"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ

Личното състояние на Ковалчук е 1,4 мрд. долара
Обновена: 20 мар 2014 22:03 | 20 мар 2014 22:03,
349
"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ
Снимка: Reuters

Новите санкции срещу Москва, обявени днес от Съединените щати, са насочени срещу приближения кръг на руския президент и по-конкретно срещу едно руско финансово учреждение и неговия собственик, представен като "банкера на Путин", съобщи Франс прес.

Банка "Россия" и главният й акционер и медиен магнат Юрий Ковалчук бяха включени в черния списък на САЩ като ответна мярка срещу поглъщането на Крим от Русия. Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми.

Още по темата
Според американското министерство на финансите "Россия" е "личната банка на високопоставените държавни служители на Руската федерация".

Тя разполага с 10 милиарда долара активи, концентрирани в петролния и газовия сектор. Тя е 17-ата най-голяма банка в страната, посочва министерството. Главният й акционер Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер", отбелязва министерството.

Списание "Форбс" изчисли личното му състояние на 1,4 милиарда долара, натрупано благодарение на дяловете му в застрахователни компании, руски телевизии и безжичния оператор "Tele2 Россия".

Новите американски санкции са насочени и срещу други хора от близкия на президента кръг - като милиардера Генадий Тимченко и братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Според "Форбс" Тимченко, който е съосновател на дружеството за търговия с въглеводороди "Гънвър", разполага с 15,3 милиарда долара, което го прави шестия най-богат човек в Русия. Аркадий Ротенберг пък е спаринг партньор по джудо на президента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: САЩпутинсанкцииОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
7
 
! Отговори
до 249 преди 10 години
Аз съм в 70-годишния руски рай България.
135
8
 
17
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До 248А ти къде си? В сащ?Ако си в България, какво дириш тук, защо не бягаш в сащ?Чакам отговор.
134
38
 
17
 
! Отговори
до 246 преди 10 години
Понеже много бавно стопляш защо нормалния човек не може да възприеме русофилството ще ти задам следния въпрос и ако ми отговориш смислено и аз ще стана русофил. Защо бе джанъм никой не бяга от Америка като там е толкова непоносим живота в Русията където е рай, ами точно обратното наблюдаваме хората бягат като попарени от руския рай в американския ад.
133
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що се нервираш. Гледа ли видеото как се гъзи и престъпва и не може да ходи путин според теб от какво е?!? Некой го е клецал лавров потомствен руснак или шойгу все чернички зи ги избира ***. Кажи защо се гъзи така и не може да ходи идола ти, разведе се! Близо е до акъла! youtu.be/BzH_WVKDh0U
132
15
 
12
 
! Отговори
до 239 преди 10 години
А кога ще има подобен референдум в Дагестан, Чечня, Татарстан и поне още 100-тина области и народи желаещи независимост от руския колонизатор?
131
5
 
12
 
! Отговори
men do 238 преди 10 години
ти си ненормален. всичките като теб като се изчерпят от смислени аргументи започват да плюят по събеседника си на лична основа а не според делата и идеите му. обратен бил, жена му имала мустак, клатушкал се, не знам си какво. а ти принце на вселената, всепризнат гений, супер богат и могъщ красавец с цял харем от хубавици стоиш тук и пишеш простотии посреднощ. шо така бе миме? потърси си психиатър а след това си изчисти мозъка от юдеостананиските измишльотини.
130
10
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Карадере - плацдарм за десанта на руските ВДВ!Здаствуйте , братушки!Дръпна ли ви се екскремента, ***?Вовка, що за простотия беше това с Крим?Ами удари ги на 20 км. от Киев,че да има за какво да ***!
129
6
 
4
 
! Отговори
до 237 преди 10 години
Абе men, на тебе явно много ти се играе казачок. Ами слагай шалварите и везаната рубашка и си подскачай като ужилен, не ни занимавай с *** си русофилство.
128
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за това че путин е болен не може да ходи youtu.be/BzH_WVKDh0U Но според мен путин е гей и някой го е праскал здраво отзад или както русначето се изразява пърдял е на лангата на някой и за това не може да ходи и се гъзундри, а не че е болен Болен е в главата психопат с вътрешна параноя и най-обикноврна комунистическа шизофрения ще възражда правосл и сем ценности, а сам е прелюбодеец разведен с мл любовница гимнастичка краде убива и т н и т н
127
12
 
