НАТО не признава референдума в Крим

Алиансът призова Русия да спазва международните си ангажименти
17 мар 2014 16:40, Елка Василева
147
НАТО не признава референдума в Крим
Снимка: Reuters

Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен. Това се посочва в съобщение на алианса, предаде БТА.

Още по темата
Отбелязва се, че референдумът е бил в разрез с конституцията на Украйна. Според НАТО условията, в които допитването се е състояло, са били порочни и затова са неприемливи. Уточнява се, че референдумът е бил насрочен прибързано, при условията на военна намеса, както и при ограничения и манипулация на медиите. Пактът добавя, че това е попречило на свободния дебат и така е подкопана достоверността на резултатите.

НАТО призовава Русия да намали напрежението, включително чрез прекратяването на всякакви военни действия срещу Украйна. Според Алианса референдумът пречи на усилията за постигането на политическо решение.

Русия е призована също да спазва международните си ангажименти, да се върне на пътя на диалога и да търси мирен политически изход, включително чрез пряк диалог с украинското правителство. Призоваваме Руската федерация да не предприема никакви стъпки за анексирането на Крим, това би било ясно нарушаване на Хартата на ООН, заявяват съюзниците от пакта.

В изявлението се допълва, че НАТО отново изразява пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за принципа на ненарушаването на международно признатите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
11
 
! Отговори
майдан преди 10 години
Лелееее! Колко страшно! Руснаците ще си го преместят е другия крачол!
96
1
 
7
 
! Отговори
Ох олекна ми преди 10 години
Щом и НАТО се изказа ще отида ... да си отворя една бира за здравето на ВВП
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще си го преместим!
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВРЕМЕ е ЗА РЕФЕРЕНДУМ НА ТЕМА НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И ВОЕНЕН СЪЮЗ СЪС РУСИЯ!КОЙТО ИСКА ДА ГО ПАЗИ ТУРЦИЯ ПРАВ МУ ПЪТ!
93
1
 
29
 
! Отговори
555 преди 10 години
Че кой е НАТО да признава или не признава политически събития? Много на сериозно се вземат новите ни приятели и ако нашите политици не се усетят, ей така на майтап ще ни умиротвирят и нас наякой ден. Като Кипър например.И по същия начин ще ни защитят.Като Кипър, например.
92
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се че трябва да признаят волята на жителите на Крим. И да се готвят за Кърджали
91
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на "десните " в Европа в това число и в България. Които като матросовци защитават решението на комунистическият диктатор Хрусчов който в качеството си на първи секретар на комунистическата партия на съветският съюз подари Крим на Украйна .Те това не може да е истина .
90
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама към Кери: Аз нещо не разбрах... тея 5 милиарда които хвърлихме в украина, ние купихме на руснаците Крим?Кери: да господин президент, просто така се случи, че ние купихме на руснаците Крим.Обама: А с останалите пари планирате да им купите още подаръци?Кери: господин президент ние така и не можахме да разберем как става така че ние наливаме там пари а руснаците получават нови територии... там Путин мъти водите...Обама(тъжно) ех... иска ми се и аз да можех като него...
89
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме им на руснаците за НАТО ,Обама и пр. смешници ...по гадното в случая е ,че се набиват твърде много двойните стандарти по отношение на Русия и Сърбия и Косово ...всички помнят косоварите какви изпълнения правиха ,армии за освобождение,терористични актове в суверенна страна като Сърбия ,колко православни храма унищожиха и всичко това със съдействието на САЩ и НАТО -е да ама Русия е твърде голям залък и ще им приседне -лошо е в случая че и нашите папагали пригласят на опорните точки на САЩ.
88
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 10 години
А моето мнение е че не ние сме си го избрали, а са ни завладяли хазарите!
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Василев г-н василевич нетили писна цял ден даго дъвчеш тоя мизерен агент на цру,ти нали разбираш че за руснаците ада е като дисни ленд
86
0
 
14
 
! Отговори
чичо М преди 10 години
ГОЛЕМ ПРАЗ
85
13
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
До 98:Ето ти мойто мнение... първо, ако обичаш НЕ пиши с главни букви, второ мнението ми е, че типично по български все някой друг ни е винов за дупката, в която живеем. Ако не са ***, ще са турците, ако не са турците, ще е ЕС, ако не е ЕС ще е САЩ, ако не е САЩ ще е Русия... все някой ни виновен на нас. Ако излезем от ЕС нищо няма да се промени... най-много да чакаме, като гламави, за визи и ние да видим свят. Еййй... пиянде квартално такова
84
0
 
21
 
! Отговори
пред тесен кръг преди 10 години
Току що световните агенции съобщиха, че Обамата се е отказал да бъде президент на САЩ. Обамата е предложил, Путин да стане президент на САЩ и на Русия. Путин е по-добър от мен, признал Обамата пред тесен кръг от журналисти.
83
0
 
39
 
! Отговори
колко законно ? преди 10 години
А колко законно беше, когато натовските главорези бомбардираха суверенната държава Югославия? Когато сринаха със земята черкви, детски градини и болници? Когато избиха над 10 000 невинни граждани?
82
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПОРЕД ВАС КАКВО ЩЕ СТАНЕ,АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС И НАТО НИЕ? МИСЛЯ,ЧЕ ЩЕ СМЕ МНОГО ПО -ДОБРЕ! ХРАНАТА ЩЕ Е ЕВТИНА,НАША И ИСТИНСКА,ГОРИВАТА И СУРОВИНИТЕ ЩЕ СА ЕВТИНИ,ЩЕ ТРЪГНЕ ДЪРЖАВАТА НАПРЕД,КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ ЩЕ БЪДАТ СМАЗАНИ,ВСИЧКО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В ДЪРЖАВНИ РЪЦЕ,ЖИВОТА ЩЕ СТАНЕ ПО-ХУБАВ И СПОКОЕН. ....ДАЙТЕ МНЕНИЯ!
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичкия газ и нефт отива към Китай и руснаците пак щракат с пръсти! Искам обаче да видя газ и нефт в "бутилка" от САЩ....--------------------има ги в Кауфланд, само че в консерви!
80
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ НАТО ???????? МОЖЕ БИ ЩЕ БОМБАРДИРА МОСКВА - СМЕХ СМЕХ ГОЛЕМ . СМЕХЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
79
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След разпадането на СССР американците решиха, че могат да нарушават всички писани и неписани закони.Това време вече отмна. Големият лузър в случая е ЕС, втова число и България.
78
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тия НАТО - държава ли са , що ли? Откога трябва и НАТО да признава някого, за да е легитимен?