САЩ със санкции срещу руски и украински висши лица

Сред тях са Виктор Янукович и съветници на Путин
17 мар 2014 17:16, Елка Василева
149
САЩ със санкции срещу руски и украински висши лица
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама обяви налагането на санкции на седем руски и четирима украински висши представители, включително сваления украински президент Виктор Янукович и съветници на руския президент Владимир Путин, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Съгласно разпореждането сред лицата – обект на санкции - са руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, председателят на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко, двама близки съветници на Путин – Владислав Сурков и Сергей Глазев - и членове на руската Дума.

Още по темата

От украинска страна освен Янукович на санкции подлежат кримският лидер Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и един съветник на сваления президент.

Санкциите предвиждат замразяване на авоари и забрана за достъп в САЩ.

Те са насочени както срещу руската оръжейна промишленост, така и срещу "личното богатство на приближени" на руското ръководство, отбеляза Ройтерс.

Обект на мярката са онези, "които подкопават демократичните процеси в Украйна и нейните институции, заплашват мира, сигурността, стабилността, суверенитета и териториалната цялост на страната и допринасят за злоупотребата с притежанията й", заяви представител на американското правителство.

Владимир Путин не е в списъка на санкционираните, тъй като е крайно необичайно подобна мярка да бъде налагана на държавни глави, каза висш американски представител, цитиран от Ройтерс.

Днешните действия изпращат силно послание на руското правителство, че има последици от неговите действия, накърняващи суверенитета и териториалната цялост на Украйна, включително действията в подкрепа на незаконния референдум за отделянето на Крим, заяви Белият дом.

Висш представител на американското правителство посочи, че "има конкретни доказателства", че някои бюлетини за кримския референдум са пристигнали в някои кримски градове предварително маркирани, отбелязва Ройтерс.

Американските санкции бяха огласени малко след като Европейският съюз обяви, че замразява авоарите и забранява достъп на 21 украински и руски висши представители, които смята за отговорни за анексирането на Крим от Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
11
 
! Отговори
....... преди 10 години
I na koi mu puka kakvi sankcii nalaga edna falirala Ameruka.....hahaha smeshnici2
101
1
 
2
 
! Отговори
до 143 преди 10 години
Бе ти май не си взел хапа?Нали ти казах да не пропускаш бе човек.
100
16
 
3
 
! Отговори
Кво стаааа,бе.... преди 10 години
ТОВА ЛИ Е ПОЛЕЗНИЯ ХОД НА ПУТИН....ХА,ХА,ХАААААААААА...ДА ВЗЕМЕ КРИМ..??!!!ТОВА НЕ РЕШАВА НИЩО --КРИМ ,НЯМА СТРАТЕГИЧЕСКА СТОЙНОСТ!ВСВ---ОТДАВНА МИНА !!СЕГА САМО ЩЕ МУ ГУШНАТ ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ЩЕ МУ СПРАТ ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРОЕКТИ!ТЪПО И СУЕТНО БОЛШЕВИШКО ***!!
99
1
 
3
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
za kakvo sa ni vsichkite tezi pari shtom priqteli nqmame veche .... za kakvo sa ni vsichki tezi pari shtom synqt podminava ni veche ....
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ауууууууууууууу от маймундере се обадиха.Ко викаш чадо
97
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 10 години
Кой САЩ ли дето скоро белите ще се борят за равноправие защото ще са малцинство, дето в негърските квартали на градовете бял не смее да замръкне, дето разпалиха десетки войни за последните 20г. Дето са толкова демократични че роднините ми които живеят в тях не желаят да се говори за политика по скаип, Дето иматсмъртно наказание в повечето щати и дето.... Точно те ще налагат санкции...
96
1
 
4
 
! Отговори
до 138 преди 10 години
Писаха някъде че 40% от хората в Бг са психично.Ти си в това число.Гълтай предписаните ти хапове не пропускай
95
6
 
