Снайперистите, стреляли по Майдана – украинци

Не мога да посоча имената им, но се знаят, обяви главният прокурор на Украйна
Обновена: 21 мар 2014 15:00 | 21 мар 2014 09:58, Красимир Ангелов
100
Снайперистите, стреляли по Майдана – украинци

Снайперистите, стреляли по Майдана в Киев, са граждани на Украйна, обяви и.д. генерален прокурор Олех Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че украинската Генерална прокуратура е установила самоличността на снайперистите, стреляли по хора по време на февруарските протести в Киев.

Още по темата
"Засега не мога да посоча имената им, но те се знаят. За момента само ще кажа, че са граждани на Украйна", заяви Махницки пред украинския "Пети канал".

По данни на министерството на здравеопазването на Украйна 95 души са загинали по време на протести в Украйна от 30 ноември 2013 година до 3 март. Близо 1000 души са потърсили медицинска помощ.

В началото на март стана ясно, че Европейският съюз иска разследване и предаване на правосъдието на отговорните за убийствата и насилието в Украйна. Това стана ясно от думите на Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън. Тя каза това, помолена за коментар на изтеклия запис на разговора на Ащън с външния министър на Естония Урмас Пает.

Както Dnes.bg съобщи, в записа външнополитическият представител на ЕС Катрин Ащън и външният министър на Естония Урмас Пает обсъждат насилието в Украйна.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает. "Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Ащън.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
27
 
3
 
! Отговори
СТОЯН ПЕТРОВ преди 10 години
Ама наистина ли има американски бази в България? Този факт не ми беше известен до момента. Що така? На руските *** искам да кажа, че всуе се хабите. Срокът на годност на Руската империя изтича. Това са предсмъртни конвулсии на една феодална ситема. Още преди 20 години станаха известни прогнозите на ЦРУ за разпад на Югославия и Русия. За последната началото се предвиждаше да е 2020-2025 година. Поживьом, увидим!
36
4
 
21
 
! Отговори
мм преди 10 години
Защо повечето хора искат да отидат на Запад/Америка? Еми, защото тези страни са Крали повече и там се живее по-добре. Само трябва да преглътнеш гордостта си и да свикнеш да си Ауслендър/Пришелец. Но лесно може да се живее и тук. Много сънароднички свикват да предглъщат друго неща и после карат скъпи коли. Верно ядът бой от време на време, но всичко си има цена.Мразих по времето на "комунизъма" лицемерите, Станишеви и др. А сега двойно мразя "демократите" работещи за рокфелер и тотално господство
35
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Средностатическия БГ *** веднага се хваща на такива въдици - че някой си казал че другия имал сестра и веднага почва да плюе по ЕС и САЩ. Повечето между другото са платени драскачи! Само че дори руснаците емигрират в САЩ и ЕС - само да им се предостави такава възможност.
34
1
 
15
 
! Отговори
Парадокс преди 10 години
Експортирането на ценностите на "демократичния свят" винаги се инцира от зверства. Парадокса е като няма зверства.Тогава "демократичния свят" трябва да извърши противоречащи на това дето говори неща.Това не е ли криза на ценностите тогава?
33
2
 
18
 
! Отговори
гост преди 10 години
защо се спестява фразата от отговора на Ащън на края "........ е ще ги преглътнем....."
32
21
 
4
 
! Отговори
кумчо вълчо преди 10 години
Много интересни коментари - всичките са или анит хамериканците или анити ЕС и нито един против Путин?!?! Не че не са прави за хамериканците, но някак си ми се виждат писани еднотранчиво - очевидно от платени торлове!
31
2
 
27
 
! Отговори
До мм преди 10 години
И много правилно! Нашите стоки по качество са далеч над пластмасовите зеленчуци, месото като подметки и мн. други от ЕС и САЩ!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли това на снимката ми прилича на въздушна пушка!? Просто диаметъра на цевта е такъв, че не може през нея да мине нищо друго освен 5,5мм.
29
3
 
24
 
! Отговори
мм преди 10 години
Аз бойкотирам европейски и американски стоки и така съм щастлив. Всеки си решава за себе си. Ако купувам телефон или кола, ще са азиатски. Фейсбук не ползвам. Laptop: Lenovo vs. HP. Холивудски бози не гледам (камо ли да плащам). Навивам и мои приятели за това и съм сигурен, че с малки крачки се стига далеч.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До godТи очевидно си год на тъпанарите и продажниците. Естествено, че хората предпочитат да ходят на запад и В САЩ. Много хора предпочитат да ходят на работа и в колумбиийската мафия, защото там ими пари, но това не ги прави по-малки престъпници. Ти с пилешкия мозък помисли и ми посочи една страна в света, в която са стъпили американците и тя да просперира, или поне да е добре.
27
1
 
2
 
! Отговори
инересно! преди 10 години
dnevnik.bg/sviat/2014/03/20/2264270_shpigel_ukrainskata_svoboda_e_tiasno_svurzana_s_kraini/
26
2
 
26
 
! Отговори
a3 преди 10 години
Айде, и пак по стария път. На всеки тук - нормално мислещ - е ясно, че пак някой "връзкар" ще си измие ръцете със снайперистите. За мен истината е една, че тези стрелци за наети, за да се провокира и така да се наложат интересите - или на ЕС или на САЩ. Номера обаче не мина, поради което и ЕС, и САЩ, си дъвчат ноктите.
25
2
 
24
 
! Отговори
УСА БАЗИТЕ преди 10 години
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
24
1
 
27
 
! Отговори
ВЪН ОТ НАТО преди 10 години
НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ЧАСТ ОТ БАНДА УБИЙЦИ
23
2
 
26
 
! Отговори
Българин ВБ преди 10 години
"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает. "Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Ащън. Дали има смисъл да коментираме нещо?
22
1
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
До 18 Извиняваи но явно не си хващал снаипер /тоест карабина в случая/. Просто този не стреля както повечето с десния показалец, а с левия просто човека си е левичар. Дали е левак питаи тези по които е стрелял.
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската опорна точка:- Руснаците са лошите.
20
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
путинските опорни точки:- запада извърши агресия в украйния и ние само се защитаваме- снайперистите са от опозицията- в украйна няма легитимна власт и действат фашистки банди
19
1
 
40
 
! Отговори
тито преди 10 години
Някой съмнявал ли се е???? Всеки трезво мислещ човек може да сметне 2+2.....Скоро ще излезе и за финансирането на тези снайперисти-- защо ли пак няма да сме учудени....
18
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината започва да излиза наяве. САЩ е ясно, че ще подкрепят фанатично терористите, въпросът е ЕС какви съчинения и извинения ще мисли за да се измъкне от ситуацията.