Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин

Изтече телефонен разговор на бившия украински премиер
Обновена: 25 мар 2014 14:12 | 25 мар 2014 10:41, Елка Василева
429
Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям...“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко.

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
31
 
11
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БРАВО НА БЪЛГАРИТЕ, ЧУДЕСНИ СТЕ САМО ТАКА РЕФЕРЕНДУМЪТ В КРИМ Е ЛЕГАЛЕН И ТОЧКАДАНО САМО ПО-БЪРЗО ДА МИНЕ РЕФЕРЕНДУМЪТ В КЪРДЖАЛИУБЕДЕН СЪМ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НИ ПОДКРЕПЯТ, БЛАГОДАРИМ ВИ.
222
1
 
33
 
! Отговори
ППС преди 10 години
Ето, това е истинското лице и същност на така наречената "демокрация". Ще прави геноцид с атомни бомби. Иска масови убийства на руснаци. Бясна, ***, злобна и незадоволена антижена. Но нищо, ще я изпратят и нея при Доку Умаров.
221
1
 
26
 
! Отговори
В . ПУТИН преди 10 години
Юлия , дорогая приходи ко мне , я дам тебе мой автоматподержать в руках .
220
1
 
22
 
! Отговори
бонго преди 10 години
дъртата крава с тенджерата на главата може вече дасе *** само с куцо магаре
219
2
 
17
 
! Отговори
АРЕТЛИЦИ преди 10 години
ДПС Е ТУРСКА ПАРТИЯАТАКА Е СЪВЕТСКА ПАРТИЯАЙДЕ БЕ АРКАДАШИ И ДРУЗЯ ДАЙТЕ ДА СИ ДЕЛНЕМЕ бълхарияИ ДА СЕ СВЪРШВАТ С МЪКИТЕ НА ТАЗИ ЗГАН МАНГАЛСКАДПС И АТАКА = ПОБЕДААААА
218
23
 
4
 
! Отговори
Американска подлога преди 10 години
ДА ЖИВЕЯТ САЩ, ЕС и НАТО! България - с тях навеки!
217
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе няма какво да се лъжем!!Който е тръгнал против Русия,хубаво не е видял !!Добре е че нашият народ се разграничава от психясалите ни управляващи и презерводенти !!
216
1
 
23
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Едно е да ти се иска,друго е да можеш,ама и да не ти стиска.на думи всички са герои,на дела се броят на пръсти.Путин дори без да говори,отиде и си взе това което принадлежи на Русия,и забележете:без един истрел,без жертви,по най демократичния начин - народен референдум
215
0
 
26
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Боже, Боже колко луди има по този свят Боже !
214
2
 
15
 
! Отговори
D: преди 10 години
До БАЧКАТОР А бе тя е готова и газовата картечница да оголи ама нема кой а си мръси к**о !
213
0
 
7
 
! Отговори
Тимошенкова преди 10 години
Какво сте се развикали бе ? Знаете ли че на мен е кръстен youtube....Юлето Тимошенко
212
1
 
15
 
! Отговори
ПОМЕН преди 10 години
ТЪГА БРАТЯ, ОТКАКТО БЛАГОРОДНИЯТ И ВЕЛИК ДЯДО ИВАН ПОЧИНА, МИР НА ПРАХЪТ МУНОВИЯТ И УЖ ПО-ДОБЪР ДЯДО ОЛИГАРХ НАНЕСЕ НЕИЗЛЕЧИМА РАНА НА ПРАВОСЛАВНИЯТ СВЯТ НАСТАНА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО.Я КАЖИ МИ ДЯДО ОЛИГАРХЕ, КОЛКОТО ТИ ПЛАТИХА ЗА ДА ИЗБИВАШ СЛАВЯНИ?КАЖИ МИ ДЯДО ОЛИГАРХЕ, ЗАЩО НЕ ИЗБИ УКРАИНСКАТА ОЛИГАРХИЯАМИ ПОГАЗИ НАРОДА СЛАВЯНСКИ? ИЛИ ДЯДО МИ ОЛИГАРХЕ ГАРВАН ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИПО-ДОБРЕ СЛАВЯНИ ОТКОЛКОТО ОЛИГАРСИ ЧЕДОТАКА ДА ЗНАЕШ ОТ ДЕДО СИ ОЛИГАРХЪТ
211
1
 
23
 
! Отговори
;-)) преди 10 години
"Надявам се, че ще вдигна целия свят" - тимошенко вече не може да вдигне онова на съпруга си, та целия свят ;-))
210
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Великата мечка скапа новия световен ред, хахахха!
209
1
 
19
 
! Отговори
Kибик преди 10 години
Абе що така нема кой да го ***, и тая с дебелата плитка, и селската *** от нашто парламенто...
208
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симеоне, ти вече зa цaр ли се имaш бе *** руско? Мaрш в Кaрлуково, дa го лигaвиш портретa ***..нов
207
2
 
25
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Тая май не са я лекували от каквото трябва.
206
3
 
13
 
! Отговори
ДЕДО ОЛИ преди 10 години
ПРЕССЪОБЩЕНИЕКОЙТО ОТХВЪРЛИ ДЯДО ОЛИГАРХ КАТО ЗАКОНЕН САТРАПЩЕ БЪДЕ СЧЕТЕН ЗА АГРЕСОР И ФАШИСТ И ЩЕ БЪДЕ АТАКУВАН СЪС ВСИЧКИ СИЛИДЯДО ОЛИГАРХ ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗБОР
205
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое псе е полаяло Русия, все е побесняло! И за маймуните се отнася същото!
204
1
 
16
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен казваш томахавки и бомби за русия;само че този път сащ и *** им от ес са збъркали адреса.русия казва;око за две,човек за цяла нация и крушум за атомна ракета. който е за тази размяна да действа