Обявиха Крим за независима суверенна държава

Република Крим поиска официално Русия да я приеме
Обновена: 17 мар 2014 14:03 | 17 мар 2014 11:08, Елка Василева
657
Обявиха Крим за независима суверенна държава
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Крим на свое извънредно пленарно заседание прие постановление „За независимост на Крим“.

Още по темата

За него гласуваха 85 депутати, съобщи пресцентърът на кримския парламент.

В приетия документ се посочва също така, че чрез Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Република Крим се обръща с молба към ООН и всички държави по света да признаят държавата, създадена от народите на Крим, се казва още в решението на Върховния съвет на Крим.

Парламентът на Крим реши също така, че украинската държавна собственост на полуострова се национализира и става собственост на Република Крим.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет. На него бяха одобрени резултатите от вчерашния референдума за статута на Кримския полуостров. 95,6 процента от гласувалите в Севастопол са се обявили за присъединяването към Русия.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени днес чрез Тwitter от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес. "Крайният резултат от референдума: 96,6 на сто "за"!" - пише Аксьонов.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Очаква се днес кримски парламентаристи да заминат за Москва за разговори по процедурата. Западът, САЩ и ЕС не признават референдума за статута на Крим и подготвят санкции срещу Русия, чиито войски от няколко седмици окупират Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami narode balgarski praznuvah nova godina v sarbia nekva reka sava li be6e no sarbina ot 273 djamii sa ostavili edna nie koito sme gi bili s kapitani i leitinanti tehnite generali sa ko 4akame --------da ni pokaje edno dete metin ahmed li be6e toi pokaza 4e mladite miusiulmani iskat da jiveiat po drug na4in ne liutvi miuvti i ahmed baston prase duganov da im opredeliat normi na jivot-------az po maika sam vlah vidin po ba6ta ot gocedel4ev no niakoi ako me nare4e vlah romanec ili poma4en balgari
530
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1999 г изтече срока на Ньойсия договор. Автоматично/без референдум/ български стават отново и Беломорска Тракия и Зап.покрайнини.Щом Китай си върнаХонг Конг, сега е наш редЩом не си искаме Собствените земи, какво морално и историческо право имаме да се изказваме за суверинитет на страни през девет гори в десета и през девет морета в десетоНие , българите сме забравили какво е национална гордост
529
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 10 години
стига сте се филмирали всички... няма турчин в България който да иска развалянето на цялостта на държавата! тези простотии ви ги втълпяват в *** ви мозъци от години без да е истина...а за Крим.. населението си избира към кои да принадлежи и забележете колко е процентното съотношение в Крим преди да критикувате!толкова ли сте *** за да сравнявате процентното съотношение в Крим между руснаци и украинци и между турци и българи в България?! прости сте..
528
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГНеуместна аналогия!Крим е имал известна автонония ,а там е имало руски военни части. Разликата е огромна .Защо Европа и САЩ не подкрепи целостта на Югославия?
527
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Света няма да е вече същия о слава богу. Гейлордовете мекокитковци няма да могат да си развяват меките саби. ЕС и НАТО скоро ще изгубят смисъл тъй като очевидно нищо не зависи от тях. Средна европа страните правят военен пакт, тъй като НАТО неможе и не иска да ги защити. Сащ са в нокаут...с тази администрация няма как да е ......Путин остава сам войн сред говедата......ние сме с него. Слава на Русия.
526
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим независима? Това виц ли е?Та те искат да са зависими - от Русия! затова гласуваха , за да са зависими, а не независими!Е колко прав е бил Макиавели- народът е толкова ***, че всеки управник може да го лъже безброй пъти!
525
1
 
3
 
! Отговори
sallaadin преди 10 години
И отново в тоя ред на мисли, питам защо в Елзас и Лотарингия, немскоговорящото население не иска референдум за независимост от Францшя и присъединяване към Тпетият райх, част от който са до Фреско-Пруската война?
524
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Путин си взе Крим, а на Запада гроздето все му е кисело. Оттук нататък на никой нищо не му е гарантирано, нито територия, нито държава и е добре нашите бездарни *** да се сетят, че ако искаме да ни уважават ще ни трябват адекватни армия и оръжия, защото от НАТО най-много да получим "разбиране" и "съчувствие" ако не дай Боже у нас нещата се объркат.
523
0
 
