ЕС с още мерки срещу Москва - санкции срещу нови 12 души

Съюзът обаче се въздържа от икономически санкции срещу Русия
Обновена: 21 мар 2014 10:30 | 21 мар 2014 07:09, Александър Попов
69
ЕС с още мерки срещу Москва - санкции срещу нови 12 души
Херман ван Ромпой. Снимка: Reuters

Европейският съюз няма да налага на Русия търговски и икономически санкции заради анексирането на Крим. Това е резултатът от продължилите до късно снощи в Брюксел разговори между лидерите на страните членки.

Европейският съюз наложи замразяване на авоари и забрани за пътуване на още 12 лица, свързани с анексирането на Крим от Русия, и предупреди, че срещу Москва може да бъдат предприети допълнителни икономически мерки, ако ситуацията в Украйна се влоши, предадоха световните агенции.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой заяви, че ЕС също така е решил да отмени планираната за юни среща на върха с Русия.

Още по темата
По думите му санкциите не са замислени като отмъщение, а имат за цел да спрат руските действия в Украйна.
 
"Ние виждаме, че сянката на санкциите вече оказва въздействие върху руския инвестиционен климат", каза Ван Ромпой след първия ден на срещата на върха на ЕС в Брюксел. С включването на още 12 души в списъка със санкционираните лица техният брой достигна 33.

Според Ван Ромпой новите имена в списъка ще станат известни след публикуването им в Официалния вестник на ЕС.
По думите му сред тях има руски служители от висок ранг. Ван Ромпой заяви, че лидерите на ЕС са се споразумели да поискат от Европейската комисия да подготви оценка на възможното влияние от широки икономически санкции срещу Русия.

ЕС също така може да изпрати наблюдателска мисия в Украйна, ако Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) не успее да изпрати своя мисия.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че ЕС засега не е взел решение за практически търговски и икономически санкции по отношение на Русия, пише БТА.

"Еврокомисията вече започна подготовка за възможни санкции в широк спектър от направления. Обсъждаме всички икономически направления. Засега не сме достигнали договореност за конкретни мерки от икономически характер по отношение на Русия", каза той.

По думите му няма точно определен срок за съгласуване на подобни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
Всеки разумен човек вижда, че американският фашизъм вилнее по целия Свят, извършва убийства на цели държави - Виетнам, Лаос, Камбоджа, Либия, Ирак, и още много, и сега Украина, общо след ВСВ САЩ водят 203 войни, за да не се разпаднат! ТОВА Е НАСТОЯЩАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ,,ВЕЛИКАТА БЛУДНИЦА, КОЯТО СЕ ОПИВА С КРЪВТА НА НАРОДИТЕ! ТЯ ЩЕ БЪДЕ ХВЪРЛЕНА В ОГНЕНАТА ГЕЕНА, ДА ГОРИ ЗА ВЕЧНИ ВЕКОВЕ! АМИН!" Из Книгата Откровение (Апокалипсис) на Библията
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"санкции срещу нови 12 души"Това вече е серионно!!!!!!! 21 + 12 = 33. 33 човека наказани. Ужас!!!!! Този ЕС не си поплюва!!!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Въведат ли яки санкции срещу Русия,може да отпишат Украйна-я остане 1/3 ,я не.Без излаз на море и всички други екстри.
50
0
 
4
 
! Отговори
Трол, ама от АТАКА преди 10 години
Кои създадоха Европейския съюз ? - содомитите, извратените, тези, които забравиха Бога и се кланят на Момона. Православието и християнските ценности са последният спасителен бряг за българските национални интереси
49
0
 
4
 
! Отговори
antiES преди 10 години
ела Путин,че и нас да отървеш от тая еврейска ***
48
0
 
