"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ

Личното състояние на Ковалчук е 1,4 мрд. долара
Обновена: 20 мар 2014 22:03 | 20 мар 2014 22:03,
349
"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ
Снимка: Reuters

Новите санкции срещу Москва, обявени днес от Съединените щати, са насочени срещу приближения кръг на руския президент и по-конкретно срещу едно руско финансово учреждение и неговия собственик, представен като "банкера на Путин", съобщи Франс прес.

Банка "Россия" и главният й акционер и медиен магнат Юрий Ковалчук бяха включени в черния списък на САЩ като ответна мярка срещу поглъщането на Крим от Русия. Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми.

Още по темата
Според американското министерство на финансите "Россия" е "личната банка на високопоставените държавни служители на Руската федерация".

Тя разполага с 10 милиарда долара активи, концентрирани в петролния и газовия сектор. Тя е 17-ата най-голяма банка в страната, посочва министерството. Главният й акционер Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер", отбелязва министерството.

Списание "Форбс" изчисли личното му състояние на 1,4 милиарда долара, натрупано благодарение на дяловете му в застрахователни компании, руски телевизии и безжичния оператор "Tele2 Россия".

Новите американски санкции са насочени и срещу други хора от близкия на президента кръг - като милиардера Генадий Тимченко и братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Според "Форбс" Тимченко, който е съосновател на дружеството за търговия с въглеводороди "Гънвър", разполага с 15,3 милиарда долара, което го прави шестия най-богат човек в Русия. Аркадий Ротенберг пък е спаринг партньор по джудо на президента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: САЩпутинсанкцииОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАГУБАТА НА СТУДЕНАТА ВАЙНА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ...Част от покварената партийна върхушка от Изтока направи държавен преврат и започна реставрация на капитализма - в съглашение със западните банкери. Рейгън боледуваше от Алцхаймер, както и Тачър. Ако вярваме на масмедиите, двама луди победили във войната...Не, просто алчността и простотията на Горбачов, Луканов и пр. доведоха до катастрофа Източна Европа - спасиха Запада за 20 години.Днес истината лъсна - баламите измряха или силно намаляха.
195
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете и ще разберете ,защо искат да ни превърнат във военна зона срещу Русия infobalkani.wordpress/.../планът-балкани-или-може-ли-турция-да...‎
194
9
 
10
 
! Отговори
до стамболов преди 10 години
Каква пазарна икономика бе тъпан,като са заробвали половината свят ли,като са мъкнали *** от африка да им обработват плантациите,ти на това ли викаш пазарна икономика?
193
2
 
5
 
! Отговори
нако преди 10 години
Някой вярвали на това? всичко е блъф за пред човечеството.Никой не реже клона на който стои.
192
5
 
1
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
До #313Имат пазарна икономика ***
191
3
 
7
 
! Отговори
До олимпиада преди 10 години
А ти как си мислиш,западните капиталисти как са натрупали своето богатство,с просия ли?Отговори си сам на този въпрос.
190
11
 
12
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
Другари *** комунисти , защо в цял свят плащ с долари и евро а не в рубли, русофилски *** седнали да драскат за силната руска икономика
189
7
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
АМЕРИКАНСКИ И ЗАПАДНИ ,,ЛОБИСТИ,, ПЪТУВАТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ДА СКЛОНЯВАТ АФРИКАНСКИ..ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ...АЗИАТСКИ..Ю .АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ ДА ИНВЕСТИРАТ НА ЗАПАД ДА ИМ ПРОДАВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА СУРОВИНИ И ХРАНИ СРЕЩУ КОЕТО РЕАЛНО СТРАНИТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО...ПАРИТЕ СЕ ИЗНАСЯТ ОТНОВО В АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ И СТРАНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛКИ НА СУРОВИНИ ОСТАВАТ БЕЗ РАЗВИТА ИКОНОМИКА И СЕ ПРЕВРЪЩАТ В СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК...ИМЕННО СРЕЩУ ТОВА ВЪСТАВА ПУТИН И Е НЕУДОБЕН...ИСКА СУРОВИНА СРЕЩУ ИКОНОМИКА И
188
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Олимпиада по рускиприятелю защо си мислиш че на запад и в сащ всичко е цветущоЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ НА ЗАПАД И В САЩ НЯМА КОРУПЦИЯ..МИ ТЕ ИМЕННО АМЕРИКАНСКИТЕ И ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ ЗА ДА СЕ НАСТАНЯТ НАПРИМЕР У НАС ДАВАХА ПАРИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НЕ Е ИСТИНА ЧЕ САМО НАШИТЕ СА СИ ИСКАЛИ..ПРОСТО СИ ИМА ХОРА КОИТО ЗНАЯТ КАК ДА ГО КАЖАТ НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ..ЗНАЧИ ИМА КОРУПЦИОНЕН НАТИСК ОТ ЗАПАДНИ ,,ИНВЕСТИТУРИ,, НАД НАШИ ПОЛИТИЦИ..НИКОЙ НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕПРОСТО ТАМ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ЗАЩОТО ЗНАЯТ НА
187
13
 
