Пилотът на Боинг 777 бил депресиран, не можел да лети

Възможно е да е опитал високорискова маневра
Обновена: 26 мар 2014 17:02 | 26 мар 2014 15:00, Елка Василева
64
Пилотът на Боинг 777 бил депресиран, не можел да лети
Снимка: Reuters

Пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет, който трябваше да лети от Куала Лумпур за Пекин и който сега се издирва в Индийския океан - доста далеч от първоначалната му дестинация, е бил депресиран и не е бил в състояние изобщо да лети, пише британският в. "Дейли мейл".

Пилотът Захари Ахмад Шах бил силно разстроен, че неговият брак бил пред разпадане и бил на ръба на развода. Съпругата му решила да напусне семейното огнище и това направо съкрушило пилота, който има зад гърба си хиляди летателни часа, разказал негов приятел.

Според неназования познат на Захари Ахмад Шах той изобщо не е бил в състояние да лети и е предупредил, че е много вероятно нито пътниците, нито останалите хора от екипажа да "разберат точно какво се случва, докато не стане прекалено късно".

Още по темата
"Това беше един от най-добрите пилоти. Аз не съм медицински експерт, но след случилото се в личен план Захари вероятно не е бил в състояние да лети", казал приятелят на пилота през новозеландското издание "Ню Зиланд хералд". Той добавил, че пилотът е бил забъркан с друга жена, но въпреки това бил смазан, когато съпругата му решила да го напусне. Не е изключено да е използвал полета като възможност да опита високорискова маневра, която до този момент е изпитвал само на симулатора за полети, който държеше у дома си, добавил приятелят на пилота.

Новите разкрития последваха твърдения, че самолетът може да се е изкачил на височина между 43 000 фута /13 106 метра/ и 45 000 фута /13 716 метра/ малко след последната връзка между пилота и диспечерите. Машината била проследена да лети на тази височина 23 минути преди да се спусне. Кислородът вероятно се е изчерпал след 12 минути в декомпресирания пътнически салон и пътниците са загубили съзнание, казва източник от авиоиндустрията, пожелал анонимност.

Малайзийският самолет е можел да достигне максимален таван на височината от 43 000 фута. Но според друг експерт той можел да лети безопасно и на по-голяма височина. Но на тази височина са достатъчни няколко минути, ако не и секунди за хипоксия /недостиг на кислород/, ако някой ръчно е декомпресирал пътническия салон. Кислородните маски може и да са се спуснали, но те могат да доставят кислород само за 5 до 10 минути.

Според Рон Бишоп, декан на факултета по въздухоплаване в Централния куинсландски университет в Австралия, спадът в налягането във вътрешността на самолета може да е накарала пътниците и екипажа да изпаднат в безсъзнание. После машината може да е летяла автоматично. След като горивото се е изчерпало, тя се е разбила в океана.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина незнам как да ви го кажа, но за вас българите Ав$тралия е не само друга планета, но друга галактика. Ето аз например тази вечер ходих на опера в нашата световно известна опера, каквато вие в България нямате! Очаквайте съвсем скоро новото ми видео в ютубе, знаете как е - карам си спортната кола с евтиния бензин а няколко аборигена ми търкат джантите ...уф, какво знаете вие. Сега ви казвам лека нощ, че утре ще ставам рано - ще ходя на риболов с лък в ЛонгРифПоздрави от Сидни Ав$тралия
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още в самото начало бяха казали, че Захари и жена му били разведени, но живеели в една къща и се грижели за трите си деца. Сега това е нова клюка и не се връзва със старата.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо му е трябвала тази маневра, не стана ясно. Защото бил депресиран? Като е депресиран, да си е взел болничен, той е пилот,достатъчно отговорен да прецени състоянието си. Глупости са това.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Захари Ахмад Шах... Това ако ми кажат, че ще ме вози пилот с такова име, изобщо няма да се кача на самолета. Или по-добре да хвана да карам аз.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Числата от джакпота са 15, 17, 19, 45, 47, 49. Тегленето стана в 7 1805 7224
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАДАФИТО ЗАМИНА И ВИНОВНИЯ Е ПИЛОТА ИЛИ ЩЕ ИМА НОВ КАДАФИ
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз съм депресирана, 30 работни дни съм в принудителен неплатен отпуск по "желание". Току що и синът ми се прибра крив от работа, защото ще трябва да ме храни, вместо да изведе ***, която му пие кръвчицата на вечеря? Дали пък да не взема да се освиря публично?Отгледах сама едно ла*но, днес като тегля чертата съм лоша майка/щото не изкарвам достатъчно/!Бе, на кой пука!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как я мислите в 21 век самолет и то от най големите да изчезне безследно.според мен всичко се знае.скоро ще ни пуснат някакви небивалици.АМАН ОТ КОНСПИРАЦИЙ.
46
2
 
2
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До Ястреб Не си прав, Ястребчо - в една туристическа агенция, след като влязох и им казах, че няма остров Палма де Майорка, както гласеше тяхната реклама, момите дружно ме заклеймиха. Едната даже била ходила там. Не се чуди на нищо, момче - с това тотално опростяване, какво ли няма да прочетеш и чуеш. А написаното от тебе интересно, дай линк, ако може!
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоест пилотът е виновен, без никакви доказателства и следи от самолета. никой не знае какво се е случило и прибързаните изводи с нищо няма да помогнат.
44
1
 
8
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Сериалът LOST, направо едно към едно с изчезването на самолета.....
43
1
 
3
 
! Отговори
m01 преди 10 години
podozreniqta ot samoto na4alo padat vurhu pilota poradi vnezapnoto smenqne na posokata na poleta i poradi sobstveniqt letatelen tranajor i iztritite file-ove. Leteneto e ne samo profesiq a i hobi, i nai-dobriqt krai na jivotut na edin pilot e dokato leti.Dali 6te uznaem istinata!?
42
1
 
17
 
! Отговори
Zohan преди 10 години
Пак говорят глупости. Никой не е разбрал какво се случва, а кислородните маски паднали...После летели докато свърши горивити, но изчезнали от радарите...Нещо май хептен за балъци ни взеха!
41
6
 
11
 
! Отговори
d преди 10 години
поради якото затъмнение около случая със самолета, питам кои и чий служби са способни на това нещо и естественно отговора е на сащ те които са толкова загрижени за световния ред и са срещу тероризма, сега нещо много се ослушват и оставят други да вадят кестените от огъня, и няма да се учудя ако те са го свалили,може и по погрешка и сега пращат издирващите за зелен хайвер за да могат те да заметът следите , сто на сто те са виновни
40
1
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Лош контрол на персонала. Човек почне ли да ходи по чужди жени, работата отива на заден план.
39
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живи са още понеже ташаците на единия били по големи и им подавал въздух!
38
4
 
5
 
! Отговори
заглавие преди 10 години
и аз не мога да летя, но мога да пилотирам аероплан. мчи тъй де ...
37
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващият път да ги качи всичките от ГЕРБ на самолета ако може...
36
0
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 10 години
Пилота им виновен, стюардесите, ако не те единствения мъж стюард че бил обратен...
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е виновен...