В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден

Москва ще работи за осигуряване на доставките на енергия и вода за Крим
24 мар 2014 14:35, Елка Василева
121
В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден
Снимка: Reuters

В Крим пристигат всеки ден над 200 бежанци от Украйна, общият им брой достигна няколко хиляди и се обмисля създаването на бежански лагери. Това съобщи днес първият вицепремиер на републиката Рустам Темиргалиев, предаде ИТАР-ТАСС.

"Украински граждани минават всеки ден границата между Крим и Украйна с молба да получат руско гражданство и да останат да живеят в Крим. Средно регистрираме над 200 души дневно", каза Темиргалиев.

Според него се обсъжда възможността на бежанците от Украйна да бъдат осигурени "на първо място социално-битови условия" на територията на детския лагер Артек.

Още по темата
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че ще бъдат необходими международни преговори, за да се осигурят доставките на енергия и вода за Крим, предаде Ройтерс.

"Този въпрос трябва да бъде решен чрез международни преговори", каза Медведев на министерско заседание, като намекна, че Русия може да действа заедно с Украйна по въпроса. "Трябва да изберем най-добрия начин за снабдяване на полуострова", отбелязва руският премиер.

Крим получава около 80 процента електричеството си, 85 процента от водата си и голямата част от газа от Украйна, уточни Медведев.

Руското правителство планира да създаде държавна корпорация за развитието на Крим и специална икономическа зона на полуострова, съобщи още кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Руският премиер Дмитрий Медведев посочи необходимостта от създаване на специална икономическа зона в Крим.

При решаването на сегашните проблеми трябва да помислим и за дългосрочното развитие на Крим. Трябва да предоставим на новия руски регион допълнителни преференции. Мисля, че е възможно да се разгледа въпросът за създаване на специална икономическа зона в Крим, заяви Медведев на специално министерско заседание, посветено на социално-икономическото положение на Крим и Севастопол.

Темиргалиев информира също, че в близките няколко дни около 200 000 пенсионери от Крим ще получат пенсиите си в руски рубли. "Първите пенсии физически ще постъпят при жителите на Крим още утре" посочи кримският вицепремиер.

Рустам Темиргалиев изрази увереност, че след две-три седмици ситуацията с едновременното ползване на двете валути - рубла и гривня - ще се стабилизира. Той допълни, че жителите на Крим не трябва да предизвикват паника при обмяната на валута и ги призова да проявят търпение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да сме живи да сме здрави след 10г. ще се види разликата м/у Украйна и Крим. Нещо като Западна Германия и източна, който е ходил знае....След социализъм и трева не никне.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 55За разлика от Русия, която се интересува само от територии и да задоволява империалистическите си интереси за заграбване на суверенни чужди територии.
49
2
 
2
 
! Отговори
горките преди 10 години
До СОРОСОГНИДИДай нещо по-оригинално ;) Знам, че можеш :D
48
2
 
28
 
! Отговори
До тя преди 10 години
"От Украйна всички нормални хора ще се изселят и ще останат само екстремистите. Какво ще каже Запада по този въпрос?" - а Запада му е все едно кой ще живее в Украйна и дали изобщо някой ще живее. Също както на Запада му е все едно дали в България ще живеят българи, *** или арабски и чеченски терористи. Запада се интересува само от военните бази. Нищо лично!
47
1
 
4
 
! Отговори
95%... преди 10 години
...от драскачите под новината сте меко казано ***...
46
11
 
4
 
! Отговори
горките преди 10 години
До АнонименНе не! Кажи ми защо руснаците искат да живеят толкова в САЩ и ЕС!?!?!? Защо? Напират и драпат за визи и работа! Нали у СССР е много хубаво и живота е прекрасен!И сега да не искаш да ми кажеш, че САЩ са сринали икономиката на велика русия? Не ставай смешен :D
45
1
 
11
 
! Отговори
СОРОСОГНИДИ преди 10 години
До горкитеСоросогнидите сте ясни, фондация Америка за България плаща ,а вие след това плюете по форумите, сподели с нас за колко си продаде мизерната душица.
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Балкански славянинНе се коси за православието, балкански с(к)лавянино, в Русия има над 3000 джамии, ще има къде да се надупиш ! (За свдение склав=роб, от там произхожда названието "с(к)лавянин" и никой уважаващ себе си човек не би си го присвоил ! )
43
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
Никой не бяга ако му е добре. Ние трябва да помогнем на българите живеещи там.
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В случай, че някой критикува политиката на САЩ, клакьорите му отговарят: "[...]Защо хората от цял свят искат да живеят в САЩ а не в Русия[...]"Не хората от цял свят, а само от онези държави, чиято икономика САЩ е разрушил, искат да се спасят от безработицата, като емигрират. Никой не емигрира в САЩ, защото американците са по-дружелюбни или американките по-красиви.
41
8
 
3
 
! Отговори
bg-ua преди 10 години
на 29 татарите правят референдум в Крим, ще става лошо....
40
3
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
От Украйна всички нормални хора ще се изселят и ще останат само екстремистите. Какво ще каже Запада по този въпрос?
39
8
 
5
 
! Отговори
горките преди 10 години
До БобиДругарю Боби...идеята ми беше да сравня селата от ЕС с тези от СССР! Бразилия са ми далече...не ги мисля ;) Та, кажи ми - кой съюз се грижи повече за малките населени места и къде стандарта е по-висок? ...ще чакам не-агресивен отговор! мерси ;)
38
4
 
13
 
! Отговори
СОРОСОГНИДИ преди 10 години
До горкитеПоне си признаваш ,че си соросогнида.Добре ,че соросогнидите сте малко ,а 85% от Българите подкрепят Русия.Съветвам те да говориш с твоите господари за бъдещото ти развитие защото бизнеса им в БГ май отива на провал.
37
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най- масово напирали за руски Крим младежите -донаборници, вече имат прекрасна възможност да служат задължителна военна служба на Путин и да освобождават Чечня и Южна Осетия !
36
3
 
17
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До горикитеКак като руснаците са пребивани, убивани, грабени и унижавани в украйна и ти се питаш защо им е да бягат! ТИ НЕ СИ ДОБРЕ!
35
13
 
6
 
! Отговори
горките преди 10 години
А бе тролчета...я ми кажете колко руснаци има избягали в САЩ и ЕС и колко граждани на САЩ и ЕС са емигрирали в....Русия? И защо е този феномен - русначетата да бягат от великолепната си страна? ;)
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанци от Украйна! Не е възможно! Всички хора по Земята искат да станат американци.
33
14
 
5
 
! Отговори
горките преди 10 години
До СОРОСОГНИДИА не...споко! Не ме боли ;) Просто се чудя как може да има такива хора? А и ако ти си един от тях, моля те отивай в майка русия...и не се връщай! Тука не ни трябваш, ние искаме да се развиваме ;) Хубаво от съветския съюз не видяхме, т.ч. може да си вземат лошото безплатно :)
32
3
 
3
 
! Отговори
див балканец преди 10 години
До Балкански славянинМеждувременно си трай, че ще вземе да те намери някой американо-евреиско-английс....ооо там както се казва и ще ти направи нещо лошо или пък хубаво ;)