НАТО не признава референдума в Крим

Алиансът призова Русия да спазва международните си ангажименти
17 мар 2014 16:40, Елка Василева
147
НАТО не признава референдума в Крим
Снимка: Reuters

Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен. Това се посочва в съобщение на алианса, предаде БТА.

Още по темата
Отбелязва се, че референдумът е бил в разрез с конституцията на Украйна. Според НАТО условията, в които допитването се е състояло, са били порочни и затова са неприемливи. Уточнява се, че референдумът е бил насрочен прибързано, при условията на военна намеса, както и при ограничения и манипулация на медиите. Пактът добавя, че това е попречило на свободния дебат и така е подкопана достоверността на резултатите.

НАТО призовава Русия да намали напрежението, включително чрез прекратяването на всякакви военни действия срещу Украйна. Според Алианса референдумът пречи на усилията за постигането на политическо решение.

Русия е призована също да спазва международните си ангажименти, да се върне на пътя на диалога и да търси мирен политически изход, включително чрез пряк диалог с украинското правителство. Призоваваме Руската федерация да не предприема никакви стъпки за анексирането на Крим, това би било ясно нарушаване на Хартата на ООН, заявяват съюзниците от пакта.

В изявлението се допълва, че НАТО отново изразява пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за принципа на ненарушаването на международно признатите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
24
 
! Отговори
преди 10 години
Така е, референдум се признава само ако преди това е бомбандирана Сърбия от американците! Току така мирно на никого не е позволено да се отделя.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusia ti kolko avtonomni oblasti imash may bqha nad 10 e i te imat pravo da se otdelqt kato Krim
55
2
 
23
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Поздравявам народа на Крим, със втората победа над западна Европа (първата беше 1944), да се готви Одеса.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези от ЕС и подкрепящте ги не усещате ли че живеем в безбрежна информационна система и тя ни дава възможност сами да оценим кой е крив и кой е прав,кой е спечели симпатиите на народите и кой ги губи.
53
1
 
18
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Путин е изпратил благодарствено писмо до ЦРУ и Барак Хюсеин за подаръка Крим, който му направиха!
52
1
 
23
 
! Отговори
Маркс и Енгелс преди 10 години
НАТО от кога се прави на ООН?
51
1
 
19
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА КРИМ ЩЕ СЕ РАЗПЛАЧАТ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА НАТО.ЦИОНИСТИТЕ И С.А.Щ. ТРЯБВА ДА СВИКВАТ ЧЕ ВСЕ ПО-ЧЕСТО НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА СИ,А НЕ СВЕТОВНИЯТ НОВ РЕД НА ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ.ЕДИНСТВЕНО ВЕЛИКА РУСИЯ МОЖЕ В СЪЮЗ С КИТАИ ДА СЛОЖИ НА МЯСТО ЦИОНИСТИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ.ТОВА ЩЕ СТАНЕ.
50
0
 
15
 
! Отговори
кратко и ясно преди 10 години
Въпросът не е"дреме ли му на Путин".Да,дреме му защото той действа в рамките на международното право ,а борбата е срещу него за да стане Русия част от звяра язден от Вавилонската блудница.
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Довечера ще почерпя за здравето на кримляни, Бог да ги пази от НАТОвска демокрация!
48
2
 
38
 
! Отговори
ние го признаваме преди 10 години
Я чакай, ние сме НАТО. Някой нас да ни е питал?! Ние народът на НАТО признаваме реферундума!
47
0
 
7
 
! Отговори
66666666 преди 10 години
Rusia shte vzeme cqla Ukraina zashtoto nqma kak da pusne amerikanski bazi v zadniq si dvor....
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО да си стои на село, щото разбират толкова от демокрация, колкото аз от ракетни двигатели.
45
1
 
3
 
! Отговори
формула преди 10 години
Й.Пост"Сигурността на Исраел трябва да бъде потдържана само от исраелски войски докато терористични групи и опасни екстремистки идеологии все още остават като постоянни врагове в задния двор на Исраел" jpost/Opinion/Op-Ed-Contributors/Can-NATO-Guarantee-Peace-in-the-Middle-East-345444 .Кримчани да се поучат от такова изказване на окупационен режим,за който няма санкции и лицемерно грачене и да използват същата формула относно терористите в Крим и призивите им за ислямски терористи да"дейстават"срещу Русия=Крим.
44
1
 
30
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Ако нашите фесляци скочат да правят автономия в Кърджали макар че населението там е 50 на 50 НАТО веднага ще признае автономията,ама за Крим не може.
43
1
 
27
 
! Отговори
драконианопшънс преди 10 години
Ако българските политици не бяха такива продажници ние нямаше да сме част от НАТО...продадоха ни суверенитета на САЩ. В ЕС не ни щат, от 4 г. ни мотаят за шенеген, изкарват ни като *** и крадци, карат не да приемаме хиляди "бежанци" защото те не ги искат...просто искат да ни контролират докат не унищужът България съвсем.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме им на русите, като гледам какво мнение имат за нато, с червения йероглиф върху тях. Ярко се открояват буквите Х, У, само не съм сигурен за Й!
41
0
 
18
 
! Отговори
ЧЕ ТЯХ КОЙ ГИ ПИТА преди 10 години
та да си казват мнението.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО - свърталище на шуробаджанаци, цоцащи здраво парички. Отдавна е мафиотска организация.
39
0
 
12
 
! Отговори
666666666 преди 10 години
E i kakvo..?Ta nali i Rusia ne e priznala Kosovo.Zanimavat ni s glyposti
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама към Кери: Аз нещо не разбрах... тея 5 милиарда които хвърлихме в украина, ние купихме на руснаците Крим?Кери: да господин президент, просто така се случи, че ние купихме на руснаците Крим.Обама: А с останалите пари планирате да им купите още подаръци?Кери: господин президент ние така и не можахме да разберем как става така че ние наливаме там пари а руснаците получават нови територии... там Путин мъти водите...Обама(тъжно) ех... иска ми се и аз да можех като него...