Търсят изчезналия Боинг на адско място

Малко вероятно е да бъдат намерени телата на загиналите и черните кутии
27 мар 2014 20:52, Елка Василева
64
Търсят изчезналия Боинг на адско място
Снимка: Reuters

Черните кутии и телата на 239-имата пътници и членове на екипажа на малайзийския Боинг, чиито отломки по предварителни данни са били открити в южната част на Индийския океан, може би никога няма да бъдат намерени. Издирвателните работи се провеждат в регион, който моряците наричат „ревящите четиридесет“ - в района между 40° и 50° южна ширина в Южното полукълбо постоянно духат силни ветрове, предизвикващи бури, които за две седмици търсене на самолета може да са отнесли отломките в неизвестна посока, пише Utro.ru.

За трудностите, с които трябва да се сблъскат издирвателните мисии, разказа океанологът Ерик ван Себил от университета на Нов Южен Уелс. „Издирването на отломки от полет MH370 не е просто търсене на игла в купа сено. Тук трябва да се търси игла, която се придвижва на стотици километри всеки ден в един от най-неспокойните и променливи региона на света“, описа той предстоящата работа.

Още по темата
Скоростта на движение на водата в района, където са открити отломките, е една от най-високите в света. Вълните образуват водовъртежи, които засмукват всичко, което плава по повърхността на океана. Водовъртежите не само могат да достигнат 50 км в диаметър, но и те постоянно се движат, така че фрагментите от самолета в крайна сметка могат да се окажат в различни океани, убеден е Себил.

Боинг 777 на авиокомпания Malaysian Airlines, изпълнявал полет MH370 из Куала Лумпур за Пекин, изчезна от екраните на радарите през нощта срещу 8 март. На борда  му са се намирали 227 пътници от 14 страни и 12 души екипаж. Последният сигнал от борда на самолета е регистриран, когато машината се е намирала на 300 км от виетнамския остров Тхо Чу.

Сигнали за бедствие или информация за извънредна ситуация от страна на екипажа не са приемани. Преди дни се появи информация, че самолетът най-вероятно е бил отвлечен. Премиерът на Малайзия Наджиб Разак съобщи, че самолетът е бил във въздуха още осем часа, след като е променил курса си.

Издирването в Южнокитайско море не даде резултат, след което територията беше съществено разширена. Американски специалисти стигнаха до извода, че след изключване на системата за предаване на информация лайнерът е продължил още известно време да се движи на автопилот, който е можел да бъде настроен само от специално обучен член на екипажа.

По-късно малайзийските власти признаха, че самолетът се е разбил, а всички намирали се на борда му хора са загинали. На 26 март на снимки от френски спънки бяха открити обекти, които може би са отломки от Боинга. Най-малко 122 обекта с различен размер плават на 2 500 км от австралийския град Пърт. Издирвателната операция се провежда от китайски и австралийски кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 11Ti mai ne moje6 da 4ete6 dobre, a.
44
9
 
12
 
! Отговори
radar преди 10 години
Мда-а ... 1. На кого е удобно да не се открият останките. 2.Който най-усърдно го търси, той най-усърдно го крие. 3.Войната започна с тарашене на морета и океани за най-страшното (за Запада) руско оръжие, атомните им подводници. Току виж самолетът се е разбил край бреговете на САЩ. 4. Това оръжие, което няма да остави никакви следи, както и безбройните хипотези, ни нашепват, че някой бая се е осрал и вече е замел стореното. И това не е Русия, кой ли друг да е ...
43
1
 
8
 
! Отговори
9 преди 10 години
Това означава,че съвременният въздушен Титаник с призрачния си екипаж,никога няма да приключи пътуването си!
42
5
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
Ммм да измислиха най-удобното обяснение. Самолета се е разбил ама ние може да не намерим отломките му , тела също може да не намерим , нито пък черна кутия. Точно като по филмите. Един мистериозно изчезнал самолет задължително трябва да се разбие в супер мистериозно място и да се случи някакво супер мистериозно природно явление ,за да не види обикновения човечец нищо ;)
41
2
 
