Над 20 000 кримчани напират за руски паспорт

В Крим от днес официално влиза в обращение руската рубла
24 мар 2014 11:39, Елка Василева
39
Над 20 000 кримчани напират за руски паспорт
В Севастопол хора чакат на опашка за руски паспорт. Снимка: Reuters

Над 20 000 кримчани са подали заявление за получаване на руски паспорт. Това съобщи заместник-директорът на руската Федерална миграционна служба Сергей Калюжни, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По думите на Калюжни в Крим живеят над 2 милиона души според данните от преброяването на населението там. „Предстои ни много сериозна, напрегната работа, защото да бъдат издадени толкова документи за един момент е много сложно. Ние вече работим по това и нещата ще бъдат изпълнени в предвидените срокове“, подчерта той.

Калюжни посочи, че в момента служители на Федералната миграционна служба работят на територията на цял Крим, приемането на заявления става на 19 пункта, като броят им тази седмица ще бъде увеличен. „Много са желаещите да получат документи. Естествено, има опашки. Хората искат да получат документа възможно по-бързо“, допълни той.

В Крим от днес официално влиза в обращение руската рубла, съобщи ИТАР-ТАСС.

Някои заведения в Симферопол, включително хотели и ресторанти, вече започнаха да приемат рублата като разплащателно средство още преди 24 март. В магазините в Крим започнаха да се появяват двойни цени, като стойността е посочена в рубли и в гривни. Това засяга главно цените над 1000 гривни.

Според закона на Русия за присъединяване на Крим парична единица на територията на тази република и град Севастопол става руската рубла. До 1 януари 2016 г. там се допуска използването на националната парична единица на Украйна - гривната. След тази дата рублата ще остане единствената законна валута в региона.

От днес в Крим и Севастопол задължително в рубли ще се изплащат данъците, заплатите на работещите в държавния сектор, социалните плащания, както и различни други плащания, ако една от страните е постоянен жител на Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
№34 продължавам преди 10 години
...срещу Германия и хилядите свидни жертви, България не е третирана като победена страна. На Парижката конференция *** е отбил гръцките териториални претенции, а те са включвали Пиринска Македония и ЦЕЛИТЕ Родопи. Границата ни с Гърция е щяла да минава към Пловдив! Русия е била гарантът на нашата цялост. Колкото до земите, които Царят-Обединител О Бозе почившият Борис III е "придобил" за държавата ни, нямало е как да останат наши! Това е дълъг разговор и не е за Серко Пичук.
29
2
 
0
 
! Отговори
До Доктор Сър Пичук преди 10 години
Предсказвам ти, че ще се удавиш в собствената си смрад. Защото това, което пишеш извира от самия теб, от перверзните ти представи. Единственото чисто е, че е чиста лъжа - има още живи хора!До нормалните съфорумциСлабо извистно е, защо Червената армия бърза да влезе в България и за да няма шикалкавене, СССР ни обявява война. ТУРСКАТА АРМИЯ Е БИЛА В ГОТОВНОСТ ДА ВЛЕЗЕ У НАС! Затова части на Червената армия се насочват първо към ЮЗ България. А след войната, благодарениена нашето участие срещу Ге
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво?
27
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 10 години
Хората търсят закрила от Русия , защото знаят ,че само така могат да имат сигурност..
26
4
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
До номер 25 напълно съгласен с теб. Не искам да ме мобилизират Има мнооого фуражки и им вдигнаха и заплатите от Нова година. Те да отиват затова им плащат.........
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 29Това което виждаш на снимката са последствията на украинското "управление", тоест окупация на Крим. Май не ти харесва и на теб "доброто" украинско "управление',а?
24
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази бърлога ли е олицетворение на велика руссия...? ха хах аха ха.Нашата *** махала е по подредена от това място.Жал ми е за тези хора.
23
3
 
