Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна

Трябва да започнат преговори за сваляне на напрежението, смята US президентът
28 мар 2014 15:17,
84
Обама призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна
Барак Обама Снимка: БTA

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че струпването на руски войски на украинската граница е необичайно и призова Москва да изтегли военните си и да започне преговори за сваляне на напрежението, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Наблюдава се струпване на значително количество войски по границата под паравана на военни учения. Тези действия обаче не са нещо, което Русия би правила обичайно", каза от Ватикана Обама в интервю за предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес.

Още по темата
Американският президент отбеляза, че това може да е само опит за сплашване на Украйна, но може да предшества и други действия.

Възможно е те да имат и допълнителни планове, каза той.

Обама направи тези коментари в края на посещение в Европа, след като САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада предупредиха Русия, че ще й бъдат наложени допълнителни санкции, ако предприеме по-нататъшни действия за дестабилизиране на Украйна.

В интервюто американският президент изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До fripp - гриппЩо не знаеш за САЩ бе, Флинстоун? То споразумението важи и за САЩ. Да нямаш раздвоено зрение нещо? А за новоите им бази нещо да си чувал, както и за наеми, които дължат по този повод и на родината ти?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АлексБа си финансиста! Галфончик, те от човеколюбие САЩ и хиени не сринаха рублата,а? Затова като луди драпат да амнат руска земя. Не е фантастика. САЩ са толкова зле финансово, че само тая недостойна интрига, чийто пик съвпадна с предвижданата дата на жесток срив, ги спаси за малко. Иначе вече месец щяха да лазят по дъното. И щеше да стане такава буржоазна революция... Може да е с ниска стойност рублата, но е изцяло обезпечена. А САЩ печатат ли, печатат с частния Монетен двор. Как го виждаш? Собствениците са от питоните на света. Не им пука за народа на САЩ.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BulgataniДавай, Россия!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...американският( КОЙ от 24-те на континента Америка-б.п.) президент изрази съжаление, че ... ... Путин изглежда не може да се раздели с начина на мислене от времето на Студената война. Ау, колко честно прозрение! А Обама раздели ли се с предшествениците си и действията от отпреди Студената война. С диверсиите, с провокациите, с нахално грубата намеса в делата на суверенна държава, която само иска децата и ВЕЧЕ да живеят добре, след като 3 пъти за век, хора с мислене като някои съвременни президенти, я съсипваха из основи. А наследниците им сега се хилят, че руснаците били бедни. Да, те не
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Обама защо не изтегли "мирните"си ракети, насочени срещу Русия, за да не могат иранските ракети да поразят Европа. Да ви имаме плоските лъжи. *** ние все пак сме учили физика, докато някои са се обучавали на перфидно фарисейство и манипулативност. И независимо от най-великите открития на най-великата най-държава САЩ (не Америка!) трудно ще им е на иранските ракети да завият под прав ъгъл над Русия та да поразят Европа.
59
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
и ако не ги изтеглят, какво, ще им се "озъбиш" както направи с другите държави за да ги ограбиш ли? Да, ама този път някой ще ти строши "зъбите"
58
1
 
23
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Обама защо не реагира на малоумите изказвания на Тимошенко, които си бяхо откровенно подстрекаване към воненен конфликт. А?? Или може би това е добре дошло, ще и внесе оръжие, ще подстрекае поредния конфликт и ще гуши долари. Само че тук не Ирак, Сирия или Виетнам, това е Русия и Обамчо много му се иска, но не му стиска.
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обонго, честите ти сексуални контакти с индивиди от 3ти пол, съвсем са те откъснали от реалността.
56
0
 
11
 
! Отговори
varadin преди 10 години
obama da si pribliji mucunata po blizo do 6norhela 4e taka da prizovava inak ne se 4uva hahaha
55
1
 
27
 
! Отговори
Кент и тик так преди 10 години
амиерикъ е най боготата страна,тя има мед и желязо и пуканки ,хамбургери и всичко е за копейки!...или ще бъде за копейки много скоро
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обаго? Тоя пък какво иска..Че се сетих - куклен театър с кукли от 3-я пол знаете ли как изглежда?
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност, семейството на Обама произхожда от стар македонски род.
52
0
 
13
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До girlfan ;а ти повестниците какво искаш да пишат,естественно всичко щее розово,*** във сащ да видиш гетата и как мизерстват хората,не гледай само лъскавите улици и паметници по вестниците.боже колко слепи и наивни хора има на този свят.
51
6
 
1
 
! Отговори
girlfan преди 10 години
mn pliuite USA , ama koga ste ti stignem amerikancite , wijte washte gradini , bati komentatorite sigorno nqmat i 50 st za wesnik s kradeniq internet komentirat , bati razbirachite , ako wsi4ki bgta bqha kato was dosega da sme prewzeli i indiq
50
0
 
37
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
тоя и за крим размахваше черния пръст но сиго заби в г-зъ
49
1
 
37
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Русия, напред!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
barak obama e dobre toi ne e lud prosto negowite gospodari ROTSCHILDOWITE ZIONISTI TAKA MU ZAPOWQDWAT
47
0
 
9
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До 4-ти километърNE RAZBRA LI CHE E HODIL PRI PAPATA DA MU PRILAGA EXORSIZAM,DANO SE POOPRAVI NEGRETO,INAK PUTIN SHTE GO LEKUVA SILOVO
46
0
 
24
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
SAMO NE ZNAM ZASHTO PUTIN NE PRIZOVE BANANA DA SE IZTEGLI OT CELIA SVIAT DETO E OKUPIRAL,PA I PARI DRANCHI DA GI IZDARZAME,SVETOVNIA ZANDARM
45
1
 
30
 
! Отговори
4-ти километър преди 10 години
Издирваме пациент на име Барак Хюсеин Обама,страдащ от тежко личностно разтройстно,халюцинации и мания за преследване. Моля обадете се ако го видите