НАТО с въздушна база в Естония

От Алианса искат да засилят въздушното патрулиране
3 апр 2014 22:20,
59
НАТО с въздушна база в Естония
Снимка: Reuters

Военно летище край естонския град Амари ще бъде превърнато в база, от която НАТО ще увеличи патрулните си полети над прибалтийското въздушно пространство, съобщи днес естонският посланик към алианса, цитиран от ДПА.

Този ход е част от усилията от страна на НАТО да засили мисията за въздушно патрулиране над балтийските страни,
започната през 2004 г., каза Лаури Лепик пред всекидневника "Постимеес".

"Естония отдавна настоява, че мисията за патрулиране над Балтика може да се извършва от две бази - едната в Шауляй, Литва, и от още една в Амари, Естония", заяви дипломатът. "Няколко съюзнически страни предложиха да предоставят повече самолети за мисията, което позволява да открием втора база", каза той и добави, че изграждането на базата може да бъде завършено тази година.

Според ДПА решението за втора база е отговор на кризата в Украйна и на незаконното анексиране на Крим от Русия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
а сега де? преди 10 години
В другата статия пишеше:"Русия често използва енергийните източници като политическо оръжие, с което да се противопостави на своите съседи. "NATO си няма газ но има бази като политическо оръжие, с което да се противопостави на своите съседи. :)който каквото си има!
50
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най голямото нещастие за България през 20 век бе Съветската окупация през 1944г,тя нанесе такива морални,икономически,демогравски и други щети които и до днес неможем да излекуваме и няма да успеем.След турското робство за 20-30 г.сме първа сила на Балканите,съперник на Османската империя,след пър.световна война за 20 г. се издигнахме отново като икон. и военна сила на Балканите,след съветския комунизъм -вашия строй, няма оправяне,отиваме към края,ще изчезнем и като държава и като народ.....
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NATO, EC, OON sa vse evreiiski organizacii nqmq6ti nito ob6to s cennostite na bqlata rasa, na evropeiskite narodi! Mnogo Hora se lajat,4e EC e Tretiq Reich ili ne6to podobno! Ne,Evropeiskiqt saus e pridatak na USA,na evreiskite banki i evreiskite cennosti Celta e ariiskata rasa da bade pretopena!
48
2
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Нашите продажници съвсем скоро ще разрешатна НАТО-вците да извършват полети и от Безмер. Докога ще търпим чужди войски на наша територия? Забравихте ли Езоп: "Те ще дойдат като приятели, но ще останат като врагове!"? Или трябва всичко пак да научаваме по трудния начин?Аз съм за изгонване на ХАХАмериканците от базите в България. Ако не можем със сила, то можем да ги бойкотираме и саботираме поне.
47
3
 
2
 
! Отговори
От ЮАР преди 10 години
Прибалтите са част от НАТО и ЕС. Исторически, винаги са били европейци. За тях, руснаците са окупатори, които са им носили много беди. Няма никакъв шанс Русия да има каквото и да било влияние и позиции в Прибалтика. Затова е нормално НАТО да направи не две, а двадесет бази в тези страни. Бисмарк е казал, че договорите подписани от Русия не струват дори хартията на която са написани. Затова, добре е да има военни предпазни мерки срещу руска агресия. Руснаците не веднъж са окупатори в Прибалтика.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анти-U$A преди 10 години
Тези спитфайъри от снимката ли ще патрулират? Аз викам направо двуплощници да изпратят, руснаците със сигурност ще изпопадат...от смях.
45
14
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 10 години
Много русофилистична *** тая сутрин, добро утро друзя!От рано работите здраво за хонорарите си...
44
0
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Точно такава ли снимка намериха да сложат? Нещо не сме 1945 ,доколкото се сещам. Барем една снимка на F 16 да бяха цопнали. Е па може НАТО с такива годни за летене самолети да разполага. Ще карат руснаците да вадят от някой музей,та барем и те с крак с натовци. Последните два реда си бяха чист бъзик
43
4
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 10 години
С-400 са за хамериканците, както каза Путин зад "голямото блато".Един Искандер и тези самолетчета ще отидат за скраб.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами С - 400?!
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите бяха прави само в едно-империализмът никога няма да се откаже от колониалната си политика и завоевателните си войни срещу малките народи. Интересно е, защо западните урковци не си опитат късмета с Китай, виетнам, русия...Навярно тогава Виетнам ще им се стори една сладка приказка, откъдето позорно избягаха.
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янките и западните смешковци се назраха от яд, че им отмъкнаха под носа Украйна. Чудно ми е защо Путин се церемони с тия агресори, а не натисне копчето и да приключи завинаги с тях и да освободи човечеството от тая чума.
39
3
 
17
 
! Отговори
ЛПД преди 10 години
Престанете с манипулациите на обществото господа от Dnes.BG . Не можете ли да публикувате по-реални коментари. Българина е с отворени очи, добре осмисля фактите и е в състояние да отсее плявата от сеното. Не си мислете, че вие сте умниците, а ние глупаците.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka kato gledam polovinata komentirashti se praviat na po rusnaci ot samite rusnaci xD dea prodajnicite vi
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 42Ne te znam kakvo pushish ama izglejda mnogo qko xD ne sme 40-te godini veche a i dori togava ako ne biaha zapadnia alliance rusnacite go baiaha zakysali mnogo qko bez vtori front.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англетата пак извадиха спитфайрите гледам!Тали хо !
35
8
 
6
 
! Отговори
Браво, FREEDOM! преди 10 години
С няколко думи - право в десетката. Поздравления!
34
1
 
11
 
! Отговори
Кабарда преди 10 години
Россия, ялов напън. Не петни името. Любой чурка пишет грамотнее тебя.
33
5
 
11
 
! Отговори
FREEDOM преди 10 години
nato GO E STRAH DA NE BI ISOCHNA EVROPA DA UPRAJNI 'pravoto si na svoboden IZBOR '' i da SE MAHNAT OT ES SLED TOLKOVA GODINI :VAZHOD::. E SEGA VIJDATE TOTALITARIZAM I CENTRALNO UPRAVLENIE V DEISTVIE
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
st strqxotnoo typ