8
 
! Отговори
до славянин преди 10 години
защо трябва да сме с някой? преди си имахме производство,продадохме на сграб заводите , а трябваше да го модернизираме, и да сме конкурентни,до 90 година в България и автобуси се призвеждаха и л.коли се сглобяваха... прости хора ни управляват, погледни в съседните страни как съхраниха производството си.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДемографска катастрофа? Че в 1989 г бяхме 9 милиона и нараствахме още. Демографската катастрофа е точно сега. Ама не е жив Марков да я види. Тоя двоен агент на ДС и британското МИ-5, сценариста на комунистическия уестърн от 1969 г "На всеки километър"
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато започне войната. Шапкар ще ми даде автомат и ще каже. Българи защитете ЕС. Аз взимам автомата в ръце и в джоба бяла кърпа. Тръгвам да бягам срещу руснаците и като ги видя хвърлям автомата,вадя бялата кърпа и почвам да размахвам и да викам и крещя."Я ЛЮБЛЮ РУСИЯ!"Бойко,Орешарски,Костов,Царчето,еврейчетата и мароканеца ПАСИ(не! Не си евреин. Чист маруканец си). Те да ходят да нападат Русия.Всичко глапаци ще застанат на грешната страна.И да умрем,пак ще е срещу АНТИХРИСТА
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 12Не се безпокой. ББ нали каза, че имаме дюнерджийница на всеки ъгъл и за БГ няма опасност.
19
9
 
2
 
! Отговори
ua-bg преди 10 години
нека им вдигнат заплатите , сега ще вдигнем цените, и ще ин съберем рублата с трънски курс, и в края на месеца пак няма да имат пари за ток и вода)))а трябва да се яде, а Русия е далече, можеи да избием загубата за 4 месеца, и да не затворим производството в България ))
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде се спотайват сега мераклийте !?
17
15
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС(НЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ) СЕ НАМИРА В СЪСТОЯНИЕ ДА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА, ОТ ОКОЛО 55 ГОДИНИ, А ОТ 25 ГОДИНИ, КРИЗАТА ПРЕМИНА В КАТАСТРОФА. ОЩЕ ПРЕЗ 1970 НА ЗАСЕДАНИЯТА НА ЖК НА БКП, СА ОБСЪЖДАНИ ОПАСЕНИЯТА НА ПАРТИЯТА, ЧЕ СТРАНАТА СЕ ***, И ОЩЕ ТОГАВА ДОБРИ ДЖУРОВ И ГРИГОР ШОПОВ СА ПРЕДУПРЕЖДАВАЛИ НА СМЪРТТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС!!! АБСОЛЮТНА ЛЪЖА, Е ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И САЩ СА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-високите пенсии и заплати в Русия ще накарат и останалите украинци да поискат да станат част от Русия.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13 Доктор Сър ПичукА кой натресе руските пияници *** на СССР??Не бяха ли американския пидер Рузвелт и английският алкохолик Чърчил на Ялтенската конферинция!!Русия обявява ВОЙНА на България,като страна участничка в Тристранния пакт Рим-Берлин-Токио.Е,като знаем нагласите против нацистите и германците като цяло ТОГАВА,как искаш да влезе Русия тук с прегръдки,целувки и радост към довчерашният съюзник на Германия ли??
14
11
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
До 15Ей зомби такова, прочети в Биволъ какво е казал Георги Марков за България и защо отрепките от бкп го ликвидираха. Думите му са: Българският етнос се намира в състояние на тежка демографска криза още от 1960г, (това е мноооооооооооооооооого преди промените) тогава броят деца на една жена от българския етнос пада под 2.1 (колкото е необходимо за поддържане на нацията). Заради това се прави Възродителния процес, заради това *** се преименуват и се въвежда ергенския данък!!!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукИ КЪДЕ СА ТЕЗИ ИЗНАСИЛЕНИ ОТ РУСНАЦИ ЖЕНИ? Вземай си хапчетата или спри наркотиците! Каква холерна епидемия е имало в България през 1944 г че нещо не знам, за такава? Може ли малко инфо за да се ограмотя? В кои градове е била тая холера уж "донесена" от руснаци? Колко души са заболели от тая въображаема "холера"? Да не би мозъкът ти да е хванал холера? И сега четем мозъчните ти разстройства? Умствената ти диария?
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукСлед 1989 г България се стопи от 9 на 5-6 милиона. "Кой е инстинският злодей русия или САЩ а?? "
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3хах, проблемът с опашките е много лесен. Нямаш пари да купуваш. няма и опашки по магазините. Имаш пари-има опашки.