Без промяна в трасето на морската част от "Южен поток"

"Южен поток транспорт": Не са правени такива проучвания
Обновена: 8 апр 2014 20:19 | 8 апр 2014 20:17, Веселина Йорданова
11
Без промяна в трасето на морската част от "Южен поток"
Снимка: архив, Ройтерс

Няма планове за промяна в трасето на морската част от газопровода "Южен поток", нито са правени проучвания в тази връзка. Това пише в съобщение на пресслужбата на "Южен поток транспорт", цитирано от БТА.

Трасето на морския газопровод на "Южен поток транспорт" започва от Анапа в Русия, преминава през турската изключителна икономическа зона, стига до варненското крайбрежие и е избрано след геологически и геофизически проучвания, провеждани няколко години поред.

Още по темата
Проучени са над 16000 километра, включително и с дълбоководни проучвания с дистанционно управляеми уреди.

Правени са многобройни проучвания на сушата и в двата сухоземни участъка на газопровода. Оценките за въздействие върху околната среда в Русия, Турция и България са изготвени въз основа на резултатите от тези проучвания на настоящото трасе.

Промяната му не може да бъде направена за една нощ и е дълъг и сложен процес, пише в съобщението.

Договорите за доставката на тръби вече са подписани за първите две линии. Освен това, "Южен поток транспорт" подписа договор със "Сайпем" за строителството на микротунелите и на четирите тръбопровода, се припомня в съобщението.

По-рано днес пред журналисти заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов каза, че в публичното пространство са се появили съобщения, че три от общо четирите тръби на "Южен поток" е възможно да минат през Крим, но самият той няма такава информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Южен потокенергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименНОВОТО Е ЧЕ ЮЖЕН ПОТОК СЕ НАСОЧВА КЪМ КИТАЙ И ЗАОБИКАЛЯ ЗАПАДНА ЕВРОПА...ПРЕДВИЖДА СЕ ПО ТРЪБИТЕ ДА СЕ ДОСТАВЯ ПИТЕЙНА ВОДА ОТ СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС СЛЕД КАТО ЗАПАДА ЗАПОЧНЕ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ И ЗАМЪРСИ ДЪЛБОКИТЕ ПОДПОЧВЕНИ СЛОЕВЕ С ВОДА НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ..ЩЕ СЕ РАЗШИРЯВА И ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВОТО В ДАЛЕКОИЗТОЧНИТЕ РАЙОНИ НА РУСИЯ РУСИЯ ЩЕ ПРОДАВА СУРОВИНИ САМО СРЕЩУ ИЗНОС НА ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВА В РУСИЯСПИРА СЕ РАЗМЕНА НА СУРОВИНИ СРЕЩУ ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Супата куманязии какво ще ни направи Барозу? Плаши гаргите!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Южен Поток е с НОВО начало и то се намира в КРИМ. По този начин съществено се намалява дължината на трасето от една страна и от друга се избягва преминаването ме през Турска икономическа зона. В моента със сигурност вече текат новите проучвателни дейности за новото трасе
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Супата куманязиПо-добре супата отколкото пиш**та на Барозу . Не, че някой може да се вреди от теб до нея, но така на теория.
4
1
 
3
 
! Отговори
Супата куманязи преди 10 години
Важни подробности станаха известни от изтекла в медиите информация за среща на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу Жозе Мануел Барозу - португалски политик, председател на Европейската ... към профила с български политици, на която той предупредил България да не пречи на новата твърда линия на ЕС към проекта и да не се опитва да подкопава единния отговор на ЕС за Украйна. "Казваме на България да бъде много предпазлива", заявил Барозу, цитиран от български медии.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Смел си Тролик.Аз викам да почакаме три четри месеца да видим колко си празнословен.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Чукчи газификатор, чукчи не читатель!
1
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците не разбраха ли най-сетне:Или се изнасят от Украйна или няма нито Южен поток, нито каквато и да е търговия със Запада!