шелфа демек!Колкото и да не е приятно на някой агенции ,ще се наложи да го отразят!
48
0
 
0
 
! Отговори
asdf21 преди 10 години
sankcii samo za gadnite komunqgi !!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на "десните " в Европа в това число и в България. Които като матросовци защитават решението на комунистическият диктатор Хрусчов който в качеството си на първи секретар на комунистическата партия на съветският съюз подари Крим на Украйна .Те това не може да е истина .
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xaxaxxaxaxaxaxa, всеки американец изработва за месец повече, от колкото ти за година. Когато америка е зле, пак е п-добре от БГ, когато е добре.-----хахахааа, всеки американец си е похарчил заплатата за 50 години напред, сега бъхта само за банките!
45
0
 
5
 
! Отговори
Декларация преди 10 години
И ние подкрепяме отделянето на Крим от Фашистка Украйна!!! Айде давайте списъка с БГолигарсите със запорирани имоти и сметки !
44
1
 
7
 
! Отговори
1990 преди 10 години
А РУСИЯ В 1990 Г. КАК ПРИЗНА ОБЕДИНЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ СЪС ЗАПАДНА? ТОГАВА БУНДЕСРЕПУБЛИКАТА ПОГЪЛНА ДЕДЕРЕТО. ЩОМ КРИМСКИЯ РЕФЕРЕНДУМ Е НЕЗАКОНЕН И НЕ ГО ПРИЗНАВАТ, ТОГАВА И РЕФЕРЕНДУМА ЗА ГЕРМАНИЯ Е НЕЗАКОНЕН И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ БИВШЕТО ГЕДЕРЕ! ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ТАКИВА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ. ВЕЧНО ВСЕ МНОГО ХИТРИ И В ТЯХНА ПОЛЗА ВСИЧКО! ЩО ПРИЗНАХА КОСОВО? БЕШЕ ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ! ОТТАМ ТРЪГНА ВСИЧКО!
43
0
 
0
 
! Отговори
Nane преди 10 години
Abe Vute, imam 40 dolare u bankata, prikazvat neshto che nekokov indeks che padne iako. Che padne , che padne Nane druj gi dolarete oshte malko u bankata i che si kupish kilo rakia s nih, ama samo shisheto.
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Anonim----------------------xxaxaxxaxaxaxaxa, всеки американец изработва за месец повече, от колкото ти за година. Когато америка е зле, пак е п-добре от БГ, когато е добре.
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А путиновците като сидеров в България какво да ги правим?
40
2
 
17
 
! Отговори
Anonim преди 10 години
ДопълнениеДългът на САЩ надхвърля 16,7 трлн. долара, което означава, че всеки американец лично дължи по 148хил. американски долара на държавите-кредиторки на Щатите.Русия (член на БРИКС)държи 131.6 млрд. долара от американския дълг. През 2011 година Путин нарече САЩ ***.Бразилия (член на БРИКС) 256.4 млрд. долара. След като спря да слуша Световна банка, Барзилия вече е 6-тата най-голяма икономика в света.
39
1
 
10
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Срахотни санкций,направо да настръхне човек.21 служителя на Украйна и Русия,следва и другата по голяма санкция( да пръднат на Путин на ****).Тогава ще настане паника и ужас.
38
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е Бългaрия дa прекъсне всякaкви взaимоотношения с Русия!
37
1
 
7
 
! Отговори
Крим преди 10 години
САЩ и ЕС се много страхуват да хапи Русия, така че те само лае като бесни кучета. Не бой се, братя- българи, война няма да бъде!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е,как в косово едвам минаха 50-те процента и им признаха автономията,същевременно крим с около 80 процента да не я признаят.Това според мен е точно обратното на демокрация-т.е. фашизъм-мнението на народа не е важно,само на една шепа корумпирани еврогейове.За европа,тежките дни едва сега предстоят.Голяма част от фирмите в англия,германия ,испания и почти всички държави в ЕС са с руски акционери.Ако им блокират капиталите,означава,че тези фирми ще банкрутират....
35
2
 
19
 
! Отговори
ФЕЙС не ФЕЙС преди 10 години
Английската държава е похарчила няколкостотин хиляди лири за да създава фалшиви кликове на премиера във фейсбук и туитър. Голям смях падна като разбрахме от ДЕМОКРАТСКАТА ПРЕСА
34
0
 
18
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Спрямо БВП държавния дълг на САЩ е 96% на Италия 120% на Англия 128% на Франция 140% на Русия 12% е кого мислят че плашат тези от запада, че те всички живеят на кредит. Лошото е че искат да накарат и нас българите да живеем на кредит.
33
0
 
15
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Напънала се планината и родила..а..а.. мишка.Ха..ха..ха..
32
2
 
18
 
! Отговори
Вчера преди 10 години
се появи информация, че РУСИЯ си е изнесла държавните ценни книжа извън САЩ. От няколко години РУСИЯ и КИТАЙ не продават злато, а само купуват. Какво ли му мислят на долара...май са им къси ръцете на янките
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Тия от ЕС пръцнаха ли или така ни се стори?
30
1
 
18
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Стига, моля ви!!! Какво жестоко наказание, не мога да повярвам! Ангела, моля те, кажи им !!!Ай...пребихте ме, голяма работа сте това европейците, не мога повече...спрете да ми четете хайку-то на Ромпой!!! Не издържам вече!!!