Русия обявява военен контрол в Крим

Руският флаг се вее над 147 военни обекта, които са били украински
Обновена: 22 мар 2014 21:37 | 22 мар 2014 16:30, Веселина Йорданова
188
Русия обявява военен контрол в Крим
Снимка: Ройтерс

Русия обявява Крим за част от своя район на военен контрол, след като седмици наред мъже без отличителни знаци, широко признати за руски военнослужещи, бяха обградили стратегически обекти, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Москва заяви, че руският флаг се вее над 147 военни обекта, които преди това са били украински. Руският Черноморски флот досега е поел контрола над 54 от 67 украински военни плавателни съдове в кримски пристанища.

Още по темата
Министерството добавя, че по-малко от 2000 от общо над 18 000 украински военнослужещи искат да напуснат Крим.

Междувременно високопоставени американски официални лица, цитирани от Ройтерс, обявиха, че американските санкции тази седмица срещу Русия са били изработени внимателно в опит да засегнат вътрешния кръг на президента на Русия Владимир Путин, без да предизвикват враждебна реакция на Москва срещу американския бизнес.

В четвъртък Обама обяви замразяване на активи и забрана за бизнес отношения в САЩ за 20 руснаци и руска банка в отговор на анексията на Крим от Путин, отбелязва агенцията.

Мерките, които бяха значително по-строги от обявените от Обама само няколко дни по-рано, доведоха до спад на котировките на руските ценни книжа, а финансовото министерство на Русия заяви, че може да бъде принудено да отмени плановете си да тегли външни заеми.

Санкциите от четвъртък засегнаха 16 руски официални лица, четирима богаташи, свързани с Путин, и банка "Россия", която според американското министерство на финансите е 17-ата по големина руска банка. "Россия" стана мишена, за да се покаже на Путин, че руският финансов сектор не е с имунитет, коментираха официални лица.

Заместник-министърът на финансите на Русия Алексей Моисеев каза, че засега не очаква големи последствия от санкциите.

Консорциум, оглавяван от "Стройтрансгаз", който е собственост на едно от лицата с наложени санкции - Генадий Тимченко - се очаква да спечели сделка за 3,5 милиарда евро за строителство на българската отсечка от газопровода "Южен поток", съобщиха източници на Ройтерс от бизнес средите.

Тъй като управлението на Путин е силно персонализирано, целта е да се постави под натиск тесният кръг от хора около него по отношение на власт и пари, казаха официални лица.

Говорител на финансовото министерство не изключи да има санкции и срещу юридически лица, но каза, че "когато се санкционират отделни личности, основният ни фокус остава върху идентифициране на личните им активи, а не върху някакъв бизнес, с който се занимават".

С указ от четвъртък Обама отвори вратата и за санкции срещу юридически лица в конкретни сектори на руската икономика, като например енергийния и газовия, миннодобивния, както и сектора на финансовите услуги, отбелязва Ройтерс и допълва, че в списъка от четвъртък отсъстват големи държавни руски компании като енергийните гиганти "Газпром" и "Роснефт" или пък държавната компания за оръжеен износ "Рособоронекспорт".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
42
 
4
 
! Отговори
на Вангя братчеда!!! преди 10 години
До НФБВсички *** ще горите в термоядрения ад който предстои!!!Заедно с тях-разбира се ще изгинат и всички останали по Света!!! Да му мислят тея дето по това време създадоха дяца а пък и внучета завъдиха!!! Пророчеството ще се изпълни!!! От 43 години е обявено а от 13 години го има в Гугъл на 156 сайта!!!Началото е 2014 г!!! Кефи ме на макс че именно късоръкото кремълско лилипутче ще го реализира!!!Евалла бачкам на всички които ще участват в грандиозното мега ШОУ-термоядрен край !!!
66
5
 
19
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До Ханко Брат 80Если ты русский- скажи честно: ты предлагаешь привести НАТО к границам России? Ты предлагаешь оставить русских на Украине во власти бандеровцев, предать своих сограждан только для того, чтобы ты мог спокойно отдыхать в Таиланде, Анталии и Египте? Кто ты, брат? Русский ли ты?
65
4
 
0
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 10 години
Една много издръжлива охранителна камера в Белбек показа кой е прав и кой лъже. Който иска, да продължава да си затваря очите.
64
3
 
27
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Този контрол е много необходимо в Крим, защото "революция" в Украйна не има край. "Десен сектор" сега иска да се свали Яценюк ! Западенски нацист Ярош иска да стане нов президент на Украйна. Това е ужасно. Горките хора!
63
2
 