26
 
! Отговори
men преди 10 години
в америка сто милиона хора си купуват храна с купони от социалните. 100 милиона нямат здравна застраховка. 200 милиона живеят като повечето хора у бугаристан, от заплата до заплата. банките им са от фалирали по фалирали и половината население си купуват запаси и оръжие защото знаят какво иде. бай *** обаче още живэ в холивудските филмчета където от америка по гоуемо нема и от рамбо по сиуен нема и си мечатае да замине за страната на неограничените възможности. че и тръгнал на руснаците да държи сметка.
126
6
 
5
 
! Отговори
до 229 преди 10 години
Китай и те я карат по Кейнси, инфлацията им в момента е доста по-голяма от тази на САЩ, което говори че те са прекалили с раздаването на кредити. В Китай се очаква спукването на кредитния строителен балон в близките месеци и тогава сбогом на китайския просперитет. Знаеш ли че в Китай в момента само в Пекин има около 4 милиона новопостроени апартаменти които няма кой да ги купи и всички те са построени на кредит. Кой ще обслужва тези трильонни дългове?
125
3
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
ZA PROSTITE RUSOFILI---AKO ZNAYAT RUSKI DE rf-agency.ru/acn/stat_ru Prochetete za "velikata sila" Russia
124
8
 
4
 
! Отговори
до 226 преди 10 години
Недей че икономиката на САЩ+ЕС е 16 пъти по голяма от тази на Русия, сега като резнат квитанцията на руския газ и нефт и Путин съвсем ще изчезне от хоризонта, само русофилите ще си го спомнят.
123
3
 
4
 
! Отговори
Sasho do 225 преди 10 години
S dumichkata "BE" i "MA" shte govorish samo na selo na bashta ti i maika ti drugariu komsomolski sekretar. I v kolhoza sashto nali??
122
3
 
3
 
! Отговори
лека нощ преди 10 години
русначе аз лягам гледай уволнените олигарси на путн по 5 минутки саТимченко youtu.be/ojsdL7VC3W8 братя Ротенберги youtu.be/RWzDhUE1oIM Кооператив Озеро youtu.be/UySDT5AWD74
121
6
 
4
 
! Отговори
до 221 преди 10 години
Стига с този дълг бе. Вземи малко и се ограмоти, прочети за Кейнси и неговата теория и ще ти светне защо правят дълг западняците. Това е начин да си поддържат икономиката на подходящи обороти, а дълга днес и този преди 20 години измерен в злато си е един и същ.
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакай бе русначе не се нервирай и путин няма ланга а клиторАаа за *** може да ти пръднем в устата за спомен от българия когато си тръгваш за сибир
119
4
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Dalgat na USA v sravnenie s Brutniya im vatreshen produkt e 101% Dori Germany ima nad 130% zadaljeniya spryamo GDP ama tapoumnite rusofilcheta nyamat dostatachno IQ. Moyat zaem e 3000$ no zaplatata mi e 2950$ a na tapiya rusofil tuka e sas zaplata 300$ i zaem 500 $. E koi e po -dobre ?? maloumni rusofili))))
118
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Израел няма за цел Сирия, защото в момента Сирия е безопасна. Но Израел на никого не прощава ако бъде нападнат. Преди 4 дни някакви пишлемета от Хизбула влезнали на голанските възвишения и заложили бомба на обходен път и когато патрулиращият джип минал край бомбата я взривили дистанционно и ранили един израелски военослужещ. След 15 минути израелски изтребители влезнаха в Сирия и унищожиха тренировъчния лагер на Хизбулах край Голан, който се намирал там повече от година.
117
3
 
10
 
! Отговори
tuuutt преди 10 години
фактът че до сега не е отразен протеста в София срещу застрояването на Кара Дере доказва че този сайт обслужва интересите на сегашната власт .... бъдете обективни