Киев започва частична мобилизация

Парламентът реши това заради намесата на Русия
17 мар 2014 12:52, Елка Василева
145
Киев започва частична мобилизация
Снимка: Reuters

Украинският парламент одобри частична мобилизация заради "намесата на Русия във вътрешните дела на Украйна", предаде Франс прес.

Още по темата
275 депутати подкрепиха поисканата от и.д. президент Олександър Турчинов мобилизация поради "влошаването на политическата ситуация в страната и намесата на Русия във вътрешните дела на Украйна". 33 депутати не участваха в гласуването, гласове "против" нямаше.

С това решение се мобилизират 40 000 души от резерва – 20 000 в армията и 20 000 в новосъздадената Национална гвардия.

Турчинов определи референдума в Крим за присъединяване към Русия като голям фарс.

"Русия се опитва да прикрие агресията си в Крим с един голям фарс, наречен референдум, който никога няма да бъде признат нито от Украйна, нито от цивилизования свят", заяви Турчинов пред депутатите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора погледнете какво става в България всичко у нас се дирижира от САЩ. Ние нямаме истински политици ние имаме марионетки. Кажете ми поне един за който си струва да гласувам. У нас трябва да се обяви бойкот на всички избори! Всеки наш глас е реални пари в бюджета на партиите.
65
5
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 10 години
Всичко това може да се определи с една единствена дума. СМЕШНИЦИ !!! ХА, ХА , ХА ! На дядо си Иван ръка ще вдигат ! А на негрозащитниците ще припомня като как косоварите се отделиха от Сърбия и кои им помогна?!?!Аве тия нещастници *** се мислят за големи тарикати! Ама тоя път ще се наденат! Това не им е Либия,Сирия нито пък Ирак или Югославия !
64
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** иска да си избие загубите от олимпиадата в сочи и сега си прави малка войничка
63
5
 
21
 
! Отговори
до 75 преди 10 години
До до 63А ти вземи и пресметни (мое и само да предположиш), колко меки китки и маргаритки има в изброените от теб армии и ще ти светне какъв им е шанса срещу руската армия и флот!
62
3
 
19
 
! Отговори
duhai преди 10 години
турчинов ли си какъв си фарс си ти ! :)
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов се самоизбра с подкрепата на САЩ това било законно. Ако в цяла Украйна се проведе референдум ще блесне истината, никой не удобрява самопровъзгласилата се власт, сега горките украинци ги чака ада и затова Крим с радост се отдели. България е от първите които ще пострада икономически, пак ще плащаме чуждите интереси.
60
3
 
23
 
! Отговори
Поздрав преди 10 години
Протестиращите от Жълтите павета поздравяват Протестиращите от Майдана с песента - "Да би мирно седяло ,не би чудо видяло"
59
4
 
18
 
! Отговори
Турчинов преди 10 години
Редник Сергей Дмитриевич Станишев , веднага да се яви запас !
58
21
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
В Либия и Сирия нещата са други, всички режими около Израел трябва да са приятелски. Но на вратата на Европа хлопа руснака, а спомените от ВСВ са още пресни за зверствата направени от Червената армия.Вземи пресметни колко са армиите на САЩ, Англия, Франция, Германия, Турция която има армия колкото руската, без да броя Полша и останалите членове. Да не говорим, че Япония има териториални претенция към Русия, а пък Китай има да връща. Така, че Русия е в губещо положение откъдето и да го погледнешл
57
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БатТано. Аз в момента съм в Донецк.тука няма един украинец.Майдана си вкара автогол.Селските тарикати (бандеровци)вервайте ми познавам много западноукраинци,изядоха дървото.Те са като нашите ***,искат други да ги хранят.Д онецк не иска европа ,и не признава новата власт.От тука няма никой да воюва против Русия.
56
2
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 10 години
До АнонименПознавайки добре чеченците, мога да кажа, че няма само да го арестуват :), ама като го гледам яценюк, мисля, че ще му хареса!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обявяват частична защото нямат хора за пълна :)Смех, смех!
54
2
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
До АнонименРезултат на гаргара са *** като теб с измити, а не просто промити мозъци!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Re 62 'до САЩ'Демагог! Стигнал си посредствено ниво в познанията си. Така само заблуждаваш себе си, което е и по-лошо и тези дето нищо не знаят!
52
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой изобщо гласувал ли е за този червей ТУРЧИНов?? Какъв се явява и кого представлява?? САЩ?!?
51
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите да хващат мешките и отиват да се бият на страната на Майдана и Сорос:)
50
1
 
9
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
до 59.... аз също съм на това мнение и знам резултата не само в БГ но и Европа, но никой политик няма да го позволи знят че ще изгубят
49
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин едва ли си е мечтал за по-смотано украинско правителство.
48
4
 
17
 
! Отговори
до путкин преди 10 години
Е какво, мислиш ли че всички държави от НАТО ще се намесят?? Да,бе да,в Либия Америка получи подкрепа само от Англия и пак не съм сигурен. За Сирия Обама също няма подкрепа затова и не нападна режима там.
47
27
 
7
 
! Отговори
до САЩ преди 10 години
Ама колега, Северна Корея ще натиснат копчето, но като знаеш че и от другата страна има копче, кво правим? Северна Корея има около 20-30 ядрени глави, а САЩ около 5900. С американците на бива шега, защото на повечето тук не е ясно че великият СССР през ВСВ получава помощ в размер на 20 млрд.долара за да отвори втори фронт срещу нациска Германия. Всичко на СССР е крадено, няма нещо което руснака да е измислил, дори и калашника е преработка на щурмгевер 44 направен от Хуго Шмайзер.