Русия обявява военен контрол в Крим

Руският флаг се вее над 147 военни обекта, които са били украински
Обновена: 22 мар 2014 21:37 | 22 мар 2014 16:30, Веселина Йорданова
188
Русия обявява военен контрол в Крим
Снимка: Ройтерс

Русия обявява Крим за част от своя район на военен контрол, след като седмици наред мъже без отличителни знаци, широко признати за руски военнослужещи, бяха обградили стратегически обекти, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Москва заяви, че руският флаг се вее над 147 военни обекта, които преди това са били украински. Руският Черноморски флот досега е поел контрола над 54 от 67 украински военни плавателни съдове в кримски пристанища.

Още по темата
Министерството добавя, че по-малко от 2000 от общо над 18 000 украински военнослужещи искат да напуснат Крим.

Междувременно високопоставени американски официални лица, цитирани от Ройтерс, обявиха, че американските санкции тази седмица срещу Русия са били изработени внимателно в опит да засегнат вътрешния кръг на президента на Русия Владимир Путин, без да предизвикват враждебна реакция на Москва срещу американския бизнес.

В четвъртък Обама обяви замразяване на активи и забрана за бизнес отношения в САЩ за 20 руснаци и руска банка в отговор на анексията на Крим от Путин, отбелязва агенцията.

Мерките, които бяха значително по-строги от обявените от Обама само няколко дни по-рано, доведоха до спад на котировките на руските ценни книжа, а финансовото министерство на Русия заяви, че може да бъде принудено да отмени плановете си да тегли външни заеми.

Санкциите от четвъртък засегнаха 16 руски официални лица, четирима богаташи, свързани с Путин, и банка "Россия", която според американското министерство на финансите е 17-ата по големина руска банка. "Россия" стана мишена, за да се покаже на Путин, че руският финансов сектор не е с имунитет, коментираха официални лица.

Заместник-министърът на финансите на Русия Алексей Моисеев каза, че засега не очаква големи последствия от санкциите.

Консорциум, оглавяван от "Стройтрансгаз", който е собственост на едно от лицата с наложени санкции - Генадий Тимченко - се очаква да спечели сделка за 3,5 милиарда евро за строителство на българската отсечка от газопровода "Южен поток", съобщиха източници на Ройтерс от бизнес средите.

Тъй като управлението на Путин е силно персонализирано, целта е да се постави под натиск тесният кръг от хора около него по отношение на власт и пари, казаха официални лица.

Говорител на финансовото министерство не изключи да има санкции и срещу юридически лица, но каза, че "когато се санкционират отделни личности, основният ни фокус остава върху идентифициране на личните им активи, а не върху някакъв бизнес, с който се занимават".

С указ от четвъртък Обама отвори вратата и за санкции срещу юридически лица в конкретни сектори на руската икономика, като например енергийния и газовия, миннодобивния, както и сектора на финансовите услуги, отбелязва Ройтерс и допълва, че в списъка от четвъртък отсъстват големи държавни руски компании като енергийните гиганти "Газпром" и "Роснефт" или пък държавната компания за оръжеен износ "Рособоронекспорт".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До на Вангя братчеда!!! 86Така е, когато няма регистър на психоболните! Няма принудително лечение. И к'во става? Лясковец! Или някой иска да гледа "ядрено шоу". Абе мурджо, това шоу няма да го видиш - за милисекунди ще си изпарен! Престани да играеш на разни електронни игрички и да гледаш филми, в които "добрите" спасяват света! Отиди на лекар, за твое добро го казвам!
106
1
 
1
 
! Отговори
Вай, джанабет! преди 10 години
До ТрудовакьТи ме изненада с това, чи Ердоганчо щял да затваря проливите за руски кораби. Къде го прочете? Има международен договор за ползването на проливите, трябва да проверя как се казваше. Туй турче е много ербап, ама нека не си и помисля за нова Кримска война! Язък за убавата Туркия! Е, сигурно не им е приятно, но през Босфора са плавали и ще плават и военни кораби под Андреевския флаг. Спомням си Орхан Памук, "Истанбул" и впечатлението му от преминаващ руски боен кораб.
105
11
 
2
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Точно ние, българите , трябва да осъждаме диктаторчета като путин, защото утре друго диктаторче с мустаци може да поиска промяна на граници !!! Бъдете БЪЛГАРИ !!! Мучите в захлас от една корумпирана империя, която има интерес да повишава цените на енергията , а тази цена ще я плащаме ние с вас !!! Ако Русия беше пример за нормална държава , босовете там нямаше да си крият заграбените пари в Европа и Америка !!! Когато пишете в захлас от путин, пишете срещу българите и обикновените руснаци !!!
104
5
 
