Руски войник застреля украински офицер в Крим

Украински военни се напили и се спречкали с руски колеги край КПП
7 апр 2014 13:05, Елка Василева
148
Руски войник застреля украински офицер в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руски войник застреля снощи украински военноморски офицер в Източен Крим, информира днес министерството на отбраната в Киев, цитирано от Ройтерс. Това е един от малкото смъртни случаи, за които бе съобщено, след като Русия пое контрола над черноморския полуостров, добавя агенцията.

По предварителни данни украински военни са се напили в с. Новофьодоровка и са се спречкали с руски колеги край КПП, където украинците служели по-рано, посочва РИА Новости, според която убитият е офицер от сухопътните сили на Украйна.

Руски военен, получил телесни повреди, стрелял при самоотбрана по майор Станислав Карачевски, обяснил пред журналисти Андрей Васелков от следствието в Крим. Образувано е дело за убийство; максималното наказание е 15 години затвор, добавя агенцията.

Група пияни хулигани нападнали през нощта КПП на кримско военно поделение и общежитие към него. Нападателите се нахвърлили срещу служители на МВР и военен патрул в опит да им отнемат огнестрелното оръжие. По време на схватката един от хулиганите бил задържан, а друг - ранен и починал от раните си, преди да пристигне линейка. Трима успели да избягат, обобщава случката РИА Новости.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хехе... тука поне едните са напили, после се сбили... за руснаци и украинци е нормално. Не е нормално, че се е стигнало до стрелба, но един убит за цяла война и присъединяване на цял Крим е някак си поносимо. Не е нормално това, което става в Америка - всеки ден някой, в това число и деца, хваща някакво пушкало и прави леш я в някое училище, я в магазин, я във военно поделение! Обаче там е нормално полицай да застреля някой, дето му се репчи, а в Киев полицаите ги стреляха като пъдпъдъци!
38
3
 
4
 
! Отговори
ДО 51 преди 10 години
До Анонимен 51ЗА КОЕ ТОЧНО ДЕЗИНФОРМИРАМ?-ИЗКАЗВАМ МНЕНИЕ,КОЕТО НАИСТИНА МИСЛЯ Е РЕАЛНО! А ТИ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ИЛИ САМО ДА ОБИЖДАШ И ДА ПЛЮЕШ ЗНАЕШ-ТИПИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКА ОПОРНА ТОЧКА!
37
15
 
4
 
! Отговори
Така преди 10 години
Милош Земан,чешкия президент заяви,че ако Путин навлезе в Източна Украйна,НАТО ще я защити.***, да не си болен от нещо неизлечимо,че искаш да подпалиш света,като тандема Хитлер-Сталин.
36
9
 
6
 
! Отговори
Да до 49 преди 10 години
Прочете им информацията,но *** комунист от дума и език,дори и руски,не разбира.Пишете минуси на ИСТИНАТА.Червена ствол...
35
18
 
4
 
! Отговори
до БГ преди 10 години
БГ,войските на НАТО напуснаха и Кувейт,и Ирак,и сега Афганистан.Руските ботуши дали ще се изтеглят от окупирана Украйна?Манипулираш и дезинформираш,типично по тепегьоз-болшевико-еврейски.
34
2
 
3
 
! Отговори
Вместо да се дървим преди 10 години
Прочетете новините от ,,Белоруски партизан''и ,,Украинска правда''.
33
2
 
13
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 46Помолих те да спреш със дезинформацията....Майора е застрелян пред общежитието при неизбежна самоотбрана от страна на Полицаите... Подчертавам той заедно със негови пияни колеги са нападнали полицейския патрул пристигнал да провери сигнал за нарушаване на обществения ред.....И пак подчертавам това е информация от Украинските медии !!!!!
32
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 10 години
Навсякъде във вестниците извън България,пише,че украинците не са били въоръжени,а руските войници с АК.Имало е лична свада и руския солдат застрелял с два куршума-в гърдите и в окото украинския офицер.Другия украинец,сержант,е бил пребит.Кой е бил пиян е противоречива информация.Украинците питат във война ли са с руснаците? ...Друга информация-Донецките сепаратисти са получили подробен план от Путин за отцепване...И трета-Чешкия президент заявява,че ако Путин пресече границата и НАТО влиза в Укр
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Карачевски е бил застрелян на петия етаж на общежитието, където живеели украинските военни от авиобазата в Крим. Той е бил убит от упор с два куршума.Офицерът е имал две деца и скоро е трябвало да напусне полуострова
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оправете си статията, убийството не е станало "край КПП"
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Силите за защита" започнаха да избиват украинците.
28
0
 
3
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 36 Военното общежитие се намира да бивша Украинска военна база...Ако искаш цялата новина мога да ти я пусна на Украински или Руски....А мога да ти дам и линкове...
27
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 10 години
А аз мисля, че си *** :)
26
6
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Еми украинските войници (Бог да ги прости) са гледали много филми с Рамбо, но са пропуснали факта, че братушките не са пу*ки като *** роби да речем и веднага си зашитават правата! "Да би мирно седяло, не би чудо видяло."
25
2
 
6
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
Пускам го на Руски понеже е гореща новина !!!! ДНЕС БЕШЕ ПРОВЪЗГЛАСЕНА ДОНЕЦКАТА РЕПУБЛИКА !!!!Сегодня в 13-20 по московскому времени была провозглашена Донецкая республика! Поздравляю вас!Прямая трансляция:
24
14
 
3
 
! Отговори
БГ преди 10 години
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ РУСИЯ ИСКА ДА ПРЕДИЗВИКА СВЕТОВНА ВОЙНА! НЕ ВЯРВАМ НА РУСИЯ НИТО НА ПУТИН-ИМПЕРИАЛИЗМА И МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ СА ОПАСНО ЗЛО!
23
1
 
13
 
! Отговори
Новинар преди 10 години
До Анонимен 25Във Украинските медии пише, че майора е бил пиян, и със негови колеги са се опитали да отнемат оръжието на полицаите изпратени да проверят сигнал за нарушаване на обществения ред около КПП-то на бивша Украинска база.....МОЛЯ ТЕ СПРИ СЬС ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА.........ПОДРОБНОСТИТЕ СА ВАЖНИ !!!!!!
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами сами са си виновни, че са се натряскали до козирката и са тръгнали да предизвикват руснаците.
21
2
 
7
 
! Отговори
римлянин преди 10 години
"Мисля че във Великобритания се е родило философското прозрение: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ""Всъщност това е измислено от римските императори, по това време британците още са брали гъби в гората и са пеели племенни песни около огъня."През Римската република е измислено, когато никой римлянин не и помислял да го управляват някакви си императори :)
20
7
 
10
 
! Отговори
Славянин преди 10 години
Братя сте, братя ! Не може брат брата да мрази и да го убива ! Спрете и се съберете в старото семейство, напук на юдо-масонско-соросоидната славянска-ненависна *** !!! Направете го !!!