Путин готов да подпише договора за приемане на Крим в Русия

Руският президент ще говори днес пред руския парламент
Обновена: 18 мар 2014 11:55 | 18 мар 2014 11:10, Елка Василева
211
Путин готов да подпише договора за приемане на Крим в Русия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия одобри проекта за руско-кримски договор за приемане на Крим в Русия и образуване на нови субекти в състава на Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

В подписано от него разпореждане Владимир Путин заявява, че смята за целесъобразно със Симферопол да бъде подписан договор за влизане на Крим в Руската федерация.

По-рано сутринта Путин уведоми двете камари на руския парламент и правителството за предложенията на Крим и на законодателното събрание на Севастопол за приемането им в Русия и образуване на нови субекти в състава на Руската федерация, съобщи пресслужбата на Кремъл.

От своя страна Държавната Дума – долната камара на парламента, подкрепи изявление „За ситуацията в Република Крим“, в което се говори за „свободното волеизявление“ на кримчани на проведения в неделя референдум за присъединяване към Русия.

Още по темата
В изявлението си депутатите обещават „със своите решения и действия да спомагат за социално-икономическото развитие на Република Крим и стабилността на дадената територия в преходния период“.

Междувременно различни държави по света се готвят да наложат нови санкции срещу Москва, ако тя не се откаже от претенциите към Крим. За разлика от обявените вчера санкции следващите ограничения ще засегнат вече не отделни политици, а могат да ударят цели отрасли на руската икономика.

На 16 март в Крим беше проведен референдум за съдбата на полуострова, на който 96,77% от гласувалите се обявиха за присъединяване към Русия. В понеделник Върховния съвет на Крим обяви Крим за независима държава и се обърна към Русия с предложение тя да бъде приета в Русия със статут на република. Градският съвет на Севастопол също прие постановление за влизане в състава на Русия като отделен субект на Руската федерация – град с федерален статут.

На 17 март вечерта Путин подписа указ „За признаване на Република Крим“, съгласно който Крим е признат за независима държава.

Във вторник Владимир Путин ще направи изявление пред двете камари на руския парламент във връзка с предложението на Крим и Севастопол за приемането им в Русия.

Председателят на Държавната дума Сергей Наришкин даде по-рано следните пояснения по повод процедурата за присъединяване на нов субект към федерацията:

"Чуждестранна държава отправя до Руската федерация молба за влизане в състава на РФ и за сключване на съответния междудържавен договор. Президентът на РФ информира за това Съвета на федерацията, Държавната дума, правителството на РФ, при нужда прави консултации. След подписване на междудържавен договор президентът на РФ сезира Конституционния съд на РФ с молба за оценка дали междудържавният договор отговаря на конституцията на РФ".

При положителна оценка от страна на Конституционния съд проектът за междудържавен договор и проектът за федерален конституционен закон, определящ наименованието на новия субект на РФ, неговия статут, границите, преходните разпоредби, се внасят в Държавната дума, разказа Наришкин. "Проектът за междудържавен договор се внася за ратификация, а проектът за конституционен закон - за приемане", уточни той.

"Ако тези два документа се приемат като закони за ратификация, в конституцията на РФ, в 65-и член, се прави съответната поправка", каза парламентаристът. В този член се изброяват субектите на РФ. "В случая се внася поправка - допълва се името на един или няколко субекта на РФ", добави Наришкин. Той увери, че при разглеждане на "кримския въпрос" Държавната дума "ще се справи със задачата си бързо и отговорно". Руската федерация включва в момента общо 83 субекта, припомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :)кви $6 на часа та гонят , минималната в ню йорк е $8 и мислят да я увеличават.който става за нещо взема 3 пъти над мин. заплата. айде сега да те видим от къде ще изровиш инфо че в рашата вземат повече :)
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дните на путинския режим са преброени ...всички приближени до Путин са с блокирани сметки и недвижими имоти на ЗАПАДПутин става крайно неудобен на руската олигархия
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барак Хюсеинович бин Султан ал Харем, бен Ладен ал Обамлъ сам си мушна таралеж в гащите, сега цяла година няма да може да си седне на маймунския си ***:))
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 88Ама тя играта не е започнала още... Да не си мислиш, че някой в Вашингтон си е мислил, че Руснаците ще оставят Украина да влезе в НАТО ей така? Те сега се отварят портите на ада. Просто сега си имат "валидна" причина за пред хората. Сега ще почнат да хвърчат фашкии и от двете посоки.
73
1
 
