За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история

В него те коментират нецензурно и България
Обновена: 4 апр 2014 22:54 | 4 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
133
За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история
Снимка: YouTube

Появилият се в интернет предполагаем запис на двама руски посланици в африкански страни, които коментират обстановката в Украйна с нецензурен език, е грубо и цинично скалъпена история, заяви източник от отдела за информация и печат на руското министерство на външните работи, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Невъзможно е да се коментира някаква си компилация от звуци, субтитри и снимки, в това число и на посланика Юрий Дубинин, който за съжаление почина през 2013 г.", се посочва в изявлението на външното ведомство.

Още по темата
В документа се пояснява, че става дума за скалъпена на бърза ръка груба и цинична история, която е опит да се отвлече вниманието от скандалите, породени от изказвания на западни дипломати относно Украйна.

Британският в. "Гардиън" пише, че в интернет се появи запис на разговор, за който се твърдеше, че е между посланици на Русия в две африкански държави.

Разговорът бил проведен на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. В него двамата предполагаеми дипломати с доста груби и понякога дори нецензурни термини коментират украинската криза, анексирането на Крим от Русия, реакцията на африканските страни относно анексирането.

Двамата предполагаеми посланици се шегували също, че след време Русия ще присъедини също Каталония, Венеция, Шотландия и Аляска. В качения в интернет разговор се споменават България и Румъния.

Посланикът на ЕС в Еритрея казал на руския си колега, че Русия трябвало да си вземе обратно двете балкански страни, но той отговорил, че "България, Румъния, цялата балтийска измет трябва да си останат засега в ЕС". Към записа има и снимки на двамата предполагаеми дипломати, но руското външно министерство поясни, че на едната от снимките е покойният руски дипломат Дубинин като по-млад.

Възможно е записът в интернет да е отмъщение за неотдавнашните изтичания в интернет на дискусии на западни дипломати относно Украйна, в които се появиха обидни думи и дори неочаквани предположения за насилието в Киев по време на протестите, отбелязва в. "Гардиън".

Първо бе разпространен запис на телефонен разговор между американския помощник-държавен секретар Виктория Нюланд с американския посланик в Киев. В записа се чува как тя казва "майната му на ЕС".

После в друг телефонен разговор, изтекъл в интернет, между Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает двамата обсъждаха теорията, че загиналите по време на протестите в Киев може да са убити от снайперисти, наети от опозицията, вместо от правителството на Виктор Янукович. Тази теза съвпадаше с твърденията на Москва, посочва британският вестник.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бaндерaпо *** си от баща си ! Не пиши повече че ще те рзберът кой си
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълМного си ограничен непиши моляте глупости виждаме че си неграмотен. По добре само чети
89
14
 
18
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
За Москва дори слънцето изгрява от запад на изток. Москва счита, че слънцето и планетите се въртят около Земята. Според Москва Барак Обама е рептил-вампир. Москва от години живее в един измислен виртуален свят и не само сипе лъжи наляво и надясно, ами дори си вярва на лъжите. Ако Москва ми каже "добър ден", гледам през прозореца навън да не е нощ. През 1986 г. Москва мълча като женски полов орган за аварията в Чернобил, вместо да съобщи веднага и да евакуира населението. Как да й се вярва?
88
3
 
18
 
! Отговори
Циника преди 10 години
А бе, тия дето сме учили руски се оказваме големи късметлии. Оказва се, че докато сме учили един език, всъщност сме усвоили два езика - руски и "украински". на това му се казва с един куршум да нацелиш два заека:))
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kazvat ,4e etni4eskite rusnaci v Ukraina sa pove4e ot tezi v Rusia.
86
4
 
11
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Тези, които твърдят, че Киевска Рус е украинска държава залагат на най-примитивната асоциация - щом е Киев, значи е украинска. Същата примитивна асоциация правят и нашите братчеди македонците - щом е Оридска България, значи не е България, а е Македония!
85
2
 
19
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До БaндерaСедни ДВЕ не минаваш :)))) Изкарай ми един факт за СЪЩЕСТВУВАНЕТО на Украинско княжество или кралство преди 1918г !!!!!! Един исторически факт, ако ще и 20г да е имало такова княжество :)))))) Пишеш за Киевска Рус но погледни от къде се местят във Киев те се местят от Ладога, а ако случайно не знаеш къде е Ладога това е днешен Санкт Перербург !!!!Дотук със Украйна и Украинския език :))))))
84
2
 
10
 
! Отговори
Циника преди 10 години
"всеки нaрод някогa се е появил от нещо и при определени политически обстоятелствa!"Тук вече си нацелил с клинична точност. Даже знаем и кога и при какви обстоятелства се е родил този украински народ. 1917! Толкова!
83
2
 
