Швейцария прие Ходорковски да живее в страната

Той ще се установи в кантона Санкт Гален
Обновена: 30 мар 2014 22:44 | 30 мар 2014 22:43, Красимир Ангелов
33
Швейцария прие Ходорковски да живее в страната
Михаил Ходорковски Снимка: БТА

Руският олигарх Михаил Ходорковски получи право на пребиваване в Швейцария и смята да се установи в кантона Санкт Гален в източната част на страната, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки прессекретаря на федералното управление за миграцията Мартин Райхлин.

"Разрешението е било издадено на 27 март", уточни той.

Още по темата

Според Райхлин бившият магнат, който през декември 2013 година бе помилван от президента Путин, след като прекара 10 г. в затвора, е избрал Санкт Гален, "защото там вече живеят жена му и  децата", а вероятно и защото в източния кантон има "благоприятен режим за данъчно облагане".

Издаденото право на пребиваване е от категория Б за срок от 1 г., след което може да бъде продължено.

Както Dnes.bg съобщи, 51-годишният Ходорковски пристигна в Швейцария през декември, няколко дни след като получи 3-месечна виза от властите в Швейцарската конфедерация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
....пари,при пари отиват
23
1
 
5
 
! Отговори
Avi преди 10 години
До Сър Пичук,точно,всичко точно,парите американски минават през немски банки,радвам се за такива умни и интелигентни хора,като Вас;Пичук,а Запад винаги ще подлива масло в огъня и исползва разни марионетки от Берзовски(умрял)до Ходорковский и разни чеченски гадове,да сеят в Руссия хаос и паника. Афган-85
22
1
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Ленинската революция НЕ Е финансирана от Швейцария, а от едно крайно неочаквано за вас място, а именно САЩ. Сделката между ленин и спонсорите му зад океана е била много американска компании да получат концесии за добив на ресурси в русия, най-често злато и петрол в замяна финансиране болшевишката банда. След революцията наистина ленин им дава редица обекти, но концесията продължава само няколко години до смъртта на вожда, а американците са изгонени от сталин.
21
0
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Шушомигите се разписали по форумите хехехеех
20
5
 
4
 
! Отговори
Евреин преди 10 години
Ние евреите сме се заклели в Талмуда да работим със всички сили за унищожаване на световното славянство. Не се надявайте русия да ви помогне, защото тя е в нашия черен списък също. Ние поставихме на президентсткия един чист евреин по майка, владимир путин и му поставихме за задача да разединява славяните и да ги кара да воюват по между си с цел намаляване на техния без това прекалено голям брой. Да живеят законите са Авраам, Мойсей и еврейския цар Давид.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е хубава западната демокрация, но само ако си милиардер и борец за правата на човека!
18
0
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Със 100-200 милиона също може да се живее добре,кво пък!За какво ти са милиардите,ако някоя сутрин си пийнеш кафето с талий.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ура, един еврей в Русия по-малко!
16
1
 
7
 
! Отговори
Ходор преди 10 години
... ходор...ходор,ходор !!!
15
1
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Забрави да кажеш, че след революцията в швейцария се връща 100 пъти повече злато от колкото са вложили в революцията...ей тва е бизнес....за има няма 20 милиона....жертви! Хората са бизнесмени, а Хитлер.... на него кой му даде парите? Има една не голяма група алчни хара, който ако ги нямаше, щяхме да ходим на разходка до луната за 3 лева, полетът София-Бургас щеше да трае 5 мин. от слизане до качване и да струва 65ститинки и щях да трепя мухите в къщи с бластер настроен на "муха"!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е руски национален предател.Сега явно е на мода в робска България
13
3
 
20
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Не е изключено този гнусен хазар да го видим в България да работи по геноцида.
12
2
 
34
 
! Отговори
сопол преди 10 години
купува юкос за 180 милиона с кредит от собствената си банка. Реалната цена на свободния пазар на Юкос е 20 МИЛИАРДА. ама Путин бил лош бе.нещо като Балкан за 1 лев
11
1
 
43
 
! Отговори
Истината преди 10 години
ММдам, няма по-прогнила система от тази на Запада! Големи борци за идеали и 4овешки правдини, но дават убежище на най-големите мафиоти и олигарси! хахаха...нема такъв смях, нема такъв цирк! Естествено 4е ще му дадат убежище на 'страдалеца', нали ограби хазната на Русия и сега що пък да не ги натика тия парици из швейцарските банки?! хахаха....няма шанс за 4ове4еството...май наистина трябва един армагедон, един рестарт и всичко да по4не на чисто!
10
1
 
23
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Тази кратуна иска брадва.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани,мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо.Аз съм без работа,жената бере домати във испания,дъщерята стои на пиацата в Хамбург а синът се омъжи за един англичанин!* *Ахххх,техната ***...а тея руснаци!-отговаря втория.*Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!*
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 18Ходорковки купува Юкос чрез банката си Менатеп. в банката е отговора на въпроса
7
5
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Путин пусна Ходорковски преди олимпиадата в Сочи и успокои настроенията срешу него. Милиардерчето няма да смее повече да гъкне, иначе ще го настигне дългата ръка на Владимир Владимирович.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cionist-Moshenik!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нас защо не ни искат. Даже нямаме право да работи там. Нали европейци такова, мембъри на ЕС сме? Или само да изпълняваме заповеди на комисарите и политбюро в Брюксел ставаме.