8
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Всички православни Българи трябва да подкрепят братския Руски народ и неговия президент Путин бъдещето е там.........
72
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 10 години
не, такива като мене никога няма да отидат там, защото това е държава която сама прилага геноцид над населението си, кулите близнаци, удара по пентагона, chemical trails, ГМО бълвочи, вируси и куп други гнусотии, там хората живеят в къща за половин милион, НО С КРЕДИТ, и са длъжни цял живот да изплащат и да работят като роби, тук може да живееш в панелка, НО Е ТВОЯ не на банката, колкото до колите...отново 80% от тях са прехвалени както повечето им неща...
71
1
 
10
 
! Отговори
до 85 преди 10 години
"Факта, че НАТО се бори за контрол пред портите на Русия показва кой е по-добрия стратег."Фактът, че НАТО няма да се намеси в спора за Крим показва кой си е изиграл по-добре картите. ;)
70
1
 
10
 
! Отговори
за ме Путин е преди 10 години
ЧОВЕКЪТ С КОЙТО СЛАВЯНСТВОТО СЕ ГОРДЕЕ.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАЗНИ ПЕДОФИЛИ, ФАШИСТИ И ВСЯКАКВИ *** ГО МРАЗЯТ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СТАВА ВЯРАТА МИ В НЕГО.
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 81Факта, че НАТО се бори за контрол пред портите на Русия показва кой е по-добрия стратег.
68
4
 
2
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТОЯ ПУТИН Е ЛУД ЧОВЕК.НЕ СЛЕДИ ЛИ КАКВО КАЗВА ВИГЕНИН И ПЛЕВНЕЛИЕВ?КАК МОЖЕ ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С МНЕНИЕТИ НА ТЕЗИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ И ДОКАЗАЛИ СЕ УМНИ ХОРА?ТЕЖКО НА РУСИЯ,ПЛЕВНЯТА И ВАГИНАТА ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ.
67
2
 
8
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Един ден ще разказвам на внуците си за този човек. Радвам се, че имам възможността да живея по неговото време. Сега е времето на Путин. Крещете русофоби, историятаще го величае. Идва ред на Приднестровието.
66
2
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 10 години
"Да сега имат база в езеро браво. Страхотна стратегия."Не забравяй, че НАТО също се бори за тази база в "езеро". Абе какво ли говоря, ти си "стратегът" тука.
65
1
 
3
 
! Отговори
акула преди 10 години
е добре България беше анексирана от ЕВРОСЪЮЗА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМКОСОВО БЕ ОТДЕЛЕНО ОТ СЪРБИЯКОСОВО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯ ПРИЗНАТА ОТ САЩ и ЕВРОСЪЮЗАНЯМАТ ПРАВО ДА СЕ БЪРКАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РУСИЯ
64
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
да по 6$ на час, и работят на 3 работи за да може да се върнат в България с печалба, а и не знам работата там да е престижна, или са чистачи на ***, или продават в макдоналдс, или градинарство, и какво ще стане като долара се срине още .... питам аз ? Никога не съм бил против някой да отиде и да види, как е там, НО да ми говориш за Хамерика, и да ми казваш че е страната на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ възможности, много си се гръмнал..
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 75Да сега имат база в езеро браво. Страхотна стратегия.
62
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 10 години
До :)Ех,тия бедни западноевропейци!Живи да ги ожалиш направо!:)
61
5
 
2
 
! Отговори
s. преди 10 години
До :)Това,че някой е по-доволен от живота си в България не е голямо постижение да ти кажа!Освен това масово българите работят и живеят в западни държави и определено са доволни!Всяко лято хиляди български студенти ходят по бригади в САЩ и виждат какво означава справедливо заплащане и отношение от работодател!Плюс заплащане на извънреден труд!Тема табу за бантустанските дерибеи!В Русия не съм чувал да ходят!Айде стига с тая демагогия и лицемерие!И разберете едно!Има интереси!А не любов!
60
1
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 10 години
"Взеха едно парче земя дет за нищо не става "Крим е стратегически важен за Черноморския флот на Русия.
59
1
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 69 Да бе,защото за нищо не става ,ама от Газпром веднага са поискали разрешение да започнат работа в Крим. Викаш тия от Газпром са ид*оти,дето ще инвестират в парче земя дето за нищо не става? Ако бяха кат отебе,тая компания отдавна да беше фалирала
58
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
до 71 : освен тях, работя и в сфера с МНОГО клиенти и искам да ти кажа, че руснаците в момента са едни от най-покупко способните...за разлика от французи и германци, който предимно ГЛЕДАТ...но ок, русия са лошите..