Това, което стана с Крим, е лошо, оцени Лукашенко

"На Русия обаче й се наложи да вземе такива мерки"
23 мар 2014 18:14, Елка Василева
95
Това, което стана с Крим, е лошо, оцени Лукашенко
Александър Лукашенко. Снимка: архив, Reuters

Беларуският президент Александър Лукашенко се изказа днес критично за анексирането на Крим от Русия - нарече го "лош прецедент", но добави, че тази територия сега "де факто" е част от Русия, предаде Ройтерс.

Лукашенко, който е близък съюзник на Москва, все пак каза, че Украйна, която има дълга сухоземна граница с Беларус, трябва да остане единна и неделима държава, която да не влиза в никакви блокове. "Крим е опасен, не защото стана част от Русия, а защото се създаде лош прецедент", заяви президентът пред репортери в Минск.

Още по темата

Той обаче посочи, че тази територия сега "де факто" е част от Руската федерация. "Може да го признавате, може да не го признавате, но това нищо няма да промени", добави Лукашенко.

На 12 март Русия изпрати няколко бойни самолета в Беларус по искане на Лукашенко в отговор на засилената дейност на САЩ и Полша близо до границите на бившата съветска република, припомня Ройтерс.

Това, което стана (с Крим) е лошо, каза Лукашенко, но на Русия й се наложи да вземе такива мерки. "Веднага щом Руската федерация видя как задушават руския, славянския свят, тя се намеси", заяви беларуският лидер и добави, че украинските власти са дали основание за това или най-малкото претекст.

По силата на историческото минало, имайки предвид също, че Беларус има споразумения с Русия, ние винаги ще сме с Русия, увери Лукашенко, предаде ИТАР-ТАСС.

Беларуският лидер засегна и темата за западните санкции, каквито са наложени и на него. Те забраняват на 20 души да ходят в Европа? И какво от това, каза той. Западът започна да се суети, за си спаси имиджа, но не може да направи нищо, каза Лукашенко.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
5
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Съжалявам, не съм искал да те обиждам, а и не ми се спори. Вярвайте си, че ние в чужбина тоалетни чистим и т.н. Безсмислен спор. Впрочем жена ми е от Русия и е учила и работила в Минск. Това, което аз съм виждал и знам, го написах по долу. Все пак всеки има право на мнение. Ако знаеш руски, потърси из нета за Беларус. Лека вечер и без лоши емоции.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SuisseЗа разлика от теб,аз мога да си позволя да живея в България и не омитам чуждите държави.............................................;)
38
14
 
11
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Дрехи и консерви ли са за теб икономика? Между впрочем, в Швейцария, където живея много дрехи са произведени в....България и не са дрипи. Предполагам ти можеш да си позволиш само турски дрипи. Беларуски дрехи освен в Минск, не съм виждал. Освен това те са заляти от китайски стоки и си умират да купуват европейски "дрипи". Аман от експерти. Без Русия, Беларус отива в кофите.
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 48Не знам какви роднини имаш в Беларус, но аз също често пътувам до Гомел и Минск и развивам приличен бизнес ;)
36
6
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
Може би. Често пътувам до Беларус и имам там роднини и познати. Не знам, може би хората са заблудени и руските канали лъжат за това, колко струва Беларус на Русия. Явно ти си доста по информиран :). Погледаи малко беларуска телевизия и ще видиш, за какво става въпрос. Не ми се пише с промити моъци.
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SuisseТова което пишеш е откровена ЛЪЖА,но го отдавам на слаба осведоменост. Беларус има супер конкурентна икономика. Изнасят хранителни продукти както на изток,така и на запад. Дрехите който се произвеждат, в Беларус се предпочитат на запад пред китайският и турският ДРИПШОП. Който е имал достъп до Белоруска стока е оценил качеството и.
34
4
 
15
 
! Отговори
лукадав преди 10 години
Лукашенко е диктатор, но е Патриот!!! За това го уважавам. Народа на Беларус са като македонците и за това Лукашенко правилно ги смазва. Теа трябва да целуват Русия, за това че ги издържа.
33
23
 
12
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Стига писахте глупости, каква просперираща държава е Беларус. То бива *** спам. Никаква конкуретна икономика. Изцяло на издръжка на Русия. Да, чисто, както беше у нас през комунизма. Да, хората получават по 500 usd средно на месец (в бел. рубли, които са пълна трагедия-изкуствен курс), но само благодаррние на Русия, която ги носи на гръб.
32
2
 
21
 
! Отговори
Алеся преди 10 години
За разлика от ЕС, Беларус не се нуждае от никакви гастарбайтери.
31
0
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 10 години
въобще не прави сравнение,ние нваши я си го знаем.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 40Няма как да се заселиш в Беларус, ако не си специалист и ако не си специалист от която Беларус има нужда, няма да ти дадат разрешение за постоянно пребиваване :)
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Славянин, по-славянин,...Путин !
28
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно не мога да разбера. Тука атакисти и кви ли не, червени ултраси хвалят и Беларус и Русия, но никой от тях не отива да живее там. Вожда им Сидеров, отсяда в най-скъпия хотел в света в Париж, вероятно не срещу преводни рубли. Много лицемерно е всичко, долно и скотско.
27
1
 
22
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Лукашенко стои на 100% зад Русия! Трудна задача са ти поставили ***.Невъзможно е да конфронтираш Русия и Белорусия.Те се пържат на един и същ атлантически огън.И го осъзнават напълно
26
5
 
40
 
! Отговори
тнт преди 10 години
И ние можеше да сме като Беларус, чиста,подредена и просперираща държава ,но си избрахме да сме нещо средно между анадолска република и латиноамерикански протекторат.
25
34
 
6
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Лукашенко е един ***, който дрънкаше, че "лакоми хапки" щяла Русия да гепи от Белорусия.Явно се е уплашил, че народа на Беорусия би могъл да поиска да се присъедини към Русия и тогава селяка Лукашенко вече няма да е цар.
24
19
 
5
 
! Отговори
haivanko преди 10 години
Shuta na Putin vze i toi dumata - palen cirk
23
6
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Аза като бивш и върл демократ вярвях, че като станем членове на НАТО и ЕС, в България живота ще стане по-добър от СОЦА но уви останах излъган, в нашата страна идваха западни емисари и нареждаха какво трябва да се унищожи и го унищожихме, заводи, фабрики, селско стопанство и всичко което имаше без да платят за нови и така се оказахме безработни и без пари но с олигарси. Е КАК ДА ВЯРВАМ НА ЗАПАД, БРАВО НА РУСИЯ И БЕЛАРУС те си запазиха икономиката а ние си останахме Ганьовси л*а !
22
1
 
13
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Към 31 мога да добавя само и изключително грамотната емигрантска политика на Беларус.
21
6
 
36
 
! Отговори
Алеся преди 10 години
Беларус е абсолютно независима държава; населението на 10 милиона души; стабилна экономика, развито селско стопанство, минимална преступност, чистота и ред в цялата страна. Пожелавам същия успех на любимата България!