Европа затяга примката на санкциите срещу Русия

Готви се да замрази дълбоко Южен поток
Обновена: 8 апр 2014 10:09 | 8 апр 2014 07:19, Александър Попов
422
Европа затяга примката на санкциите срещу Русия

Европейският съюз се готви да замрази плановете за завършване на газопровода Южен поток през Черно море от Русия на стойност 50 милиарда долара - първото сериозно действие, с което ЕС да накаже Кремъл за завземането на Крим, пише британският вестник "Телеграф", цитиран от БТА.

Още по темата

Важни подробности станаха известни от изтекла в медиите информация за среща на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу с български политици, на която той предупредил България да не пречи на новата твърда линия на ЕС към проекта и да не се опитва да подкопава единния отговор на ЕС за Украйна.

"Казваме на България да бъде много предпазлива", заяви вчера Барозу, цитиран от български медии. Барозу казал, че "в България има хора, които са агенти на Русия", намеквайки за личности в Социалистическата партия, които се опитват да сключат двустранна сделка с Кремъл, посочва "Телеграф".

Украинският премиер Арсений Яценюк обвини руския президент Владимир Путин, че подготвя почвата за превземане на Донецката област, където е съсредоточена значителна част от тежката индустрия в Украйна. Около 40 000 руски военни са струпани по границата с Украйна и според Яценюк е кристално ясно, че Путин има намерение да отиде отвъд Крим и да изостри кризата до опасно равнище, пише "Телеграф".

Брюксел се отнася сдържано към проекта Южен поток, свързан с огромни договори за олигарси, близки до Путин. Официалната линия е, че проектът все още е в сила, но изтеклите изявления на Барозу потвърждават, че той е политически мъртъв.

Германската канцлерка Ангела Меркел очевидно губи търпение към Путин, който изглежда я е заблудил два пъти в телефонни разговори, обещавайки й първо, че няма да завземе Крим, а след това, че няма войски по границата с Украйна, посочва още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 10 години
kakvi komunisti , priatel tva sa drebni kelemete deto sigurno si niamat i poniatie kak se boravi s orazie, tatko nasi mama mesi ,goliama usta i nikakvo pokritie za zalost tova e mladezta i masata v bg ako tazi omraza i vreme prekarano pred pc biaha prekarali v nesto gradivno moje bi bg stese da e edna dobra darzava i miasto za ziveene
333
2
 
4
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
По- подли и гадни от руските комунисти са само БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ!
332
7
 
5
 
! Отговори
Путкин преди 10 години
Ще го яде големия *** то е ясно. Български *** затуй сте бедни смешници бягайте пр и мужиците.
331
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре умници, що не блокират Северен поток? Значи за тях да има газ а нас кучета ни яли. С чужда пита майчин помен. ***, ама и нашите политици са за е...не, за една паница леща ни продават.
330
0
 
0
 
! Отговори
man trak преди 10 години
da vi kaja nechto na trakiiski has mo kar na vsi4ki rusofili .
329
5
 
8
 
! Отговори
ленин преди 10 години
Четох, четох и не можах да се сдържа! Или пишещите коментарите са сополанковци, дето носят франелки на ЧеГевара, щот е модерно, или са пратени драскачи. Какво се възнасяте пред един милиционер от кгб, дето е докарал 300 000 000 милиона народ до просешка тояга явно никога не сте стъпвали в Русия...И го величаете ! Ще свърши като Кадафи, помнете ми думата и то неговите ще го утрепят, като им блокират паричките по света.... Мужикът си мисли, че е 1917г. Хахахаааа, а нашият *** народ се прехла
328
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха ,хомосексуалния съюз така уплаши Русия, че ще и се разтреперят гащите.
327
3
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Не знам ЕС какво си мисли,ама да се сетят,че идва зима и да не ви спрат газта,точно в най-лошия момент . С подобни санкции ЕС се излагат като някаква сериозна сила. САЩ си ги знаем ,че са си такива,ама ЕС в тази година на отцепвания ,да се прави на много важен си е самоубииство за тях в близко бъдеще. Занимавайки се с Русия,скоро може да се окажат раздробени . Просто тяхното гъ*одаване на САЩ ще им изяде главите
326
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"България да не пречи на новата твърда линия на ЕС". Добре, айде сега нашите политици да прояват търговски нюх и да продадат съответното "непречене" на добра цена. От транзитни такси ще взимаме около 150-200 млн. долара годишно. Вие сте на ход, господа политици, искайте си, блудницата Европа е притисната и ще не ще ще пусне. Ако ли пък не се възползвате сте просто едни предатели!
325
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
икономически растеж,увеличение сериозно на доходи,явно още дълго българите ще гледат през крив макарон! нашите продажници бяха прегракнали да ни убеждават,че с членство в ес ще заприиждат инвеститори.и то-стратегически!всички видяха кой дойде!и сега когато се откри възможност за нещо полезно и изгодно-блокаж!като са силно наведени милите ни политици ще го изконсумират сега намазан европейски.пък познайте след това кога вече руски компании ще се занимават с България.Белене,Алек-лис,ЮП-прекалено е
324
3
 