7
 
! Отговори
Историк преди 10 години
За пореден път се доказа, че в международните отношения няма друг закон освен правото на по-силния. Добре е да си правим изводите и да осъзнаем оная стара, но много мъдра мисъл която гласи: "Ако изкаш мир, готви се за война.".
522
1
 
10
 
! Отговори
Летопис преди 10 години
През 1954 Хрушчов направи една глупост, през 2014 Путин я поправи - нищо кой знае какво не се е случило.
521
0
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 10 години
Та в тоя ред на мисли, питам как ли биха реагирали във Вашингтон, ако в щата Тексас се проведе референдум за независимост от USA и присъединяване към Mексико, неразделна част от което са до Мексиканската война, и отговора е ДА?
520
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Украйна опозицията се ръководи от простия боксьор Кличко, у нас от още по-простия каратист Борисов, какво може да се очкава от простаци и в двете страни?Добре, че нашият *** не успя с манипулираните си протести, че Кърджали заминаваше към Турция.
519
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 613 *** гербераст!!!!!!!
518
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раковски: От онези времена, когато започна да отслабва Турция, русите почнаха често да минават Дунава и да разоряват бедното ни отечество. От една страна необузданата тогавашна нередовна турска войска отвличаше, колеше, грабеше и обръщаше в свои роби българите; от друга страна руските войски, още по-немилостиви от турците, опустошаваха лозя и ниви, грабеха овце, *** и градове. Когато се връщаха, като победители или победени, караха и отвличаха насила по няколко хиляди български домородства и ги заселваха в обширните си пустини. Оттогава водят началото си българските колонии в Харковска губ
517
4
 
10
 
! Отговори
опъвач преди 10 години
Как е по правилно да се каже,Вагенин или Вагинанин?
516
0
 
10
 
! Отговори
младеж преди 10 години
До БожоНяма да са двама,Божо,няма......Малко се пише сега за Русия тука,че не ни се води вече приятел,ама в момента в Русия,особено в големите градове може да изкараш повече пара,отколкото на Запад.Само че малко хора го знаят,пък и там не можеш да идеш само с лична карта.Иначе.........Ще идат,ще идат.Ходил съм и там,и сега се връщам от Англия.......ама ,ако мога.........нали разбра накъде?
515
1
 
7
 
! Отговори
KIRO CIGANINA преди 10 години
SA6T SA NASRAA
514
1
 
11
 
! Отговори
АСЕНОВ преди 10 години
До Анонимен: А ,НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ФАШИСТИТЕ / УКРАИНЦИТЕ-ПОЛЯЦИ / СА СЕ ИЗМЪКНАЛИ ,ЗАЩОТО СЛЕД КРИМ ИДВАТ ОЩЕ СЕДЕМ ОСЕМ РЕПУБЛИКИ ,КОИТО ЩЕ ИСКАТ ОТДЕЛЯНЕ ОТ ФАШИСТКА УКРАЙНА ! ТОВА Е ПРИРОДЕН ЗАКОН И ПРОТИВ НЕГО НЯМА ИЗМЪКВАНЕ ! ОСВЕН , АКО НЕ ИЗРОВЯТ ХРУШЧОВ ОТ ГРОБА ИЛИ ОТКРАДНАТ ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК , ГОРБАЧОВ, ОТ АМЕРИКАНСКАТА МУ ОХРАНА ,КОЯТО Е ПО ГОЛЯМА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ / КОЙТО И ДА Е ТОЙ / !
513
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз, гражданин на РБ, българин и православен ПРИЗНАВАМ РЕФЕРЕНДУМА И СУВЕРЕНИТЕТА НА РЕПУБЛИКА КРИМ!СЛАВА НА БОГА!
512
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Иванов, още ли не сте разбрали, че в България няма нито една лява партия.