8
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Еврогейска наглост без граници.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САНКЦИОНИРАНИТЕ ВЪВ МОСКВА ЗАРАДИ КРИМ СЕ СМЕЯТ СЪС САЩ И ЕС-.КАТО ЧЕ ЛИ ТАМ ЖИВЕЕМ.ПРОЖИВМ РАДИ КРЫМ ВСЕ -ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ.МЫ СВОИ НЕ БРОСАЕМ
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ И ЕС ДА НЕ СА СЛЕПИ НЕ ВИЖДАТ ЛИ КАКВО СТАВА ВЪВ ИСТОЧНА УКРАЙНА ГРУПУРОВКИТЕ НА ФАШИСТИТЕ ПРЕБИВАТ ИЗВЕСТНИ ДЕЙЦИ ИЛИ СЛУЖИТЕЛИ КАРАТ ГИ СНАСИЛА ДА ПОДАВАТ ОСТАВКАТА СИ .УКРАЙЙНСКИЯТ НАРОД ЧАКА ПОМОЩ ОТ РУСИЯ.НЕ ИСКАТ ЕС И САЩ.АМЕРИКАНЦИТЕ САМИ СЕ НАБУТВАТ И ЕС ВЪВ УКРАЙНА.ПУТИН ЩЕ ГИ ТЪРПИ ОЩЕ МАЛКО ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ГО ОПЪНЕЩЕ СПРЕ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА СЪС ЗАПАДА ЩЕ ИДЕ НА АФРИКА И АЗИЯ.КАКТО ВЕЧЕ ГО ПРАВИ КТАЙ И ИНДИЯ СА СЪС ПУТИН
45
0
 
10
 
! Отговори
Moshe-nika Rompoy преди 10 години
Ромпой е евереин и Родшилски ционист,потомък на "Бней Брит".С една дума:Разбойник ,които "диктува"!
44
11
 
0
 
! Отговори
Факти преди 10 години
Всички, които пишат, че САЩ и ЕС ще се разпаднат готовили сте да заложите 500 лева, че това ще се случи? САЩ и ЕС представляват половината от световната икономика, при санкции всички ще са засегнати защото икомиката е глобална. Русия потенциално ще бъде засегната доста повече.
43
1
 
9
 
! Отговори
Operaciya "Metl преди 10 години
Каква е тази работа бе! В Германия за "забравена" данъчна декларация-президент е осъден,в Гърция за измами също е осъден бивш министър,в Румъния-също,в Израел президента Кацав,който е престъпник-също,в Италя-"Берлусконигейт"-също,но в България Мутрите и Мишоците вилнеят на свобода? Кога ще ги стигнем...! В Нова България не щем повече "Отровени общества"(Агнешки главички) и Офшорни Тарикати и "Борисови пирамиди"!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не впишат в този списът всички участващи във властта и управлението на Русия?Така ще направят икономия от хартия.Защо са му на ЕС над 50 хиляди чиновници,които издържат данъкоплатците от всички членове на този съюз,в това число и България.
41
1
 
15
 
! Отговори
IYI преди 10 години
Моля ви , погледнете го този с *** ценности - единственото за , което се сещам е педофил или садо-мазо роб или и двете ........ и всички еврота са те така - УРОДЬЬЬЬ !!!!!
40
0
 
12
 
! Отговори
Без име. преди 10 години
Най-големият проблем в цялата ситуация е , че Русия не признава за легитимно правителството в Киев и си и е в правото, като виждаме какви помии стават там. ЕС от своя страна не казва нищо по въпроса за легитимността му. Това пречи да се решават проблемите с диалог. Налагането на санкции няма да доведе до решаването на никакъв проблем, а повече ще ескалира напрежението. А американците, които изобщо нямат работа там, са тези които наливат масло в огъня постоянно.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ром-пом-пом-пой е яхнала метлата. Малката извратена кучица херман с лице на плъх и мозък на ***, се напъва. Такива само заради нечистата си мутра плачат за Сибир!
38
0
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Всеки протяга лапи към Русия - Полша, Наполеон, Хитлер, сега тези рептилчета.Но докато не се срине тази нагла Европа, нищо няма да се оправи. Студената война никога не е свършвала, просто ги е яд на русите.Само сравнете този *** от снимката с Путин! Ами *** е сдъвкан и изплют!
37
1
 
27
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Никой вече не може да се майтапи или да заплашва Русия,дори мощния ЕС който е под силен натиск от САЩ не си го позволява вече,света вече е друг.........
36
2
 
21
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Да се махаме от ЕС-заличител на ценности и култура. Масони, ционисти и темплиери, да ви е6ем. Аре чао!
35
0
 
3
 
! Отговори
bilbo преди 10 години
голъм пак изпълзя от дупката си. "май прешЕСссссс"
34
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"ЕС с още мерки срещу Москва - санкции срещу нови 12 души"Сериозни санкции.Няма що . На 120 млн. руснаци ще им се отрази почти пагубно...Е С забърка кашата в Украйна и сега се прави на арбитър.Ега ти демагогията.Но да му мислят обикновените украинци.Очаква ги голям....Ще се молят на Русия,не знам дали вече ще ги "огрее"