Руски войник застреля украински офицер в Крим

Украински военни се напили и се спречкали с руски колеги край КПП
7 апр 2014 13:05, Елка Василева
148
Руски войник застреля украински офицер в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руски войник застреля снощи украински военноморски офицер в Източен Крим, информира днес министерството на отбраната в Киев, цитирано от Ройтерс. Това е един от малкото смъртни случаи, за които бе съобщено, след като Русия пое контрола над черноморския полуостров, добавя агенцията.

По предварителни данни украински военни са се напили в с. Новофьодоровка и са се спречкали с руски колеги край КПП, където украинците служели по-рано, посочва РИА Новости, според която убитият е офицер от сухопътните сили на Украйна.

Руски военен, получил телесни повреди, стрелял при самоотбрана по майор Станислав Карачевски, обяснил пред журналисти Андрей Васелков от следствието в Крим. Образувано е дело за убийство; максималното наказание е 15 години затвор, добавя агенцията.

Група пияни хулигани нападнали през нощта КПП на кримско военно поделение и общежитие към него. Нападателите се нахвърлили срещу служители на МВР и военен патрул в опит да им отнемат огнестрелното оръжие. По време на схватката един от хулиганите бил задържан, а друг - ранен и починал от раните си, преди да пристигне линейка. Трима успели да избягат, обобщава случката РИА Новости.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
2
 
! Отговори
Елка Василева Новина преди 10 години
Новинар *** ***!!!!!
58
2
 
12
 
! Отговори
Новинар до 74/75/76 преди 10 години
Как се познаете платените *** !!!!Първо това са индивиди който спазват сляпо опорните точки на Сорос и ЦРУ...А една от тях гласи ако опонента те уличи във лъжа смени темата като го предизвикаш да си изпусне нервите и да загуби авторитет във очите на другите....Ако опонента вади доказателства който не можеш да обориш го обвино че е комунист....И още много други....Всички тези точки бяха спуснати на Майдановците за информационна борба от НПО-та и ЦРУ !!!!
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СтудентСтуденте, писания в украински сайтове не ми пробутвай за истина. Вижда се колко са радетели за справедливост и истина фашагите в Киев. Не се излагай.
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зомбираните русофилчета четат само руски сайтове и когато им кажеш истината крещят хистерично: "дезинформация"
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убиеца мл.сержант Зайцев не е задържан и не е провен за алкохол.
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НовинарАбе вие русофилчетата всички ли сте толкова неграмотни :)Да не си учил в Камчатка ?
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българските средства за масова дезинформация надминават дори и украинските телевизии. Украинците дори макетата надминаха по глупост и мания за величие.
52
7
 
2
 
! Отговори
Студент преди 10 години
остался верен присяге Украине и готовился к выезду на материк. В него вплотную стрелял младший сержант из российских военных Е.С. Зайцев.При этом "зверски избили" капитана Артема Ермоленко, его увезли на территорию российской военной части. Оккупанты забрали и тело погибшего, пишет "Украинская правда"
51
5
 
8
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
Престани бе *** *** анонимника 64/65/66/66/67/68/69/70.....Ясна е целта на мероприятието тотално подвеждане на общественото мнение и набиване на "истина" тип Сорос. Във тази статия си виснал от ТРИ часа и не мърдаш пускаш по десет поста след всеки коментар който казва истината.....Но ИСТИНАТА не можете да прикрийте ***....Истината винаги ще побеждава каквото и да правите !!!!!!!
50
5
 
1
 
! Отговори
Студент преди 10 години
украинский офицер нет", - сообщил собеседник."Он пытался убежать и спрятаться в общежитии, но его догнали и выстрелили. Выстрел оказался смертельным", - добавил источник.На место событий прибыла местная милиция и представители российских военных, присутствовал и командир украинской части.По непроверенным данным стреляли в майора Станислава Карачевского, 10 Сакская Морская Авиационная бригада, в/ч А1100, командир бригады - полковник Бедзай.Вместе с тем, по данным инициатора "Информационного сопротивления" Дмитрия Тымчука, подстреленный майор К. остался верен присяге Украине и готовилс
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утрепали го човека, баща на две деца, офицер от ВМФ и сега го изкарват пияница и хулиган.
48
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото разбрах, убития майор и пребития капитан са били убеждавани с юмручни доводи и заплашвани с оръжие да се присъединят към славната руска армия.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинският офицер е бил убит с 2 куршума от упор в стаята си на 5 етаж в общежитието,където живее.Четете УНИАН,а не цензурираните гьобелсови медии!
46
1
 
13
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
Не ми пробутвай финансирания от Сорос беларуски-партизани !!!!! Смятам че nedelya-ua е доста по авторитетна !!!! А мога да ти го пусна новината и от чисто Украинска медия но предполагам че така наречения Украински / Полски диалект / не го разбираш.....Писна ми от *** !!!!!
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак пропаганда. Да уточним, че става въпрос не за офицер, а пиян хулиган.
44
4
 
8
 
! Отговори
неделя.уа преди 10 години
"Туда был направлен наряд милиции для выяснения обстоятельств. По предварительной информации, группа лиц штурмует КПП, бросают камни и бьют окна на КПП. Сотрудники милиции и гарнизонный патруль направились в общежитие, где живут украинские солдаты. Там на патруль и милиционеров напали пьяные люди и пытались отобрать оружие. В ходе борьбы раздались выстрелы и один из украинских офицеров погиб от огнестрельных ранений, второй был травмирован. Сейчас следствием будет заниматься СК РФ, поскольку Кры
43
4
 
8
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 56А ти ако смяташ Ционистките медии за обективни си яко във грешка...А и между другото "РИА Новости" също е контролирана ционистка медия :))) Има наистина обективни медии но за вас *** там няма място :))) Много бързо се разконспирирате...Във всички медии коментарите са ви едни и нямам предвид само Българските....Опорните точки ви ги пускат Сорос и ЦРУ !!!!
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските медии са в режим на военно положение и бълват дезинформация и пропаганда. Цитирането им без да се провери написаното в тях е непрофесионално.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 55,забравил си да пишеш че много бият ***
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"спречкали с руски колеги край КПП" - това е лъжа, оправете го