2
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До БезНадеждаКато чета колко отвратителен език имате, ми е гадно , че българите бъркат руснаци и путин !!! путин много повече ощетява руснаците, от колкото нас, българите, защото с тези ресурси, държавата Русия трябваше на е на първо място по стандарт в света !!! Истината е , че Русия е затънала в корупция и освен гориво и оръжие , може да предложи само Водка и хубави жени :(((
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атила, пич, пак ли те ухапа коня?
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
II.Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците), Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България, Хазарска, Унгарска държави.
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Около 198 г. пр. Хр. Великият Български Владетел - кан Мотун (200 - 174 г. пр. Хр.) - от рода Дуло (син на Кан Тюмен) създал най голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия.Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за бъде наказан със смърт").
100
3
 
6
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Една голяма разлика,народа на Крим чрез референдум реши да премине към Русия, а нашите управници без да питат народа ни натикаха в еврогейския съюз, няма измъкване от там до като народа не реши чрез референдум.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IX.Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български АрийскиЦялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 130 годишен Руско-Турски *** и Възстановим Българската държава.
98
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е име, узурпирано от московците. Те, дори не са славяни и въобще не принедлежат към индо-европейци. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече. Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от 1865.
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българин 78Въпросната ти "велика" държава, съвсем скоро ще пита къде ходят гладните по голяма нужда !
96
3
 
4
 
! Отговори
Трудовакь преди 10 години
72, 86% от българите подкрепят присъединяването на Крим към Русия, 23, 96% не са съгласни с това, а останалите са отговорили, че нямат ясна позиция. Това твърди руският сайт iarex.ru, позовавайки се на социологическо проучване на агенция Фокус".Ердоган към Русия: затваряме Босфора за руски кораби! Путин към българите: случайно да си искате Цариград?
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 68, к76Те така "ДАВАТ" господарите на слугите си за слугинажа, им поръсват трохички във паничката и в същото време кротко им прибират хлебеца !
94
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До соти 107На тъпите руснаци сме им дали писменост, дали сме им език, направили сме им държава, но нали са склавени (роби), нищо не става от тях , 10 века , от как ги пръкнахме, се опитват да завладеят света, но няма да стане !
93
5
 
7
 
! Отговори
... преди 10 години
ДО ПУТИН ! ПРИ ВСЯКА САНКЦИЯ , ВДИГАЙТЕ ИМ ЦЕНАТА НА ГАЗА С 10% И КОГАТО БЪДАТ В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДА ВИ ПЛАЩАТ ГО СПРЕТЕ ! ЩОМ ЕВРОПА ИСКАТ ВОЙНА ДАВАМЕ ИМ Я...КОГАТО НЯМА УВАЖЕНИЕ , НЯМА И БЪДЕЩЕ, И КОГАТО ИМА САНКЦИИ ЩЕ БЪДАТ ВЗАИМНИ ! РУСИЯ НЯМА ЗА КАКВО ДА ПРЕГОВАРЯ С УКРАИНА, УКРАИНА ДА СИ НАПРАВЯТ ИЗБОРИ И ДА РЕШАТ ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ С РУСИЯ ИЛИ С"ЕС" КОЙТО СЬЩЕСТВУВА САМО НА ТЕОРИЯ И КОЙТО ОГРАБИ ЕВРОПА, ЕВРОПА ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ? ЕС НЯМА ДА ГО ИМА СКОРО.
92
5
 
25
 
! Отговори
БезНадежда преди 10 години
Като чета колко българи злобеят срещу Русия не ви съжалявам, че сте боси, голи, гладни и изпростели! Чакайте американците пак да ви нахранят с един кораб мухлясала пшеница. Радвайте се на американските си бази и гризкайте дървото. Ще ви дойде акълът, но късно.
91
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 109Не бе, качи се на някой Боинг 777 дето внезапно изчезва с 300 дупши на борда и цял месец никой не може да каже какво е станало с него. Страхотна хамериканска техника!
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 114Не бе, качи се на някой Боинг 777 дето внезапно изчезва с 300 дупши на борда и цял месец никой не може да каже какво е станало с него. Страхотна хамериканска техника!
89
4
 
20
 
! Отговори
КРИМ=ДОБРУДЖА! преди 10 години
До 55Ами то и американските земи преди няколко века не са били американски,а мексикански и индиански. Що не погледнат себе си първо другарите американци? Че не живеят на собствена територия,а на окупирана и заграбена от други народи? Що за двойни стандарти?
88
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заври си точката отзад,никога повече няма да се кача на ВАЗ,МАЗ,ПРАЗ..Достатъчно ми побеля косата от тях...-------------------------Ха ха ха хааааа!!! А от БМВ и АУДИ шеста употреба ти се скъса джоба!