"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ

Личното състояние на Ковалчук е 1,4 мрд. долара
Обновена: 20 мар 2014 22:03 | 20 мар 2014 22:03,
349
"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ
Снимка: Reuters

Новите санкции срещу Москва, обявени днес от Съединените щати, са насочени срещу приближения кръг на руския президент и по-конкретно срещу едно руско финансово учреждение и неговия собственик, представен като "банкера на Путин", съобщи Франс прес.

Банка "Россия" и главният й акционер и медиен магнат Юрий Ковалчук бяха включени в черния списък на САЩ като ответна мярка срещу поглъщането на Крим от Русия. Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми.

Още по темата
Според американското министерство на финансите "Россия" е "личната банка на високопоставените държавни служители на Руската федерация".

Тя разполага с 10 милиарда долара активи, концентрирани в петролния и газовия сектор. Тя е 17-ата най-голяма банка в страната, посочва министерството. Главният й акционер Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер", отбелязва министерството.

Списание "Форбс" изчисли личното му състояние на 1,4 милиарда долара, натрупано благодарение на дяловете му в застрахователни компании, руски телевизии и безжичния оператор "Tele2 Россия".

Новите американски санкции са насочени и срещу други хора от близкия на президента кръг - като милиардера Генадий Тимченко и братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Според "Форбс" Тимченко, който е съосновател на дружеството за търговия с въглеводороди "Гънвър", разполага с 15,3 милиарда долара, което го прави шестия най-богат човек в Русия. Аркадий Ротенберг пък е спаринг партньор по джудо на президента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: сащпутинсанкцииОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 231"а Карадере не се притеснявайте"... там новите свежи инвестиции са от вашите пари, но инвестирани от ГЕОРГИЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ, ПРЕЗ ЕДНА ОФШОРКА !
155
2
 
1
 
! Отговори
Мечопух преди 10 години
Не бих си го помислил, но ръководителят на братската държава да не се окаже обикновен мошеник, когото служебното му положение изкушава да закъта настрана по някой груг долар или рубла за сметка на обикновените хора? Ако има милиарди, както казватхамериканците - значи е така. Неее, не вярвам, не може да е така. Нама как.
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До men 237 Да и нещастните американци масово емигрират в Русия на рахатлък !А ***(к)ин блокирал авоарите на Обама в рубли, в руските банки !
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе народе,Вие нормални ли сте?Резултатът от тези санкции ще е пълна нула!Кой милионер,милиардер или едър бизнес досега смятате,че не си е изпразнил и пренасочил средствата от американските и европейски банки?Борси и банки само по СЛУХ вдигат или падат печалби,вдигат или свалят лихви,а за тези санкции се говори 20 дни.И през тези 20 дни БОГАТИТЕ НАИВНИЦИ ще чакат някои да им блокира парите със санкции!Наивно!Ако ви кажат 20 дни предварително,че банката ще ви блокира парите Вие какво ще правите!
152
5
 
1
 
! Отговори
pesho преди 10 години
Тия пак се опитват да се покажат...ами да спрат да търгуват с Русия и готово. Ама преди това да си видят стената на границата с Мексико...
151
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2521944г. те "освободиха " България и от златото, което веднага беше закарано в Москва ! Да се знае, че още след Руско-Турската война, са взели от България 32 и 1/3 тона злато за окупацията на България !
150
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тепърва руския народ ще разбере страданието от решенията на своя лидер. Имперските амбиции на Русия явно още са в главите на хора като Путин.
149
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Вече в ЕС няма политици със своето мнение. Ако Обама ще плювне,политиците от ЕС един друг искат да изварят да му хванат плювката! Смях! Извенявайте за грешки,съм бесарабски българин от г. Болград,Одеската област.
148
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !Пази Боже от такъв свят в който лидерът да бъде *** !
147
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравления за целия нормален демократичен свят! Това е цивилизования начин да накараш някой да плати цената на безумията, които твори. Окупирането на територии на една суверенна държава не може да остане безнаказано и Русия тепърва ще разбере това.
146
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 256Taкива предсказания има само в руски сайтове и се появиха години след смъртта на пророчицата !
145
4
 
3
 
! Отговори
обикговен българин преди 10 години
САЩ И РУСИЯ СА КОИТО НЕ ПРЗНАВАТ РЕШЕНИЯТА НЕ ООН,СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ,ОССЕ И ДР ИНСТИТУЦИИ.ТЕ САМГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА РАГЕДИИТЕ ПО СВЕТА.ДАНО КОСМИЧЕСКИЯ РАЗУМ ГГИ НАКАЖЕ.
144
6
 
2
 
! Отговори
koit преди 10 години
6to v amerika po razli4no li e?...47 000 000 bedni...tam parite gi davat po ravno ,nali...
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pisheshtite tuk 4erveni prostitutki sa olicetvorenie na ruskata naglost I nadmennost - edno kum edno .
142
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ванга предсказа избирането на Обама: Америка ще рухне".
141
10
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 10 години
Смешни хамериканци ! Безсилието на САЩ започва да се вижда все по-ясно и по-осезаемо от целия свят. Путин изобщо не се съобразява с Вашингтон. Ролята на световен лидер на американците вече е под въпрос.Светът се променя ! Това е най-нормалното развитие на нещата.
140
6
 
13
 
! Отговори
кухан преди 10 години
До 248Ами мнго просто.Защото толкова са крали и експлоатират всякакъв човешки труд и сега промиват мозъци с I phone-чета и разни забавачници весели предавания и трепят и крадат още...в името на корпорации и кви ли не интереси..
139
9
 
7
 
! Отговори
driscoll преди 10 години
фактът че до сега не е отразен протеста в София срещу застрояването на Кара Дере доказва че този сайт обслужва интересите на сегашната власт .... бъдете обективни
138
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи гледайте хубаво този човек от снимката, той ще ви освободи отново от .... цялото ви движимо и недвижимо имущество, както преди 70 години.
137
22
 
1
 
! Отговори
до 249 преди 10 години
Безсмъртния и за тебе имам въпрос.Кое е за предпочитане 70-годишния руски рай наречен България или 97 годишния руски рай наречен Болшевизъм-путлеризъм.