В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден

Москва ще работи за осигуряване на доставките на енергия и вода за Крим
24 мар 2014 14:35, Елка Василева
121
В Крим пристигат по над 200 бежанци от Украйна всеки ден
Снимка: Reuters

В Крим пристигат всеки ден над 200 бежанци от Украйна, общият им брой достигна няколко хиляди и се обмисля създаването на бежански лагери. Това съобщи днес първият вицепремиер на републиката Рустам Темиргалиев, предаде ИТАР-ТАСС.

"Украински граждани минават всеки ден границата между Крим и Украйна с молба да получат руско гражданство и да останат да живеят в Крим. Средно регистрираме над 200 души дневно", каза Темиргалиев.

Според него се обсъжда възможността на бежанците от Украйна да бъдат осигурени "на първо място социално-битови условия" на територията на детския лагер Артек.

Още по темата
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че ще бъдат необходими международни преговори, за да се осигурят доставките на енергия и вода за Крим, предаде Ройтерс.

"Този въпрос трябва да бъде решен чрез международни преговори", каза Медведев на министерско заседание, като намекна, че Русия може да действа заедно с Украйна по въпроса. "Трябва да изберем най-добрия начин за снабдяване на полуострова", отбелязва руският премиер.

Крим получава около 80 процента електричеството си, 85 процента от водата си и голямата част от газа от Украйна, уточни Медведев.

Руското правителство планира да създаде държавна корпорация за развитието на Крим и специална икономическа зона на полуострова, съобщи още кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Руският премиер Дмитрий Медведев посочи необходимостта от създаване на специална икономическа зона в Крим.

При решаването на сегашните проблеми трябва да помислим и за дългосрочното развитие на Крим. Трябва да предоставим на новия руски регион допълнителни преференции. Мисля, че е възможно да се разгледа въпросът за създаване на специална икономическа зона в Крим, заяви Медведев на специално министерско заседание, посветено на социално-икономическото положение на Крим и Севастопол.

Темиргалиев информира също, че в близките няколко дни около 200 000 пенсионери от Крим ще получат пенсиите си в руски рубли. "Първите пенсии физически ще постъпят при жителите на Крим още утре" посочи кримският вицепремиер.

Рустам Темиргалиев изрази увереност, че след две-три седмици ситуацията с едновременното ползване на двете валути - рубла и гривня - ще се стабилизира. Той допълни, че жителите на Крим не трябва да предизвикват паника при обмяната на валута и ги призова да проявят търпение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен109 може да отидеш ако искаш там и да оглавиш всичко ! Ама такива като тебе могат само да пишат глупости дори нямат дупе да си напишат името за да не ги набие някой на улицата
90
7
 
1
 
! Отговори
??? преди 10 години
До бЕ по-тъпо изказване не бях чул.А и като спрат да продават тези фирми какво ще правят... и те ще фалират.А освен това в Русия няма никакво ноу-хау, никакви разработки на технологии, те само изнасят ресурси за долари и евро.Цялата им икономика се крепи на износа на газ и петрол.Така че ако ЕС спре да купува в близко бъдеще газ и петрол от тях последствията за руската икономика ще са трагични.Те са в положение като арабите... живеят защото има петрол и газ.
89
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО: РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ С АТОМНО ОРЪЖИЕ! *** ЩЯХА ДА ПОЛУЧАТ ОТ МЕН!На сто процента! Защото това прекрачва всякакви граници! Майната му, трябва да грабваме оръжие и да трепем тия дяволски кацапи (обидна дума за руснаците, живеещи в Украйна ) заедно с ръководителя им! Как съжалявам, че не мога да съм там и да оглавя тези процеси. Не Крим, к.р щяха да получат от мен!
88
3
 
13
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Тимошенко зове за избиване на 8 милиона руснаци в Украйна
87
2
 
22
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Най-студеният американски щат - Аляска иска да се присъедини към състава на Русия. Над 15 хиляди души са се включили в петицията, публикувана на сайта на Белия дом в раздела Ние народът" само през изминалата нощ. До 13.45 българско време събраните подписите в нея бяха над 15 000, а вчера привечер около 7500.
86
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я гледай ти. Защо няма информация колко украинци бягат от Крим. Нали референдума бил манипулиран. Интересно колко от украинските военни ще се изтеглят от Крим. Май от български медии няма да го научим
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сириллихварството е смъртен грях.
84
8
 
6
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Ама нашите Станишев, Доган, Гоце и Доган да не са пристигнали и те в Крим!? Тука и без това не им харесва. А и ние не ги харесваме, ама никак. Дано в Крим им издадат рускотатарски паспорти и да си заживеят щастливо като в приказките - яли, пили и се веселили, и то не само три дни...
83
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сирилПлащат ли ти в долари-значи те лъжат и крадат.
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До цар симеон великиАма те нямат намерение да си плащат дълговете.ако може ние да им ги платим.
81
4
 
38
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
стига със тая икономика на сащ,като е толкова мощтна защо имат огромни дългове,като се има предвид че при тях петрола е бесплатен,нали сиго взимат със сила и въпреки това са затънали до шията в дългове
80
3
 
34
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Шоп; пишеш пълни глупости,и ас мога да тегля 100 000лв кредит но после трябва да го връщам,ще питаме сащ като им поискат да си върнат дълга.а колкото до руските оръжия вярно те несе ядат но спират лешоядите като сащ зада неси позволяват своеволия както направиха със ирак,либия и югославия
79
4
 
16
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Какъв късмет се имат днес братя-българи! Чаша кафе сутрин и след това- кофа с *** върху главата на Русия. Честит български акъл!
78
3
 
26
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 87 Еми със същите доводи Газпром може да врътне кранчето на Украйна,щото им дължи близо 2 млрд долара Като Путин е подписал за Крим е знаел какво може да стане. Да му мислят в Киев,че нямат с какво да приберат реколтата. А Русия не спира газта,щото идва лято и потреблението му намалява. Да му мислят в Киев следващата зима,че ако продължават с глупостите си,ще мръзнат Най-лесно е или да си подадат оставките и да се пръждосват или да направят федерация
77
10
 
3
 
! Отговори
сирил преди 10 години
С други думи ако всички се наговорят и спрат ишлемето"..Боби,къде живееш ти...говориш за най-използваната валута в света. 62% от сделките в света са в долари.Какви ишлемета какви наговаряния..това не е селска баничарница..Всеки ден се извършват сделки за 4трлн 650млрд $.Стокообмена между САЩи Китай е 13% а с Русия 6% .
76
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Rusia krajbata e "religiq".
75
3
 
1
 
! Отговори
сирил преди 10 години
Боби,имаш ли представа какво означава дълг..кой дава парите как ги дава на кой ги дава...и т.н.
74
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами Украйна си е права да спре доставките на ток и вода за там. То си е естествено след като вече не е нейна територия. Те руснаците да не искат Украйна да продължава да ги отглежда безплатно.
73
11
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До БобиДокато САЩ 90% от икономиката е Услуги в Русия 90% от икономиката е производства от всякакъв род.---------------- В такъв случай реалната икономика на Русия е толкова, колкото и реалната икономика на САЩ. Нали така, ако сметнем 10% от 16,2 трлн. и 90% от 2,2 трлн се получава почти едно и също. Само ще те открехна, че производството на Русия е 90% за военни цели, което нито се яде, нито се пие.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Боби Ти какво искаш, да им цепят басма ли? Нещо си се загрижил за международното право?