Украйна изтегля военните си от Крим

Решението е взето заради руските военни заплахи
Обновена: 24 мар 2014 17:41 | 24 мар 2014 12:58, Елка Василева
47
Украйна изтегля военните си от Крим
Снимка: Reuters

Украинските военнослужещи в Крим получиха заповед да се изтеглят от полуострова, който бе анексиран миналата седмица от Русия, предадоха световните агенции,  позовавайки се на изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов.

Още по темата
Нареждането е било дадено на министерството на отбраната от Съвета за национална сигурност и отбрана, съобщи Турчинов пред лидерите на парламентарните фракции.

Решението е било взето заради руските военни заплахи за живота и здравето на украинските военни и техните семейства.

По-рано днес руски войници превзеха украинската военноморска база във Феодосия - един от последните военни обекти в Крим, над които се вееше украинското знаме, посочва БТА.

Руски сили щурмуваха призори базата, съобщи министерството на отбраната на Украйна, цитирано от Франс прес. При операцията са ранени няколко украински морски пехотинци и между 60 и 80 са пленени.

Операцията беше извършена с леки бронирани автомобили и хеликоптери, чуха се и изстрели на картечница, посочи министерството.

Няколко камиона, на които бяха качени и завързани украинските военни, напуснаха базата два часа по-късно.

"Командирът на батальона Дмитро Делятницки и неговият заместник Ростислав Ломтев бяха хвърлени на земята и ритани в лицата. След това бяха отведени с хеликоптер в неизвестна посока", посочи военното министерство в комюнике.

Според ведомството руснаците са поставили като условие за освобождаването на задържаните военни украинските офицери да напуснат Крим и да заминат за Западна Украйна.

Няма данни за оказана въоръжена съпротива от страна на отряда морски пехотинци, атакуван от руските сили във Феодосия, допълва АФП.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 10 години
Твърде много русофили има в този форум )
39
0
 
1
 
! Отговори
dobivictor преди 10 години
- Изя, таки, шо творится у вас на Украине?- Мойша, у нас, таки, дурдом: русские граждане окружили военную часть Украины и требуют Сдавайтесь!,a военные из части кричат Русские не сдаются!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като гледам, няма украинци да се бият с руснаците.... Взимат си раницата и са свободни....Няма Абу Граиб, няма Гуантанамо, няма ЦРУ затвори в Полша и Румъния...Браво, тази операция в НАТО ще я изучават по учебниците отсега и завинаги.
37
0
 
8
 
! Отговори
Garibaldi преди 10 години
Че,то останаха ли войски за изтегляне..?? Те 90% минаха доброволна на руска страна...т.е. в служба на Независим Крим.. На някой поделения за оправдание им беше нужно уж са атакувани.......
36
1
 
5
 
! Отговори
Не е така! преди 10 години
До 33333333Троцки не е разказал играта на "собствения" си народ! Защото Троцки е ЕВРЕИН, а не руснак и руснаците не са "собствения" му народ. Сталин-също! Грузинец! А глада и мизерията ги докара Адолф Хитлер с огромните разрушения и милоните избити от него руснаци. До 1941 г Русия се развива възходящо.
35
8
 
1
 
! Отговори
33333333 преди 10 години
Едно време троцки им разказа играта на собствения си народ,след това сталин ги довърши ,смаза интелигенцията ,и какво останаха си в мизерия и глад до сега.... сега тоя кгбеец същата работа,,,едно болче не могат да произведат,,всички технологии преди крадяха,сега тук там си купуват.................палячовци пияници,,,и ние *** племе пак русия та русия,,аре марш в русия
34
9
 
2
 
! Отговори
33333 преди 10 години
Стига сте ги хвалили тия *** бре, хаир няма от тях никой не е видял и 2 лева само идиотска политика и глад,мизерия,,,да бяха оправили украйна а не да я цедят до изнемогване,,,,да ви *** и предателското племе......русия , та русия,,,цял свят вече 20 години им се смее,,,имат толкова много а се гаргари с тях кой ги хване ,сега докараха една държава до фалит и много горди че отмъкнаха крим с б рутална сила и медийни лъжи ,аре в русия има борш днес бягайте
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Durjava , koqto ne moje da si podredi "ko4inata" ,nqma moralnoto pravo da vkarva I drugi v neq.
32
2
 
16
 
! Отговори
Бялото Братство преди 10 години
Лъжлива и манипулативна публикация. 1) Войска се ИЗТЕГЛЯ с имуществото и бойната техника! В случая се наблюдава разпускане и кои от каде е! 2) ЩУРМ не е имало и няма да има. Нито един военнослужещ от тази база не иска да се връща в Украйна. 3)"бяха хвърлени на земята и ритани в лицата" ->Долна лъжа за придаване на достоверност на останалата лъжа. Само името на базата е написано вярно! Но и това трябва да се проверява когато *** Василева пише публикацията!
31
2
 
21
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До до 13 от рускиня ей многознайко като отвори въпроса я кажи ти,по къкъв начин се обособиха ирак,либия,югославия,тези държави си живееха мирно коя като диктатура,коя като комунистическа,със какво право сащ им налага демокрацията,хората не искаха демокрация но сащ ги ограби и подпали войни.тазилие декларацията на независимоста на сащ.нали според нея всеки живее както си иска,сащ защо не оставят хората да си живеят живота както си искат а се бъркат навсякаде
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕ 21Споко!След като американците дадат на украинците тяхно ядрено гориво ще има още четри нови Чернобила и стария няма да изпъква !
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕ 29"Така или иначе руснаците си спечелиха врагове и загубиха съюзници." - - - - - - - ??? Кои "нови" врагове спечелиха и кои стари съюзници изгубиха?отпреди двеста години Англия и прозводни по всяккъв начин се опитва да засмуче ресурси.Отпреди хиляда години славянските народи (според зависи) се чувстват близки. Друго нема.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 6 и до 13Психично болния си ти.
27
2
 
19
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
До до 6 и до 13Напротив! Ти разсъждаваш много плоско. Когато Крим е "подарен" от УКРАИНЕЦА Хрушчов на Украйна, Русия няма свободна и самостоятелна държава! И това прехвърляне на територии от левия джоб в десния няма международно признат статут. То не става между две суверенни държави. На практика по това време между Русия и Украйна НЯМА ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ. И у нас имаше много такива подарявания и прехвърляния на земи, но се приложи закона за реституцията и земята се върна на старите собственици.
26
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така или иначе руснаците си спечелиха врагове и загубиха съюзници.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНяма никаква замяна! Не си измисляй небивалици!
24
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим не е подарен, а е заменен за Таганрог и околностите - територия със същата площ. Просташката руска пропаганда цитира само половината от документа за "подаряването" на Крим, който всъщност е реципрочна размяна.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Е доколко е заразена Европа? На Орлов мост има табло и по цял ден отчита радиационния фон. Всеки и сам може да го измери, Гайгерови броячи се продават свободно.
22
1
 
17
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен абе болен американски мозък,русия нямали електричество бе,а и незабравяй от къде извират реките и кой на кого може да спре водата
21
18
 
4
 
! Отговори
до 6 и до 13 преди 10 години
Вие разсъждавате много плоско. А погледнете преди 300 години къде е бил кримския полуостров и на кой е бил. По вашата логика да ходим да си вземаме Македония Турция и Гърция? И Румъния ? Или турците да дойдат да си взимат българия че преди 80 години Русия и Англия ни е подарил източна Румелия ? 21 век сме и каквито граници сме си определили преди 80 години това е. Не може един психично болен фюрер да си чеше красотата и от комплекси и яд че янукович избяга - да напада съседна страна.