ЕС има по-малък бюджет от този на италианската мафия

Организираната престъпност разполага с над 200 млрд. евро годишно
26 мар 2014 20:12, Елена Кирилова
19
ЕС има по-малък бюджет от този на италианската мафия
Снимка: архив Ройтерс

Годишният бюджет на италианската мафия е по-голям от този на Европейския съюз, разкри Министерството на външните работи на Италия.

Организираната престъпност разполага с бюджет, който надхвърля 200 млрд. евро, заяви Джовани Брауци, специалист по политики по сигурността в министерството. За сравнение бюджетът на ЕС за 2014 г. е около 140 млрд. евро.

По данни на ведомството през последните няколко години организираната престъпност в страната е прехвърлила своите инвестиции извън границите на Италия. 10% от крупната сума мафията инвестира в страната, но останалите „се перат“ извън нея.

Италианската мафия печели по 10,5 млрд. евро на година, сочат данни от проучване на италианския Институт за изследване на трансграничната престъпност.

Друго разследване показва, че годишните доходи на организираната престъпност се оценяват на 140 млрд. евро.

Според Брауци мафията е силно обвързана с италианската правосъдна система. Организираната престъпност е свързана пряко и с някои от най-големите фирми в областта на финансовите трансакции.

През февруари тази година излезе антикорупционен доклад на Европейската комисия, който показа, че близо половината от фирмите в Италия разпознават корупцията като „много голям проблем на държавата“.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Аз ви казвах, че трябва да гласувате за мафията, щяхте сега да сте добре. А вие гласувахте за Станишев и Сидеров и сега ви дигат цените за наказание.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Италианската мафия обаче е част от ЕС мафията и следователно бюджетът на италианската мафия е доста по-малък от бюджета на ЕС мафията.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мафията на Бай *** биджета е купичка фасул.Ама много се пърдий после.
12
0
 
13
 
! Отговори
Referendum преди 10 години
Организирам веднага референдум за отцепване от ЕС и пръсединяване към италянската мафия
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще се разпадне до 1-2 години.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навсякъде е мафия. След като закона не е един за всички, съвсем ясно е за какво става въпрос. Виждаме какво става с нашата енергетика. Над половината от депутатите са се навързали на зелена енергия, която изсмуква НЕК, както и американските Марици, но правосъдието спи и не търси виновниците за тези неизгодни договори за ВЕИ. Защо никой не казва, че това си е пладнешки обир.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Италианската мафия работи въпреки трудностите. ЕС мафия само краде и създава трудности и дискриминация. Има защо да е така.
8
2
 
23
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Италианската мафия предлага най-скъпото нещо на този свят - наркотици. А Евросъюза предлага най-евтиното - евро-атлантически ценности - безплатно сирене в мишеловки.
7
2
 
29
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Мафията поне върти пари, ония само цоцат и генерират 99,9% дебилизми.Скъпа говорилня - това е ЕС.
6
2
 
39
 
! Отговори
Ал Брюкселоне преди 10 години
Италианска мафия!?! Ко? Не!Нищо не може да се сравни с мафията в Брюксел. Това е мафия от най-висш тип. Това е мафия облечена в закон т.е. законна мафия.На първо място действа закона за омертата. Веднъж държава влязла в ЕС не може да излезе освен мъртва, т.е. фалирала, разпокъсана и т.н.Влезе ли в ЕС, държавата няма право на собствен глас по никакъв политически/икономически въпрос. Всичко се решава от "Капо ди тути капи" в Брюксел.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ,скоро ще е нелегитимен :)))
4
1
 
15
 
! Отговори
101% Анти ЕС* преди 10 години
Добър ден!
3
2
 
47
 
! Отговори
ТАНО КАРИДИ преди 10 години
Допреди 89-та ние италианската мафия се имахме за най-големите! Дойде демокрацията в България и ни разбиха там представата за мафия. Докато у нас мафиотите ни имат връзки с политиците в Италия, в България самите политици са мафиоти. Аз съм безпомощен за да го проумея тоя факт !Съсипаха ми тия българи представата за мафия и мафиотска структура.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е кво, нормално Капитализъм! Пардон-Демокрация в 2014година!!!!!
1
3
 
11
 
! Отговори
ТАНО КАРИДИ преди 10 години
Колко печелим годишно? 10 милиарда евро? Че аз за толкова няма да залижа косата сутринта бе!