Върховната рада обяви Крим за временно окупирана територия

Приет на първо четене закон забранява стопанската дейност там
20 мар 2014 14:58, Елка Василева
39
Върховната рада обяви Крим за временно окупирана територия
Снимка: Reuters

Върховната рада на Украйна прие на първо четене законопроект, с който Крим се обявява за "временно окупирана територия на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Съгласно документа, предложен от парламентарната група на партия "Баткившчина", под това название попадат "територията на Автономна република Крим и град Севастопол, вътрешните води и териториалното море на Украйна, неговото дъно и недра, континенталният шелф и изключителната икономическа зона". Освен това окупирана територия се наричат също "подводното пространство в пределите на териториалното море и въздушното пространство, разположено над тази територия".

"За гражданите на Украйна, чужденците и лицата без гражданство влизането във временно окупираната територия и излизането от нея се допуска само със специално разрешение", се посочва в законопроекта.

Той предвижда забрана на извършването на "временно окупираната територия" на всякаква стопанска дейност, ако тя подлежи на държавно регулиране, както и вноса и/или износа на стоки с военно и двойно предназначение, всякаква транспортна дейност, използване на природните, финансовите, кредитните ресурси и извършване на парични преводи". Документът ще бъде разгледан на второ четене на 25 март, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Върховнвта Рада чакаше обещаната помощ, ама нещо освен думи-обещания и торбичка бисквити не получи нищо, е сега им обещаха милиони евро, ама за какво стигат, един-два пъти ще им дадат, а после?а те толкова чакаха.не знаят, милите, че бяха пешки в голямата игра на ЕС и Обама...
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в ЕС държавите се присъединяват по собственно желание бе *** - а *** н анексира чужда територия със сила - както винаги е действала болшевишка русия - ссср
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и половин Кипър е временно окупиран.
26
2
 
9
 
! Отговори
Anton преди 10 години
Може ли някой да спре експанзионистичната политика на Брюксел и непрекъснатото присъединяване на нови държави в съюза ? Поради каква причина международното право дава права на едни , да ги наречем "Велики сили" да правят съюзи като европейския например , а за други се оказва това да е противозаконно като създаването на Евразииски съюз например . Очевидно международното право третира страните по различен начин.
25
3
 
13
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Върховната Рада? Кой е той? Само бандитите, временно завзели власста. Ама ЕС и САЩ имат голямо уважение к тези мутрите! Какво мислите, защо?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TQ TAQ RADA DA DUXA SUPATA TQ E RADA NA USA I ES IZBORI ZA NOVA RADA TAQ RADA E KU4KATA NA USA I ES
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетете много внимателно какво е написал "колегата" от 10-и пост и споделете дали сте срещали по-голям *** от него! Щели да им спрат водата, газта и тока... КОЙ ще им го спре бе, труп интелектуален?!
22
2
 
13
 
! Отговори
До 24-и: преди 10 години
И колко работещи за руски фирми познаваш, че правиш такива генерални изводи?! Аз работя за такава /след като работех за американска, немска и холандска/ и трябва да ти кажа, че разликата е съществена и то не в полза на тези от скобките, особено откъм заплата и привилегии... и не съм единствен! /естествено не всички руски фирми са такива, но това важи и за "западняшките"/
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болгар май не си даваш сметка че положението е сериозно и ако стане някакава война тука в България трябва да решаваме на коя страна сме.И в двата случая ши го ядем големия.
20
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз лично не познавам нито един доволен от работата си човек, който да работи за руска фирма, но за сметка на това познавам много хора работещи за европейски и американски компании които получаавт повече от добри доходи, така че щатните русофили към руското посолство може да се гръмнете
19
3
 
16
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Върховната рада да направи Путин за да не ядоса голямата мечка и да анексира цялата територия на тази никога несъществуваща държава. За първи път виждам такъв *** народ като украйнците сами си вкараха гол като служат Американските
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИнтересно е да ми кажете какви инвестиции са направили в България Европа или Америка? Никакви !!!! В България в момента има само Руски инвестиции . Черноморието ни се развива благодарение на пари от Русия а не на Америка или Европа
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 16Още Айнщайн го е казал - тъпотията човешка е без граници! А Путин го каза в Германия: не искате ядрена енергия, добре! Не искате газ от Газпром - добре! Но трябва да се топлите! На какво, на дърва? Но и дървата са в Сибир!Ясно? Или се нуждае от повтаряне за по-бавно съобразяващите? Немците на пресконференцията го възприеха значително по-бързо!
16
1
 
3
 
! Отговори
свобода преди 10 години
RT"Депутатьи "Свободьи"силой заставили главу НТКУ подписать заявление об увольнении"youtube/watch?v=qH3b2tbBjUg
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HAHAHAHA. DAJE MI E SMESHNO. HAHAHAHAH
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Приет на първо четене закон забранява стопанската дейност там "ЕС, ООН и НАТО кви са л*йнари. Забранявали стопанската дейност на хората.Все едно да имам нива с картофи и да ми забраняват да си сея.Това население там от какво да живее ?Или всички трябва да дръпнат заеми от МВФ, за да живеят, докато терористите управляват в Киев ?????
13
3
 
17
 
! Отговори
$$$$$ преди 10 години
До Анонимена тази Европа къде ще продава *** си и от къде ще получава инвестиции ако не е Русия
12
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КримТака е Европа занапред ще е много внимателна към Русия, особенно що се отнася до търговски договори и споразумения, може да си сигурен че след 2 години в ЕС няма да се проадва нищо с произход Русия нито газ, нито нефт, независимо колко скъпо ще струва това на ЕС, просто ще забравите за тези пазари, а инвестиции от ЕС и САЩ няма да видите през следващите 20 години :)))
11
4
 
29
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Слава Богу, Русия днес се изправи и никой и никога не се осмели да я ще унижават безнаказано. Бъдете много внимателни с Русия, господа от ЕС и САЩ!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NQKOI ZNAE LI ZA KOGA SA NASRO4ENI 4ESTNI I DEMOKRATI4NI IZBORI V UKRAINA DA PI6E TUK452