За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история

В него те коментират нецензурно и България
Обновена: 4 апр 2014 22:54 | 4 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
133
За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история
Снимка: YouTube

Появилият се в интернет предполагаем запис на двама руски посланици в африкански страни, които коментират обстановката в Украйна с нецензурен език, е грубо и цинично скалъпена история, заяви източник от отдела за информация и печат на руското министерство на външните работи, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Невъзможно е да се коментира някаква си компилация от звуци, субтитри и снимки, в това число и на посланика Юрий Дубинин, който за съжаление почина през 2013 г.", се посочва в изявлението на външното ведомство.

Още по темата
В документа се пояснява, че става дума за скалъпена на бърза ръка груба и цинична история, която е опит да се отвлече вниманието от скандалите, породени от изказвания на западни дипломати относно Украйна.

Британският в. "Гардиън" пише, че в интернет се появи запис на разговор, за който се твърдеше, че е между посланици на Русия в две африкански държави.

Разговорът бил проведен на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. В него двамата предполагаеми дипломати с доста груби и понякога дори нецензурни термини коментират украинската криза, анексирането на Крим от Русия, реакцията на африканските страни относно анексирането.

Двамата предполагаеми посланици се шегували също, че след време Русия ще присъедини също Каталония, Венеция, Шотландия и Аляска. В качения в интернет разговор се споменават България и Румъния.

Посланикът на ЕС в Еритрея казал на руския си колега, че Русия трябвало да си вземе обратно двете балкански страни, но той отговорил, че "България, Румъния, цялата балтийска измет трябва да си останат засега в ЕС". Към записа има и снимки на двамата предполагаеми дипломати, но руското външно министерство поясни, че на едната от снимките е покойният руски дипломат Дубинин като по-млад.

Възможно е записът в интернет да е отмъщение за неотдавнашните изтичания в интернет на дискусии на западни дипломати относно Украйна, в които се появиха обидни думи и дори неочаквани предположения за насилието в Киев по време на протестите, отбелязва в. "Гардиън".

Първо бе разпространен запис на телефонен разговор между американския помощник-държавен секретар Виктория Нюланд с американския посланик в Киев. В записа се чува как тя казва "майната му на ЕС".

После в друг телефонен разговор, изтекъл в интернет, между Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает двамата обсъждаха теорията, че загиналите по време на протестите в Киев може да са убити от снайперисти, наети от опозицията, вместо от правителството на Виктор Янукович. Тази теза съвпадаше с твърденията на Москва, посочва британският вестник.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
14
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Наистина, това е *** провокация! Господа журналисти! Срамува да публикува тази идиотщини.
10
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този разговор може да е изненада САМО путинистите - русофили.за всеки средно-интелигентен българин е ясно че по всички контролирани от Кремъл канали се лее помия по всичко българско и родно ... един вид как така сме имали дързостта да не сме им вече роби.
9
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На лъжата краката са къси.На амариканците също.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Записът че е фалшив е ясно , но доколкото четох какво съдържа просто се майтапят иронично. То и друго не може да бъде, защото който го е правил не знае нищо повече за страните които са в разговора и то сложени в днешното положение. Жалка работа но иначе всеки тук може да направи подобен "разговор" предвид колко много *** са готови да злорадстват ако беше истина.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Скалъпено е"!!!... щом се поздравяват с "Шалом" значи са "израелски дипломати" !
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То дори да не е фалшив записа, много добре наредиха всички, прибалтийците наистина са лай*на, стават и си лягат с мисълта за американска паламарка в задния си двор, на нас с румънците действително не ни е мястото в съюз, в който сме под постоянен мониторинг и ни считат за второ качество хора, а останалото си е гавра с евроатлантическите "ценности", които потъпкват демократичните норми, поравейки живота труден за каталунци, шотландци и венецианци в желанието им за автономия.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яко гъбаркане е това!А ние горките никои нииде не ни ще !
4
21
 
12
 
! Отговори
ПЕТАТА колона преди 10 години
Хахах. Сега ще се наредят всичко от ПЕТАТА колона да защитават "БРАТУШКИТЕ" и да разправят, че записа е "fake" :).
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все още се чудя кой руснак поздравява със "Шалом" свой колега, ей това не мога да си обясня.
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За рашките само Сноудън е меродавен !...другото е "скалъпено" !!!
1
9
 
38
 
! Отговори
препечатано преди 10 години
Еми това е положението - забавляват се братушките...Тъжното е че с политици като сегашните (само като се сетя че Мики Маус ни е президент!) ставаме за посмешиште и за изтока и за запада!Иначе от мен 10 + за изпълнение и остроумиеИ 10++ за глупост на тъпите ни журналисти дето си мислят че това злепоставя посланниците.Може записа нарочно да е пуснат за подигравка а журналята направо глътнаха голата кукичка!