ЕС и Киев подписаха политическата част на асоциирането

Икономическата ще се подпише след президентските избори
Обновена: 21 мар 2014 13:46 | 21 мар 2014 13:39,
155
ЕС и Киев подписаха политическата част на асоциирането
Снимка: БТА

Европейският съюз и Украйна подписаха политическата част на споразумението за асоцииране, предаде Ройтерс. Бившият украински президент Виктор Янукович се отказа през ноември да подпише споразумението, което породи вълна от протести в Украйна и доведе до сегашната криза.

Още по темата

Политическата част на споразумението беше подписана от украинския премиер Арсений Яценюк, от европейските лидери Херман ван Ромпой и Жозе Борозу и от лидерите на 28-те страни в ЕС. Подписването стана на церемония, съпътстваща срещата на върха на европейските лидери в Брюксел.

Съгласно споразумението Украйна и ЕС се ангажират с по-задълбочено политическо сътрудничество, да сътрудничат по въпросите на сигурността и борбата с тероризма, посочва ИТАР-ТАСС. Политическата част от споразумението има 900 страници.

Икономическата част може да бъде подписана след президентските избори в Украйна през май, посочва Ройтерс.
Ван Ромпой подчерта, че споразумението ще сближи 46-те милиона украинци с ЕС.

"Това е признание на стремежите на народа на Украйна да живее в страна, управлявана от ценности, от демокрация и от върховенството на закона, в която всички граждани работят за националния просперитет", посочи Ван Ромпой. След подписването на документите Ван Ромпой се ръкува с Яценюк.

Премиерът на Украйна подчерта, че сега ще продължат разговорите за подписване на търговско-икономическата част на споразумението, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Ами сега преди 10 години
Украйна може да издържи без газ само 4 до 5 дни след 1 април с прекратяване подаване на Газ, но при условие, че Украйна ще плати старите дългове за газта, над 1 милиард евро. Цената на газта след 1 април става от 100 на 400 евро. Евросъюзът не подписа Икономическо споразумение, което означава, че финансово икономечески Украйна ще фалира в кратки срокове, което ще породи масови антиМайдански бунтове, отцепване на нови райони към Русия. чийто Върховен съвет има резолюция да приема всеки отцепил се
127
1
 
4
 
! Отговори
да им е честито! преди 10 години
Не им остава нищо друго на украинците, освен да се подмият, да си набавят вазелин и.... напред към "Европейските ценности"!
126
1
 
12
 
! Отговори
социолог преди 10 години
ЯЙЦЕНУКА тази година трябва да плати 6 милиарда долара външни плащания по заеми, 2 млрд. задължения към Гаспром, и още 8 млрд. към РУСИЯ, след 6 месеца пози предател ще го изритат,
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този на снимката име нещо извратено. Нещо сбъркан има в изражението му. Вероятно са поставили там, защото е много лесен за манипуиране. Като цяло съм проверопейски настроен, но този образ от снимката е опреелено лекодалеко неуред...
124
1
 
12
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Пак лъжа! Украинският народ не се е подписвал! ЕС подписа със своите мекерета.
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като им вземат природните богатства за 1% концесии Като им нарежат заводите на скрап ще видят! Като им изкупят плодородната земя ще ги направят чуждеци в родната им земя!Неща познати в България
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно казано- ЕС и Киев подписаха, Крим не е подписвал нищо, цайсатия *** на снимката дето много се пъчеше преди референдума ще го потвърди.
121
1
 
12
 
! Отговори
Аху-иху! преди 10 години
Ние също квичахме от възторг при подписването на политическата част на присъединяването.Сега мучим като заклещен мъник,при икономическата част на "присъединяването".Сега е голямото зачукване...ама,късно е чадо.Навряхме си го .По начина,по който *** украинците,се вижда ,че ги чака нашата съдба,т.е,заедно ще дълбаем дъното,при извисяването си нагоре.
120
0
 
