"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ

Личното състояние на Ковалчук е 1,4 мрд. долара
Обновена: 20 мар 2014 22:03 | 20 мар 2014 22:03,
349
"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ
Снимка: Reuters

Новите санкции срещу Москва, обявени днес от Съединените щати, са насочени срещу приближения кръг на руския президент и по-конкретно срещу едно руско финансово учреждение и неговия собственик, представен като "банкера на Путин", съобщи Франс прес.

Банка "Россия" и главният й акционер и медиен магнат Юрий Ковалчук бяха включени в черния списък на САЩ като ответна мярка срещу поглъщането на Крим от Русия. Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми.

Още по темата
Според американското министерство на финансите "Россия" е "личната банка на високопоставените държавни служители на Руската федерация".

Тя разполага с 10 милиарда долара активи, концентрирани в петролния и газовия сектор. Тя е 17-ата най-голяма банка в страната, посочва министерството. Главният й акционер Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер", отбелязва министерството.

Списание "Форбс" изчисли личното му състояние на 1,4 милиарда долара, натрупано благодарение на дяловете му в застрахователни компании, руски телевизии и безжичния оператор "Tele2 Россия".

Новите американски санкции са насочени и срещу други хора от близкия на президента кръг - като милиардера Генадий Тимченко и братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Според "Форбс" Тимченко, който е съосновател на дружеството за търговия с въглеводороди "Гънвър", разполага с 15,3 милиарда долара, което го прави шестия най-богат човек в Русия. Аркадий Ротенберг пък е спаринг партньор по джудо на президента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: сащПутинсанкцииОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
1
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Стамболов, стискам ти ръка!!!!!
215
2
 
0
 
! Отговори
сами м преди 10 години
314, много си прав!!!!!!!!
214
3
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 10 години
След "санкцията" банкерът на Путин силно се е замислил дали да го премести ... в другия крачол.
213
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Хщом толкова БОГОТВОРИТЕ ЕВРОТО ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СМЕ ОЩЕ НА ЛЕВ-----Нещо си проспал.В България сме на евро от поне 15 години.
212
14
 
6
 
! Отговори
Стамболв преди 10 години
Не искам да сме зависими от когото и да е но най вече от Русия, това продължава вече 130г.
211
8
 
12
 
! Отговори
васко преди 10 години
До СтамболовНе ни е виновна Русия, че имаме крадливи политици. Тимошенко правеше същото и ограбваше Украйня Линчо Тя, а не Газпром например.
210
3
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Който е на хранилка да си се оправя ,ние си имаме други проблеми.
209
10
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БАНКЕРА НА ПУТИН И МЕДИЕН МАГНАТ!?- ДАЛИ ИМА ОБЩО С БАНКЕРА НА РУСКАТА БАНКА В БГ-ВАСИЛЕВ И МЕДИЕН МАГНАТ ЗА КОМФОРТ НА ВЛАСТТА ПЕЕВСКИ?ЕЙ ТОЗИ ПУТИН ЗАЩО ИСКА ЗОРЛЕН ВОЙНА ДА НАПРАВИ?
208
13
 
16
 
! Отговори
no name преди 10 години
имаме уникален шанс.-референдум за присаединяване на България към Русия и да поставим европа в положение да преосмисли незавидната ситуация която ни отреди -да мием чиний -да трием дупета на усраните им пенсионери-да им *** храстите-да сме трето качество ЕВРОПЕЙЦИ.
207
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Генетичният фон на руснаците отдавна е унищожен.Почти всичко будно, умно и прогерсивно е избито и няма как да се възстанови.Станали са, като талибаните - онези повтарят само Аллах, а тия Россия, Россия. Това е държавна политика целяща да запази всички заграбени територии, защото без тях Русия ще загине - няма откъде да добива газ, петрол и руди, след което да ги изнася и печели пари за оръжие и храна.Управлението им е базирано на терор и убийства за да няма сепаратизъм и така ще бъде винаги.
206
7
 
13
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
А защо не попитате вожда ***, защо продава газта на България на цени 2.5 пъти по скъпо отколкото на Германия, и защо България няма почети никакъв внос в Русия. Преговорите с тях е непрекъснато извиване на ръце, в енергийният отрасъл за да останат монополисти за Европа. На такива страни и личности ли симпатизирате.
205
9
 
13
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
Гледайте България да е независима, какво и лижете задниците на тези руснаци
204
10
 
11
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
В Чукотка знаеш ли какви заплати взимат, или как живеят руснаците извън Москва русофилски плужак
203
11
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
Бая неща са ,но за разлика от вас *** русофили, аз не съм фен на американците, типично за комунистическата пропаганда е да оплюват западните държави в това число и САШ.
202
5
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
До # 299А до въпроса с робите прочети малко от руска история за техните губернии и крепостни селяни.
201
7
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До СтамболовА СЛУЧАЙНО ТИ КАКЪВ АМЕРИКАНСКИ УРЕД ИМАШ В КЪЩИ....
200
8
 
8
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
До # 299Какъв руски уред или каквото и да е имаш във вас? Производството на стоки и тяхното търсене се на пазарите е определящото за икономиката на една страна, разбираш ли го това русофилски ***.
199
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете;Планът Балкан или Може ли Турция да ни превземи за броени часове
198
9
 
11
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
"Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата"Радой Ралин
197
11
 
10
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
"Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!"