НАТО не признава референдума в Крим

Алиансът призова Русия да спазва международните си ангажименти
17 мар 2014 16:40, Елка Василева
147
НАТО не признава референдума в Крим
Снимка: Reuters

Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен. Това се посочва в съобщение на алианса, предаде БТА.

Още по темата
Отбелязва се, че референдумът е бил в разрез с конституцията на Украйна. Според НАТО условията, в които допитването се е състояло, са били порочни и затова са неприемливи. Уточнява се, че референдумът е бил насрочен прибързано, при условията на военна намеса, както и при ограничения и манипулация на медиите. Пактът добавя, че това е попречило на свободния дебат и така е подкопана достоверността на резултатите.

НАТО призовава Русия да намали напрежението, включително чрез прекратяването на всякакви военни действия срещу Украйна. Според Алианса референдумът пречи на усилията за постигането на политическо решение.

Русия е призована също да спазва международните си ангажименти, да се върне на пътя на диалога и да търси мирен политически изход, включително чрез пряк диалог с украинското правителство. Призоваваме Руската федерация да не предприема никакви стъпки за анексирането на Крим, това би било ясно нарушаване на Хартата на ООН, заявяват съюзниците от пакта.

В изявлението се допълва, че НАТО отново изразява пълната си подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за принципа на ненарушаването на международно признатите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
15
 
! Отговори
%@#$ преди 10 години
Т.е.ционисткият режим гласува закон да се провежда референдум относно концесии на земи КОИТО СА ОКУПИРАНИ,нито дума в медиите,но пушилка до небето и клевети и лъжи за Руския Крим подарен от Хруш чов на Украйна.
16
3
 
28
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
На Кримското население - което, чрез референдум направи своя самостоятелен избор - му е през ..... какво признава или непризнава една - вече импотентна - военна структура като НАТО!!!
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО да се разпусне веднага! Няма такива двуличници, като тези! Косово под окупация ли беше? Кипър? Гренада? Фолкландските острови? Панама? Плюс абсолютно недоказаните твърдения на САЩ за химически оръжия в Ирак. Афганистан? Стотици са примероте само от последните години. Да не се връщаме за Тексас, Флорида ... САЩ са световното зло, което ще бъде разкрито съвсем скоро
14
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪН НЕ СПИ ПУТИН ОТ НАТО,ПУТИН С ТЕРОРИСТИ НЕ ПРЕГОВАРЯ И МНЕНИЯ НЕ ИСКА,НЕЗАБАВЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС,СТИГА ВЕЧЕ РОБСТВО И УНИЖЕНИЕ
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аSSад също призна "референдума"....
12
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е Бългaрия дa прекъсне всякaкви взaимоотношения с Русия!
11
3
 
25
 
! Отговори
Илиан Тодоров преди 10 години
Съюзниците от НАТО не признават референдума в Крим и го обявяват за незаконен.БЪЛГАРИЯ Е СЪЮЗНИК В НАТО. БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НЕ Е ИЗЯВИЛ ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМА!!!ПРЕЗ ГЛАВАТА НИ РЕШЕНИЯ ЛИ ЩЕ ВЗИМАТЕ БЕ? БЪЛГАРИЯ И АТАКА ПРИЗНАВАТ РЕФЕРЕНДУМА!
10
2
 
25
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
Има една българска мисъл "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват"! Те се присъединиха към Русия ти оди ся да ги връщаш!
9
2
 
20
 
! Отговори
косовар преди 10 години
А европейските членове на нато в отговор, искат ли да си купуват суровините и горивата в рубли?
8
2
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Нерде НАТО,нерде Черно море...нерде Крим.Пък и населението има суверенното право да се...самоопредели,не...НАТО.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ким Чен Ун призна "референдума".Леля му и чичо му нямаха тази висока чест.Хи хи
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъдуро призна "референдума".
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО е военна структура.Ако това не е натиск!
4
2
 
28
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ преди 10 години
А признава ли ,че И.Йерусалим и Сирийските Голански възвишения са окупирани земи и заселвани с окупационно население от ционисткия режим,ще признае ли закона гласуван в Кнесет за референдум за концесии на тези ОКУПИРАНИ земи в палестино -израелските преговори-ynet"Knesset passes controversial Referendum law.ynetnews/articles/0,7340,L-4498384,00.html
3
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2 А не е ли българско Косово как смяташ ***
2
4
 
47
 
! Отговори
**** преди 10 години
Говорете си,на путин не му пречите,продължавайте да лаете като пумияри.
1
7
 
38
 
! Отговори
Дъбър преди 10 години
NATO - Nort-Atlantic Terrorist Organization....