6
 
! Отговори
Неутрален преди 10 години
До 132..... това е истината но малко хора го осъзнават да не говорим за изтрадалия българин но мисля че след още вреда върху хората ще започне събуждането от тоя измислен сън.
119
0
 
11
 
! Отговори
Бунт преди 10 години
Бунтът срещу Божия ред и Господа ни Исус се разпалва по целия свят чрез имама и лъжи,целта е световна антихристиянска революция.Бог ни е дал свободна воля,антихриста не може да излезе открито,ако не се е изпълнил достатъчния брой на хора подкрепящи новите"ценности"т.е.де факто подкрепящи антихриста и реда му.Когато този брой е достатъчен.тогава ще се разкрие официално.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МНОГО ПОЛСКИ ДУМИ ИМА В УКРАИНСКИЯТ ПЕРШИ ПЪРВИ,ПРАЦА РАБОТА АКО СА И СЪЩИТЕ ПИЯНКИ КАТО ПОЛЯЦИТЕ
117
1
 
4
 
! Отговори
малко история преди 10 години
Друга лъжа е ,че Хитлер е искал нов световен ред,искал е нов ред в Европа,като е забранил тайните общества и премахване на хора от управлението,които да работят за нов световен ред планиран от векове вместо за нациите си,така както е искал мир ,но бе принуден да започне война,същото днес наподобява с атаката срещу Русия.
116
0
 
13
 
! Отговори
ей го пък тоз преди 10 години
Като глредам тоз ***:Освен пед#аска работа друго какво може да се очаква от него!
115
0
 
9
 
! Отговори
предсказано е преди 10 години
Новият световен ред е отричане на Божия ред и че Исус Христос е единствения Спасител и път до Бог на небето.Как да го разпознаем.Основното е казано в 1Йоан2:22!-"Кой е лъжец ако не онзи,който отрича,че Исус е Христос?Той е антихрист,който отрича Отца и Сина".Това е призмата през която се разглеждат днешните събития,целящи антихриста да седне в храма и се обяви за"Бог
114
0
 
4
 
! Отговори
NWO преди 10 години
Яценюк говори за Русия,че иска да наложи нов ред(новият световен ред е световно правителство и нова световна религия отричаща Исус като Господа ни),но какъв ред иска Русия? EU"Yatsenyuk:Russia decided to impose a new post Cold War order euractiv/video/yatsenyuk-russia-decided-impose-534328. Видео.Предупреждение!Възможно втрисане от речта на лицето!
113
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
124 Тъпче , Янценук говори за редът установен след края на ВСВ с подписването на мирните договори и обсноавването на ООН ,а Адолф Путин на практика бламира точно този ред опитвайки се да установи НОВ СВЕТОВЕН РЕД , парадирайки със силата си срещу Украйна като естевено пропуска факта ,ч е Русия също е подписала договора от1994 година скойто Украйна се отказва от ядреното оръжие но за сметка на това получава пълни гаранции включително и от Русия за нейната териттотаилна цялост и суверенитет.
112
1
 
6
 
! Отговори
предсказано е преди 10 години
Но за какъв Нов ред говори Яценчук,който Русия се опитвала да ревизира?Това е ред,който да доведе до падане на независимостта на всички страни и религии,създаване на световно правителство и построяване на храма,където антихриста да се обяви за"Бог",всички страни,които пречат това да се реализира се атакуват,не че са по-лоши отрежими.които не пречат.Днес държави,утре индивидуално,когато ВСЕКИ трябва да приеме знака на антихриста 666 или ще бъде преследван и убиван.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
To v russia niama li bezrabotica i glad ?Dolara bil bez pokritie , a kakvo e pokritieto na rublata ?
110
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Док. Филм "imperia invisible new world order" bg subs вижте и доказателствата на Alex Jones.
109
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Давай Украйна ЕС ви чака... 130 милиона безработни ви чакат.... да станете 200 милиона но не губете кураж положението се влошава.