8
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
*** дали се досеща, че Русия я чака крах както в края на 80г.
186
8
 
9
 
! Отговори
**** преди 10 години
Тези как си ритат канчетата ако знаят,с тези си действия путин като отхвърли долара като резервна валута,и накара всички които търгуват с русия да пращат с рубли,и тогава ще се озъбят,защото тези номера при путин не минават,той си е направил добре сметката,преди да предприеме тези действия с крим.
185
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малиййй тия ще го оставят само по прашки тоя Путин бе!
184
8
 
5
 
! Отговори
сега преди 10 години
Какво сте зяпнали Путин и Русия, глрдайте какво правят за хората. само зомбирани антикомунисти по тия сайтове ей,. Да видяхте измъчени лица в Крим, голи и боси, не. Стига вече, все едно Обама да си даде част от Америка. Мислете повече, хорааа!!!!!
183
4
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До СТРАНДЖАТАПРИЯТЕЛЮ, ТУК ВСЕ ПАК СЕ ОПИТВАМЕ ДА СПРЕМ ЕДНА ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДИЦИ... ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ ЧЕ ИМА НЕЩО ВЯРНО ПРИ ВКЛЮЧВАНЕТО НА КРИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛКОТО И ДА СМЕ ПРОЗАПАДНО НАСТРОЕНИ.ТОВА ЧЕ НЕ СЕ ДАВА ГЛАСТНОСТ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НА ЗАПАД НЯМА МИЛИОНИ КОИТО ДА МИСЛЯТ КАТО МЕН.ХОРАТА НЕИСКАТ ЖИВОТА ИМ ДА СТАНЕ ПО-СКЪП И ТРУДЕН. ХОРАТА ИСКАТ ДА ПЪТУВАТ СВОБОДНО. ОЛИМПИЙСКИТЕ УЧАСТНИЦИ СА ОЧАРОВАНИ ОТ РУСИЯ И НЕИСКАТ ДА ГИ ВЪВЛИЧАТ В ПОЛИТИЧЕСКИ ДАЛАВЕРИ.
182
2
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До СТРАНДЖАТАТОЧНО ТАКА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ ДЪРЖА ПАРИТЕ В ДОЛАРИ.КАТО ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ИМОТ ПРЕДПОЧИТАМ АЗИЯЦАР ЮАН ДОСТА ПО-РАНО ЩЕ ЦАРСТВА ОТ ПРЕДВИДЕНОТО...
181
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОБВАХА ХАЗАРОЮДЕИЧЕТАТА С КАСПАРОВ БЕСНЯ ЗАЛЯГА ,ТЪРКАЛЯ СЕ ДРУГИЯ ХАЗАРОЮДЕИН НЕМЦОВ АМЕРИКАНЧЕТА ХАЗАРОЮДЕИСКИ СЛУГИ ЕЛЦИН ГО НЯМА ВЕЧЕ ЧАО ХА.ХА.ХА
180
2
 
0
 
! Отговори
Евреите преди 10 години
вече са братушки,да паднеш от смях.
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 294 АнонименТи за нашия генетичен фонд бери грижа,не за Русия и Америка!!!!
178
3
 
1
 
! Отговори
Берл Лазар преди 10 години
,,Никога,нито един ръководител на Русия не е направил токова много за евреите както Владимир Путин,във всяко отношение.Берх Лазар-еврейска секта Хабат.
177
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До НФБТака е пич... - никой не прави вложение в рубли... - ти да не би да правиш изключение...