4
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
.....ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПООТРЕЖЕМЕ , НА *** ЧЕРВЕНИТЕ КУЙРУЧЕТА !!!КАТО НАЧАЛО ---ЩЕ ИМ ЦУНЕМЕ ПАРИЧКИТЕ И ИМОТИТЕ В САЩ!АБЕ ,НЯМА ДА ВОДИМЕ ВОЙНА С БОЛШЕВИКИТЕ .....ТЕХНИТЕ ПАРИ СА НИ ДОСТАТЪЧНИ!ВРЕМЕ Е И ТЕ ДА ПОБАЧКАТ ЗА ЗДРАВЕ И СЛАВА !ТРУДА Е ПЕСЕН ДРУГАРИ ....ПАРИТЕ В БАНКИТЕ САМО ЩЕ ВИ РАЗВРАЩАВАТ!!!НАЛИ МРАЗИТЕ ТИЯ МРЪСНИ ПАРИ ... /ОСОБЕННО ДОЛАРИТЕ/...ХА,ХА,ХАААААААААА ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА
94
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Аз написах това в 126, за уелфера и $8 на час - муяспи е печатна грешка в бързината. То е самата истина. Сега обърнах внимание на снимката, вижте я. Русия печели поради расово превъзходство.
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
маимуната да иде да пие една студена вода
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
синьор обаМа ще си го преместят от единия крачол в другият,плашиш гаргите.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
синьор оБама много почна да се излагаш.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОтлунатаНе забравяй банките в Швейцария и Великобритания!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До муяспиЯсно. Мислиш ли, че тия тук дето пишат не го знаят? Знаят го, то и в България е подобно, дори много по-лошо. Просто тия се правят на "отворковци", това е.
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
маймуняка тоя път ще бъде награден за висше магьосничество и шаманство! или по точно за замразяване на незамръзващото! щото както е известно отдавна, руските политици от всички категории а също така и чиновници на държавна служба, просто намат и не могат да имат това което патладжана е решил да замрази. иначе казано имаш ли сметки в щатите и европа просто не можеш да работиш на държавна служба. Именно за това Бг политиците са послушни като кученца а руснаците са абсолютно независим от запада!
87
2
 
5
 
! Отговори
муяспи преди 10 години
Аз живея в САЩ дълго време. Минал съм през уелфера - помощ за социално слаби. Даваха под 300 на месец, сега може и да е 400 но не ми се вярва. Дават и купони за храна. С тези пари не можеш да си платиш наема и за най жалката дупка, изпращат те в блокове с цернячи и мексиканци и по свестните предпочитат да спат в метрото. Минималното на час е $8, но няма постоянна заетост, а в дребния, основен за САЩ бизнес не се спазват никакви правила. Казват ти - тука ще ядеш гратис, като тръгне бизнеса и ти..
86
3
 
16
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Братя Българи, стана ли ви ясно защо нашите политици са отчаяно сервилни на американците? ОТКРАДНАТИТЕ НАРОДНИ ПАРИ СА В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ!
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОХ ЗАПАДА И ЕС КАК САНКЦИОНИРА С ГОЛ ГАЗ ПО МЪДИ ПУТИН 4Е ЩЕ ИМ ВЗЕМЕ ДА ИМ ХАРЕСА И ПАК ДА ИСКАТ ДА ГО НАКАЖАТ ДОКАТ ВЗЕМЕ ДА ИМ КЪРВИ ГАЗА ОТ ТИЯ САНКЦИИ.АБЕ ТО ОТ 1 ПЪТ СТАВАШЕ ЛИ СЕ ***! ЩЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ПИТАТ САЩ И ЕС.ПЛЕВНЕЛИЕВ ДНЕСКА ОБЯВИ ЗА НЕЛИГИТИМЕН РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ.ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ СЛУГА ЗА ДА СЕ ХАРЕСА НА ТЪПКА4А СИ И ГОСПОДАР САЩ ВЕДНАГА ЗАПЯ ТЯХНАТА ПЕСЕН КАТО МИСЛИ 4Е ЩЕ СЕ ИЗТЪКНЕ ПРЕД БГ НАРОДА А ВСЪЩНОСТ Е ОБРАТНОТО КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ ДЕТО ПРИГЛАСЯТ БСП, ДПС, НДСВ, СДС
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСамо да не ти Вдигнат газта с 15-20 процента ,че ще се насереш.
83
14
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
САЩ и ЕС са направо жалки. Забранили на 10-15 лица да пътуват, че даже и *** не е между тях. Като ще вземат мерки, да наложат тотално ембарго - никакви пътувания, никаква търговия, никакви отношения - докато съветските *** не се научат на цивилизация. Това разбира се няма да се случи, защото руснаците са животни, но след като на останалите страни не им стиска да приложат крути мерки заради съветския газ и нефт, поне да не стават смешни.