35
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 10 години
Военните радари на САЩ и Русия засичат движение на всяко тяло във въздуха с големина на голф топче по цялото земно кълбо и движещо се над определена скорост. Самолетите от всякакво естество влизат в тази категория. При условие, че наблюдават непрекъснато, не е възможно да не са следили траекторията на полета на този самолет. Така че, истината се знае, но кой ще ни я каже!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно не са си цъкнали фаровете и за това сега ги няма :)
39
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станаха смешни вече с този самолет . Страните от така нареченото Г8 имат техника да наблюдават целия свят , до сега да го бяха открили !!! Живеем в свят с напреднали технологии където израза "да намериш игла в купа сено" е вече неактуален , а цял самолет да изчезне ! Смешна история .
38
2
 
53
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Хвърлиха прах в очите на хората - все пак трябва да има някаква версия. Тоя самолет бас хващам че са го свалили военните или е станал някакъв гаф и три седмици се посукваха каква история да скалъпят и как да нагодят нещата, че да хваща дикиш. Имайте напредвид, че Руснаците и САЩ знаят какво е станало, тък като от техните сателити и техника нищо скирто не остава, оба4е заради опасност от международен скандал случая ще се потули....т'ва е положението.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Само и единственохахахахахахахахдоста начетен тип беше този Димо от "минута е много". Вагони с книги е прочел....
36
18
 
5
 
! Отговори
от чужбина преди 10 години
До *** ВасилеваБавно пристигат новините до вас, като за бавноразвиващи се преписвачи и преводачи! Самолета го намериха и телата извадиха преди 3 дни. Има подробно видео даже в световните новинарски сайтове с моменти, как близките на жертвите ги разпознават...
35
0
 
2
 
! Отговори
antubis преди 10 години
До АнонименАко знаеш колко самолети има, колко се строят и колко реално падат, щеше да разбереш колко *** коментар си направил.
34
0
 
14
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
До *** Василева Скъпа като преписваш от разни източници проверявай какво пишеш.Самолета е направил завой и е летял осем часа,щото ако беше летял осем часа и бе направил завой никак нямаше да стигне до там където са открити останките му.За 8 часа полет щеше да е прелетял Виетнам,Китай и да е някъде до Русия.При това положение няма начин да се изтърбуши в средата на Индийския океан..Давайте го по коректно щото малко звучите като във вица ,,Чукча е писател а не читател"нищо лично.
33
5
 
11
 
! Отговори
авиоинжинер преди 10 години
Аяаа! Много корифеи тука бре! Като чета,коментарите, 70% от цвъкащите тук,са в авиацията, преди братя Райт..... Българска черта ... Обичам виииии! Поздрави от една далечна земя, до която стигнах, благодарение на самолетите. Бб, тръгвам на работа.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета е поразен от пиндосите с ракета,защото заплашително е наближил остров Диего Гарсия.
31
2
 
14
 
! Отговори
The_X_files преди 10 години
Mълдър и Скъли ще разрешат случая Истината е някъде там Ако и те не могат , то джуджето от Туин Пиикс ще се справи успешно
30
6
 
3
 
! Отговори
Ibrikciev преди 10 години
Smenete temata gospoda.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой не споменава най логичната версия,механична повреда на самолета,забравих те на Боинг самолетите падат!!!Иначе няма да има поръчки за милиарди!
28
0
 
33
 
! Отговори
кпд/wtf преди 10 години
"Черните кутии и телата на 239-имата пътници и членове на екипажа на малайзийския Боинг, чиито отломки по предварителни данни са били открити в южната част на Индийския океан, може би никога няма да бъдат намерени" К'о речИ?!?!?! - хахахаха - аматьори за смях стават, за журналисти - не!
27
0
 
32
 
! Отговори
jane преди 10 години
Няма да го намерят, защото най-вероятно изобщо не е там. Поне такова е моето усещане. За да стигне до тая точка, трябва да пресече струва ми се поне 2 въздушни пространства, странно е никъде да не го засекат. Още по-странно е, че не изнасят данни за последния вектор на скоростта и дали изобщо сочи на там, т.е. дали автопилота го е закарал няколко хиляди километра на ЮИ или е имало допълнителни намеси. Странно е бурните течения да не са замъкнали и един куфар към брега все още. Абе странни неща.
26
4
 
1
 
! Отговори
шофиор на камион преди 10 години
До дапаЖиякак какво провим , продаваме я . Аз ли да ти учим.