Русия е започнала да изтегля военните части, струпани край границата с Украйна

Вероятността от руско нахлуване сега е 50%
31 мар 2014 12:47, Елка Василева
24
Русия е започнала да изтегля военните части, струпани край границата с Украйна
Снимка: Reuters

Русия е започнала да изтегля струпаните край границата с Украйна военни части, предаде БНР. Това става часове след преговорите между ръководителите на дипломацията на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров.

Количеството руски войски на границата с Украйна е намаляло, твърдят военни експерти, цитирани от интернет изданието Главред инфо. Ако преди седмица вероятността от руско нахлуване в съседната държава се оценяваше на 80 %, то сега е някъде около 50 на сто.

Още по темата

Втори пореден ден Русия изтегля струпаните на своята западна граница части и сега те наброяват около 10 хиляди или четири пъти по-малко в сравнение с края на миналата седмица. Тези данни засега не са потвърдени официално нито от руска, нито от украинска страна.

От руското Министерство на отбраната обаче съобщиха, че в сряда на брега на Азовско море започват тактически учения на въздушно-десантните войски и на подразделенията за противовъздушна отбрана. Ще бъдат проведени бойни стрелби с използването на зенитни ракетни комплекси.

Междувременно руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че жителите на Крим и Севастопол няма да бъдат призовавани за служба в армията през тази година. Тези, които ще постъпят в руската армия през 2015 г., първоначално в рамките на една година ще служат само в Крим, а след това и на територията на цяла Русия.

Днес голяма руска делегация от министри и вицепремиери, водени от министър-председателя Дмитрий Медведев, пристигна в Симферопол, за да проведе съвещание, посветено на социално-икономическото развитие на Република Крим и Севастопол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Крим е руски. ТОВА искаха руснаците. Добиха си го. За другите области на Украйна ще преговарят, даже ще са готови да "отстъпят", само и само КРИМ да остане съвсем РУСКИ.Политика, какво да я правиш...;-))))
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вероятността от руско нахлуване сега е 50%"то винаги е била 50%, или ще нахлуе, или няма да нахлуе
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До русофобите по -долу :Преди месец пишехте същото НАТО и САЩ дошли в черно море и руснаците и Путин се били скрили и т.н. колко скъпо щело да си платят....А какво се случи? Не се напъвайте предварително! Путин играе шах, ходовете може да са заблуждаващи. :)
17
3
 
6
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
AMI PUTIN KAZAL NA BANANA,ILI UKRAYNA ILI I UKRAYNA I ALIASKA,IZBIRAY,I BANANA OMEKNAL NE CHE MU E BIL TVARD
16
0
 
7
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До Добре дошлиDA NO SHTE MRAT ZA RODINATA SI TE SA SI RUSNACI,A V NATO SHTE GI IZPRASHTAT V CELIA SVIAT DA MRAT ZA CHUZDI INTERESI,CHATKASH LI RAZLIKITE
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ходят онези 1% които и у нас йодят в чуббкна
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Добре дошлиПишеш глупости__в Чечня и Дагистан(така се пише) от много време е спокойно-даже Чечня в момента е доста добре,,,,,виж в тубата.А за паспортите и визите мога да ти кажа едно--руските туристи получават визи без проблем--защото са желани и добре дошли навсякаде със парите си.Руснаците ходят зад граница да си почиват .а не като нас и украинците--да бачкаме...схвана ли....
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май заплахата от нарастването на предлагането на петрол на светпвния пазар е проработило , за руснаците цени под 90 долара за барел са си катастрофа
12
25
 
6
 
! Отговори
Добре дошли преди 10 години
Честито на кримчани ! Това им беше първият и последен референдум-дум в живота.Вече ще могат да служат в руската армия и да бъдат пращани в Чечня и Дагестан и да ги връщат по родните места в поцинковани ковчези.С руски паспорти ще могат да се движат и цяла Русия, дори в Сибир но в ЕС не, понеже там не ги щат вече.Ако ще развиват бизнес вече ще трябва да плащат рекет на московските бандити и милиционери, кактто си му е редът.ЧЕСТИТО КРИМЧАНИ!
11
2
 
15
 
! Отговори
МДААА преди 10 години
Договорили са се ,че русия оттегля час от войските си,а Украйна променя конституцията си_става федерация и руският език става втори официялен език,,,,
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каквоСТАВА НЯМА ЛИ ДНЕСКА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ВИЗИТАТА НА ЦИОНИСТКАТА НЮЛАНД ДО КОГА ЕВРОПЕИЦИТЕ ЩЕ ТЪРПИМ ЦИОНИСТИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 250 ГОДИНИ С ТЯХНИЯТ ОКУЛТИЗЪМ И САТАНИЗЪМ
9
28
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Путин се обади на Обама и започна да дава заден ход! Къде ще ходи без пари и американска технология. А и китайски *** не може да произвежда и продава.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците си взеха каквото им трябваше сега дойде време за "тежки" преговори какво ще става с останалата част на украйна
7
5
 
31
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 10 години
Скоро Путин ще смачка плъховете както аз ги мачкам!!!!!!!!
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zna4i Ukrayna ve4e e miraj za podmolnite misli na Putin,yazuk za rusofilite balgari
5
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Интересно ми е дали и след спадане на напрежението ще продължат мерките за оттърсване от на зависимостта на ЕС от петрол и газ от Русия. Такива стресове не са никак добре за бизнес климата и ако е завъртяла машината може да не искат да я спрат. Ще следя развитието с интерес.
4
6
 
27
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Русия вече доказала своята сила и готовност. След това Украина вече е добре разбира ситуацията му, така че няма нужда да влиза на руските войски в Украйна.
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама, Зелке, стига плямпа глупости! Като зловеща селска сваха. Ега ти и журналистка. Време е за злостни манипулации да има съд. Вероятност от руско нахлуване! Какво нахлуване бълнуваш, температура ли имаш. Държавата си брани границите, стои зад тях, а точно Украйна (ползваща задоекански главорези) си прикарва танковете към руската граница. А заканите на оная Тимошеникова? А НАТО дето си насочва към Русия ракетите, настанила ги по цяла Европа? Това може, а!? Ей, и от сянката на Русия се плашите. А се плашат тия, които имат грехове.
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууу! Сега ще се плямпа, че оня дърт козел, Кери, го е убедил...
1
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа са петродоларите , склоняват всеки към преговори.