Руската рубла стана официална валута на Крим

Украинската гривна ще се използва паралелно до 2016 г.
17 мар 2014 16:12, Елка Василева
94
Руската рубла стана официална валута на Крим
Снимка: архив, Reuters

Едновременно използване на две официални валути - рубла и гривна - в Крим ще бъде в сила до 1 януари 2016 година, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира днешно постановление на кримския парламент.

Още по темата
Официалната парична единица на Република Крим е руската рубла, а до 1 януари 2016 година официална валута ще бъде и украинската гривна, съобщи парламентът на сайта си.

До приемането на нормативно-правни актове на Република Крим в сферата на бюджетното и данъчното законодателство на територията на Автономна Република Крим ще действат разпоредбите на бюджетния и данъчния кодекс на Украйна, се посочва в постановлението.

Парламентът прие също временен статут на Банката на Крим. Организацията на обращението на наличните пари и изземането им от обращение на територията на Република Крим ще се извършва изключително от Банката на Крим, се уточнява в постановлението, като се допълва, че печалбата не е цел на институцията, пише БТА.

Междувременно кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев съобщи, че регионът е създал нова централна банка и очаква да получи 30 милиона долара подкрепа от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Темиргалиев, цитиран от Интерфакс, посочи, че Русия ще изпрати на Крим 1 милиард рубли (30 милиона долара) "през идните дни" за стабилизиране на финансовото положение на полуострова. Вицепремиерът уточни, че впоследствие новата централна банка ще функционира като регионален клон на Руската централна банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До Сър Пичук, 83. Приятел, които непрекъснато замърсяват мозъка си? Или сте роден дефектен ***? Съжалявам!
79
2
 
13
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
До Сър ПичукДлъжен съм да напомня, че даже ББС отчита факта, че алкохилизм в Русия е спаднал с 17 %, откак Путин е на власт. Затова не лъжи Сър(е)!В русия има наркомани, но според статистиката на САЩ консумира 40% от световното производство на наркотици. Сър П., много лъжеш! Ами путин мисли за народа си, иначе как си представяш 98% от кримчани да искат да идат в Русия. Ти просто не си ходил в Русия никога и вярваш на пропаганда, която спамиш по форума.......
78
12
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Това нищожество путин, рожба на кгб, е спасител единствено на себе си. Благодарение на неговите "заслуги" русия е потънала в алкохолна и наркотична кома. В днешна русия има повече венозни наркомани отколкото в цяла Северна Америка и Западна Европа взети ЗАЕДНО или около 10 милиона души(6% от населението). *** вместо да се погрижи за потъналия си в мизерия народ, който може да изчезне напълно до 150 години тоя *** се прави на велик. На това се казва на гол тумбак чифте пищови.
77
0
 
3
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
за настроение :)))))cs607926.vk.me/v607926832/3385/ZWOO06nqsiU.jpg
76
1
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Абе оставете хората да решават сами къде да живеят и с кого да се съюзяват. Какви са сащ и ес та да казват кое е законно и кое не, след като и шотландия иска референдум за отделянето от кралство англия. И тяхното ли не е законно ?
75
0
 
6
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
До Сър ПичукАко не обясниш защо мразиш Путин, който е спасител на руския народ и цивилизация, се оказва, че спамиш :))))))))))
74
8
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Смерть путину!!!
73
0
 
11
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
До ???Изцяло подкрепям мнението ти. САЩ се заиграха много навътре с фашисти да правят военен преврат в изконно руска територия
72
1
 
4
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
До Сър ПичукТи знаеш ли кой пусна мухата, че Путин имал 40 мрд долара. Евреин, редактор на Ехо Москва. Не даде, не дава и няма да даде източник на това твърдение.Не вярвам в юдомасонство, а в англосакски интереси. В тоя смисъл Евразия от Франция до Тихия океан трябва да работи заедно против англосаксонския 5глав змей (ВБ, САЩ, Австралия, Канада, Нова Зеландия)
71
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 10 години
Ясно защо Крим иска Русия, но защо Русия иска Крим!??? Е това е по- важно да се знае,под-текста в цялата тарапана!Аз мисля, че Русия е притисната от САЩ и ЕС в ъгъла в който няма връщане назад!Това се случва от самото начало на перестройката и пресасата се засилва!
70
10
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Престанете да прослявате най-безправовата държава, империята злото управлявана от самият сатана нищожеството ***. Този човешки *** путин, който вие благославяте днес е НАЙ-БОГАТИЯТ ЧОВЕК В ЦЕЛИЯ СВЯТ, като тази гнусна *** държи активи за над 100 милиарда долара, а вие си мислите че той смята да ви спасява от бедността. Ей *** такива отворете си очите...
69
6
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Руските олигарси като отрепките абрамович, прохоров, михелсон са едни от най-алчните и безкрупулни *** в целия свят. Тези човешни *** купуват на гнусните си отрочета имения за стотици милиони долари в САЩ и Великобритания, а вие искате да теглите заеми от тези бандити, защото те били по честни от измислените "***" от ЕС. Престанете да вярвате да *** като волен, ифандиев, дейвид айк, цайтгайст и други помии. Световна юдео-масонка конспирация НЕ СЪЩЕСТВУВА.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сър ПичукКой ще избесиш бе профан?
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е интересно след тази валутна реформа, какви ще им бъдат заплатите, пенсиите, цени на стоки и услуги от първа необходимост! Защото всички вече се облизват и потриват доволно ръчички - големият брат т.е. Русия ще се погрижи за малкото братче! само че братската любов има най-различни измерения...! А какво и да приказват, става дума з а пари, много пари!
66
1
 
5
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
kavpolit/blogs/ukranian/2015/Путин ждал всю неделю и только улыбался на пресс-конференциях и когда цена упала ниже плинтуса он дал команду резко скупать акции одновременно у всех европейцев и американцев. Пока эти "финансовые акулы" поняли, что их обвели вокруг пальца, было уже поздно, акции были уже в руках России и теперь мало того что Россия за эти дни заработала более 20 млрд долларов...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новото КПП ще бъде на отбивката за Харманли. За жителите на България ще се изисква задграничен паспорт (безвизов режим). За всички останали - валидна турска виза с оставащ срок не по-малко от 6 месеца.
64
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Ние имаме начин да въведем рублата. Чрез държавата не може да стане, защото не е наша държава, но да стане народна валута е възможно. Паричните взаимоотношения на бедния народ не се нуждаят от западни валути, ще почнат да ползват руски банки, което ще доведе до стопански подем, а държавата ще захирее и *** ще й сменят ръководството. Тогава управниците ни ще се сбият, радвайки ни с агонията си.
63
9
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Другари от всички страни обединявайте се и концентрирайте усилията си с цел сриване на русия. Заедно ще я сринем тази *** и ще избесим всички привърженици на *** по стълбовете и площадите.
62
0
 
4
 
! Отговори
Хачо преди 10 години
Интересно, как ще я обръщат в долари. Ай честито!
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако можеше и у нас руската рубла да стане официална и да изгоним западните "инвеститори".