37
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Русия обявява военен контрол в Крим"To вече Крим е Русия, така че е по-правилно да кажем "Русия обявява военен контрол в определени руски области" :)
62
11
 
41
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Владимир Путин президент, президент. Велик политик, който размаха среден пръст на ЕС, САЩ и ООН взети заедно. Не всички ЕС граждани искат да са част от ЕС. Всички те си имат различни причини да не искат ЕС и тези хора подкрепят това, което Путин прави.Чудех се за кой да гласувам на предстоящите избори в България. Ще си избера партия според това дали подкрепят Путин или пищят малоумно срещу него.
61
21
 
7
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
В результате того, что Россия ввела на территорию ДРУГОГО ГОСУДАРСТВА свои вооруженные части (что бы там ни врал божья-роса Путин), произойдет следующее:- Россия окажется сначала в политической изоляции, а затем и в экономической. Деньги уплывут за рубеж, инвестиций не будет, а нашему газу и нашей нефти мир быстро найдет замену, так что топливные сверхприбыли закончатся.- Вс это вкупе с неминуемым скачком военных расходов повлечет за собой спад экономики и падение рубля, а затем, вероятно, и отмену его конвертируемости. Так что с Анталией, Египтом и Таиландом придется распрощаться.
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Samo Saakashvili im se opuna I v OON gi napravi za smqh I si izlqzoha kato biti ped---si.
59
8
 
31
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 70Какви показатели ,какви комунисти "мътят" болното ти мозъче.?Тук става въпрос за една велика държава ,с която някой мислеше ,че може да си прави " гаргара". Не стана и това прави такива неграмотници като теб не прочели през живота си една книжка нервни,без да знаят защо.
58
6
 
44
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 10 години
Всичко е ясно! Маймунката плаши танк с воден пищов:)! Гледам, ама никой не го пише в колониална БГ, че ако Путин реши, доларите ще станат по 2 за лев:)! Наште *** голям страх ги тресе....сакън...да не се обиди посланика, дето е женен за мъж! А ПУТИН е велик! Такива хора остават в историята! Стискам му палци! Да продължава и да поведе кръстоносния поход на всички останали нормални бели хора срещу слугите на сатана, които ни водят към апокалипсис!
57
8
 
31
 
! Отговори
ДО 68 преди 10 години
Ти знаеш ли че тогава СССР всяка година ни даваше по 500 милиона долари безвъзмездно. Колко сега ни дават щатите и западна Европа и то безвъзмездно.НИТО ЦЕНТ.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ukrainskite grani4ari zakriha vsi4ki izhodi ot Krim kum Ukraina. Za krim4ani ukrainskata teritoria ve4e ne sushtestvuva - TREBA DA SE PRAVI MOST DO CCCR. ha-ha-ha!
55
2
 
16
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Докато ни залъгват разни *** за санкции и други щуротии с/у Русия , италянска фирма е сключила договор на стойност 2 милярда евро за строежа на южен поток през черно море поне според файнейшъл Таймс ! Е кеф ли ви е ЕС пак ни го наби! Радвайте се антибългари пак спечелихте! На нас кога ли ще ни го кажат по новините!?! И какви ли промени ще направят спрямо тия които бяхме договорили с Русия!
54
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един комунист не може да бъде българин по никакви показатели. Може да бъде всичко друго но не и българин. Все пак те ни затриха държавата а това не се забравя.
53
9
 
28
 
! Отговори
БМ_21Град преди 10 години
В.В. поправи една историческа несправедливост вследствие на щуротиите на пиандурника Хрушчов, който подари Крим на тогавашната УССР. Във военно отношение операцията по връщане бе организирана перфектно, без дори да проехти и един изстрел !? Момчетата от отрядите за самоотбрана също си бяха научили "урока", като частите на руската армия в западния военен окръг бяха на "линия", ако бандеровците бяха направили някоя глупост.
52
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти на комунистите българи ли им викаш ? Те си мразят всеки по принцип. Дали САЩ или България за тях е едно и също. Хвалят само СеСеСере и вълната на Сталин.
51
7
 
43
 
! Отговори
гаринча преди 10 години
Какво ми прави впечатление, това че при социализма българите по малко мразеха САЩ и западна Европа отколкото сега. Интересно защо?? Изглежда че не сме ги познавали добре.
50
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европейските народи не искат да им се налага славяно-болшевишка свинщина
49
6
 
44
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Застъпваме нощна смяна,Путин е победител той си знае работата,и за Крим ще влезне в историята....
48
4
 
13
 
! Отговори
смяната преди 10 години
на платените писачи свърши.лека вечер