Путин коментира с ирония санкциите срещу бизнесмени

Банка Россия е готова да обслужва президента на Русия
Обновена: 21 мар 2014 16:27 | 21 мар 2014 16:22, Камелия Цветанова
262
 Путин коментира с ирония санкциите срещу бизнесмени
Снимка: Ройтерс

Председателят на управителния съвет на банка Россия Евгений Логовинский заяви днес, че банката е готова да обслужва вип клиенти, включително и президента на Русия Владимир Путин, се посочва в официално съобщение на кредитната институция, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Коментирайки ситуацията с въведените санкции от САЩ срещу банката, която ръководи, Логовинский отбеляза, че те са "необмислени".

Още по темата
Действията на международните разплащателни системи Виза (Visa) и МастърКард (MasterCard), които блокираха безналичните трансакции с карти на банката Россия, той нарече "безотговорни".

"Пострадаха на първо място обикновените вложители“, каза Логовинский.

Ние обслужваме клиентите с предоставяне на налични средства без каквито и да било ограничения. Всички наши банкомати и банкоматите на дъщерната ни банка дават пари на всички желаещи", допълни банкерът.

"Изпълняваме всички текущи операции по сметки с клиентите. В момента са замразени нашите сметки в щатски долари", уточни  Логовинский.

По-рано днес президентът на страната Владимир Путин заяви, че възнамерява да стане клиент на банка Россия, която бе подложена на санкции от САЩ.

"Както вече знаете, вече казах, че възнамерявам да си открия сметка там. И нещо повече, дадох указание на административното управление там да ми превеждат заплатата", каза Путин по-рано през деня, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В същото време той коментира  с учудване и ирония списъка с персонални санкции на САЩ, в който попаднаха руските бизнесмени Юри Ковалчук, Генадий Тимченко, и братята Аркадий и Борис Ротенберг.

"Типични московци", каза Путин по адрес на четиримата санкционирани.

"Тъкмо те - вежливи хора в камуфлажни дрехи и маски, с автомати", заяви той, намеквайки, че нито един от тях няма нищо общо със събитията в Крим и Украйна. Той отбеляза и че фамилните им имена са "някак си странни".

Ковалчук и Тимченко са разпространени фамилни имена сред украинците, а Ротенберг е еврейска фамилия.
Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин също реагира днес на това, че фигурира в списъка на ЕС с имената на санкционирани руски висши чиновници. По думите му даже и "всички страни по света" да му бяха наложили санкции, това няма да се равнява "и на една песъчинка от кримска земя".

ЕС лиши от право на входна виза и замрази авоарите на Рогозин и други руски представители за "нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна". Вчера министерството на финансите на САЩ обяви, че главният акционер на банка "Россия" Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер". Тимченко и братята Ротенберг са част от близкия кръг на Путин, съобщиха вчера АФП и
Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
5
 
! Отговори
болгар преди 10 години
До ха хаХАЛАЛ да и е и на НАТО И НА ЕВРОПА УКРАЙНА! Толкова пари трябва да налеят в нея че близките 100 г братя българи неочаквайте никакви евро пари в БГ. Незнам за какъв *** и беше ШВЕСТЕРСКА-ЕВРОПА по добре да си бяхме под крилото на братска Русия
212
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 10 години
Ще се пръснат от яд за Крим .
211
9
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
НАТО трябва да благодари на ***...Джуджето за 2 седмици успя да направи Украйна член на ЕС/НАТО Изглежда е традиция навсякъде по света най-големите *** да стават милициомери/полЮцаи
210
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГостИ руснаците ги друса синдромана велика нация, много им е промит мозъка... 6
209
6
 
23
 
! Отговори
Гост преди 10 години
"По начло съм проевропейски настроен. Добрият живот, реда и просперитета са на Запад"Знаеш ли колко е смешно всичко това! Какво харесваш на запада? Добър живот и ред и просперитет. Как не разбрахте при цялата им дандания за "демокрация и либерализъм", че те правят добър живот САМО НА СВОИ.Ние за тях сме втора ръка и така ще си бъде още дълго време. За разлика от тях руснаците мислят и за своите, но и уважават и другите. Това е съвременна Русия, която още в представите им е в 19 век. Но се лъжат
208
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че Русия търси своето място, силна е, и няма да се даде без бой. Пробвали са се наистина Велики сили, и не са успяли. Ако Запада не се научи да дели с руснаците, няма как да стане. Под слънцето има място за всички! По начло съм проевропейски настроен. Добрият живот, реда и просперитета са на Запад!
207
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РеалистМи имаш закон за референдумите взимай и събирай подписка да ти гледаме сайра, бас хавщам че повече от 1000 човека нема да ти се подпишат
206
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НовинкаСредната брутна заплта на офицер в руската армия е точно 32 хил рубли, което по днешния курс е 860 долара, няма как сержант да взима повече от офицер :) а за пенсиите си написала пълни глупости, в Русия средната пенсия е малко над 190 евро, което на фона на цените в Русия е като 100 лева в България
205
4
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Да вземем да си направим един референдум и да се махаме от ЕС и НАТО докато му е времето, че както е тръгнало с такива "партньори" ще "отвеем" банановите републики ... те поне имат банани, ами ние какво ще ручаме, че нещо обещанията за светло бъдеще не се случват вече четвърт век, сиреч никога няма и да се случат.
204
0
 