12
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Баданарке, гледам мачове по украински телевизии и с най-голямо желание се опитвам да намеря съществени разлики между това, което говорят коментаторите и онова, което сме учили по руски език. Колкото и да се напъвам да не разбирам "украинския", все не става. Все едно, че даскалката ми по руски говори!Интересно защо по тия киевски тв-та не са се сетили да говорят по галичински...може би защото 90% от украинците ще онемеят,докато се опитат да разберат "родния" си език!
82
7
 
2
 
! Отговори
Бaндерa преди 10 години
до Смях Двойкa седни си! Укрaинскa държaвa през 15- 17 в. нямa, но имa Литовско княжество, имa след товa Жечпосполитa, преди тях имa и Киевскa Рус, която нямa нищо общо с руснaците етнически! Укрaинците сa нaрод, кaквито сa и всички остaнaли в Европa, всеки нaрод някогa се е появил от нещо и при определени политически обстоятелствa!
81
2
 
8
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Либерален Демократ 76. Збигнев Бжежински, полски евреин, който, разбира се, винаги срещу Православието. Това е ясно. Обаче не е ясно, какви ценностите на европейската цивилизация получи България през последните години?
80
3
 
15
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До БaндерaТи ако наричаш Полския диалект Украински език си изключителен езиковед и заслужаваш "Нобелова премия" :)))))) Тези на който изкуствено евреите след 1917г им набиваха във главите че са Украинци реално са Руснаци !!!!! Украйна идва от Окраина което можеш и сам да си го изтълкуваш...... Единствено Галчинското княжество е съществувало през вековете като ту е било под АвстроУнгарско, ту под Полско, че дори и Румънско робство...Това обяснява и факта че там са Католици за разлика от остана
79
6
 
3
 
! Отговори
Бaндерa преди 10 години
до 81 Ортодосaлнaтa вярa сaмa по себе си не е врaг нa никого, ти схвaщaш ли изобщо кaкво е Вярa и кaкво политикa? Врaговете нa християнството именно го бутaт в политикaтa, зaщото не сa ВЯРВAЩИ, a ченгетa *** чекисти!
78
10
 
7
 
! Отговори
някой си преди 10 години
Ехее работата е много зле . Тук в този форум е пълно с ненормални типове . Искам да кажа слава на нашето съвремие . Работя по 13 14 часа на ден и работя за лудо за лудо не стоя , и само живот и здраве да е доволен съм. Не се оплаквайте от този и онзи ами се хващайте на работа некадърници мързеливи. Бил му виновен *** и пульо . Хората ти дават шанс въпроса е да го сграбчиш здраво и да се потрудиш , но действай с ум и разум. Ако не бяхме в Европейския съюз нямаше да мога да си развивам бизнеса
77
12
 
7
 
! Отговори
Бaндерa преди 10 години
до 80 Не нa мене тия руснaче, aз познaвaм Укрaйнa не от руските сaйтове, укрaинския език е нерaзбирaем зa руснaците, и се говори от мнозинството укрaинци, товa е мaйчиния им език, руския го говорят зaщото сa били длъжни дa го прaвят под рускa окупaция. Укрaйнa не е русия, никогa не е билa, поробенa ДA, но не и поруснaченa! Товa, че ВСВ ЦЯЛA Укрaйнa не въстaнa срещу стaлин е грешкa сaмо нa хитлер!
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Либерален ДемократПравославието е враг единствено на ЦИОНИЗМА !!!!!Ционистите са от англосакски произход и мразят православните ФАКТ !!!
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БaндерaМного си прав за Бандера той наистина е национален герой на Галчина а по съвместителство и на Вермахта :))) А Галчина е 8% от Украйна !!!!! И още един факт 80% от Украинците са Рускоговорящи !!!!! Полския диалект дори Тимошенко го ползва трудно :))))) ИСТИНАТА Е ЧЕ 8% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА НАЛАГА СВОЯТА КУЛТУРА НА ОСТАНАЛИТЕ 80%
74
8
 
5
 
! Отговори
Бaндерa преди 10 години
Ортодоксa не е врaг, увaжaеми демокрaте, a рускaтa милиционерскa оргaнизaция, нaреченa РПЦ! Не вярaтa, a ченгесaрщинaтa в църквaтa е врaг, мa ти от де ще знaеш товa позaпaднено комунистче..либерaлче.
73
11
 
8
 
! Отговори
Бaндерa преди 10 години
Бaндерa е укрaински нaционaлен герой, a когaто руските поробители го плюят, то е сaмо докaзaтелство, че той е воювaл зa свободнa Укрaйнa! мaрш в сибир *** руски!
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой себеуважаващ се журналист не би сложил това на новинарския си сайт или вестник.