17
 
! Отговори
шоп преди 10 години
Пак ние ще плащаме за европолитическите хомодексуалисти...
323
5
 
26
 
! Отговори
баиГаню преди 10 години
Еииии Барозу,какви агенти,какви пет лева в България бе умнико?Значи когато част от българското население не мисли като вас по този въпрост и хаиде всички руски агенти.Не ви ли е срам да говорите това.Спирате газопровода,наричате ни агенти когато не сме съгласни с нещо си там,Народът гладува и мизерства и вие искате да мълчим.На вас трябва да ви е ясно че българина има друго мнение към Русия и православният руски народ различно от вашето.Защо ни извивате ръцете и заплашвате.Аман от Брюксел.
322
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Путин ще му накривите шапката. :) Русия може без ЕС. ЕС не може без Русия. Само след 1 година ще клекнете пред Русия, защото Европа ще фалира без Русия.
321
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ СА ЕНИЧАРИ ХОДИХА В ТУРЦИЯ НА..ГИ И ГОЛЯМ БРОИ ОТ ТЯХ СЕ ВЪРНАХА ТУИ БЪЛГАРСКИЯТ ТУРЧИН *** И МАКЕДОНЕЦА СА НАИ ДОЛНОТО НЕЩО
320
1
 
8
 
! Отговори
Доволен от Европа преди 10 години
До Христофор БНарочно го написах, за да направи впечатление, че в България, има платени хора, насъскващи хората един срещу друг, печелейки разделение и задържайки властта, това са мафиотите поитици. Накрая българите пак си остават БЕДНИ и недоволни, чакащи винаги някой да им помогне.Джоко Росич каза - трябва сами да си ловим рибата. От Запада винаги има какво да се научи, гледайте си вашата черга.Исках да остана в България, но ме спъваха нарочно, без да съм им направил нищо, конкуренция съм им
319
15
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Мисля че ако дегестанци,украинци,грузинци,волжки българи,татари,дегестанци се съюзят и *** не само че ще клекне но ще и ака.!!!!
318
0
 
7
 
! Отговори
От Москва наши дни преди 10 години
До ВитаминаТо само ябълките да бяха... Почти всичката зеленчукова консервирана продукция е унгарска (частично има и украинска). Кисели краставички, пипер, бамя, царевица, домати мариновани, боб, маслини... какво ли още не щеш - няма всичко да изброявам.
317
1
 
11
 
! Отговори
Витамина преди 10 години
До От Москва наши дниМного благодаря. 1989г бях 2 месеца в Москва. Тогава всички ябълки, без никакво изключение, бяха от Унгария. От тогава не съм ходил в Русия и ми беше интересно, дали унгарците са запазили позициите. Благодарение на теб, разбрах че са. Колко умно.
316
0
 
1
 
! Отговори
Христофор Б преди 10 години
До Доволен от ЕвропаДо голяма степен така стоят нещата в Европа, както си ги описал, но нямаше нужда в края на първия ти постинг да нападаш БЕДНИТЕ
315
0
 
3
 
! Отговори
От Москва наши дни преди 10 години
До Витаминаот Полша, Унгария и Китай са основно ябълките. Често има и от Италия. От България съм виждал само два вида стоки в магазините:1) Паста за зъби2) ЛокумPS: пастите са добри и се купуват, локума е пълен *** и никой не си взема