23
 
! Отговори
Въпрос за милион преди 10 години
Ако се наложат икономически санкции от ЕС на Русия, познайте кой го отнася:1. САЩ2. Горна Волта3. Тасмания4. България
203
5
 
31
 
! Отговори
Новинка преди 10 години
Знаете ли че от вчера средната пенсия в Крим е с 35% по-висока от тази в "европейска България". Между другото от същата дата средната заплата на сержант от войската в Крим е 900 долара. Много са зле в Крим ... живи да ги оплачеш.
202
35
 
8
 
! Отговори
xx преди 10 години
стига с тая русия,,нагледахме се цял век,за това сме на тоя хал,,,,грам технологии нямат,крадат и купуват само,сега подскачат от кеф като дърти алкохолици пред бутилка...от там само глад е идвало преди сега и занапред...
201
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 199 от славянинне идеализирам оня строй! В него имаше и хубави в социално отношение неща-------------- Кои неща например?
200
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 208 от славянинТочен пример даваш.Цялата съветска технология е от типа "паметник на гения на съветския народ" Какви човешки и технически ресурси са хвърелни без оглед на разходите за създаването на Съюз знаеш ли?Същевременно сам хрушчов си признава 50 и някоя , че зърнодобивът е намялал с 3,8 милиона тона в сравнение с този по времето на цар Николай.А цар николай не е имал трактори и торове.Факт е, че лада петица не е мръднала на болт за 30 години (произвеждаше се до 2008).
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
219 Прав си у нас има закупени около 300 000 имота ,а гдишно ни посщават 700 000 руснаци но това на фона на 145 млн е 0,3-0,6% което е капка в морето , разбира се не сме само ние но и ДЕСЕТ ПЪТИ ДА СА ПОВЕЧЕ , какво от това говорим за онези 5% които навсякъде са си богати и унас и в Германия и къде ли не , важното са другите 50% те как са , какво могат да си позволят а да не говорим за другите 45% . Вчера се хвалеха че щели да вдигнат пенсиите до и над 190 дол в Крим това в Москва си е бе
198
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До #Показъл е че една стана може да се изправи сама ако разполага с достатъчно робски труд.Няма трета страна.Никой не е искал втроа световна освен Сталин.Хитлер до последно си е мислел, че Полша ще му се размине като австрия и чехословакия.Битката за Британя се е водила с руски бензин.Целият блиц криг из европа се е водил с руски бензин, никел, стомана и жито.До 41 битката за атланитка се е водела с руска нафта.Сталин е искал хубаво да се зборичкат буржоата, та да дойде като освободител.
197
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние не сме добър пример за нищо.Виетнам и Конго ни минаха по средна заплата ----------------------------------------215 Не само че не са ни минали по средна заплата , но са и мноооооооооооооооого далече от , не че точно те са критерии де.
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До долния 210А ти питай първият срещан руснак колко е срената зпалата в Русия.И кои копуват имоти по чужбина.Отговора и на двата въпроса е доста близък до този който би получил от някой случаен българин.Това, че една шепа хора в Русия седи на кранчето на газта и петрола и че всички служби и медии и цялата държава работи за тях не е от особена полза за нормалния руски байчо.
195
4
 
1
 
! Отговори
# преди 10 години
Излъган ли е бил Хитлер да влезе във война със Сталин.Или не?Или е предизвикана умишлена конфронтация от трета партия.Но защо имаше съюз с най-кървавия болшевишки режим,където бяха убити поне 20млн.руски християни?Защото Хитлер е първия лидер,който показа,че една страна може да се изправи сама от оковите искаше да предотврати световен сатанистки ред,затова историята се фалшифицира.
194
1
 
31
 
! Отговори
До долния 210 преди 10 години
А ти *** в Гърция, разходи се и по средиземноморската Ривиера, за да видиш как "бедните " руснаци купуват на килограм имоти за които ти дори и не можеш да сънуваш!Ако пък нямаш пари (което е на 100% сигурно - "европеецо") разходи се по нашето Черноморие - ще бъдеш удивен що руски пенсионер е изкупил най-добрите имоти на 1-ва линия... Същото и в Банско, Боровец и т.н.После попитай твоите родители-"европенсионери" как свързват 2-та края и на кое куково лято ще си купят поне 1/2 от това !