Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 238 Нещaсник си мизерен, реaлносттa е че никой в тоя свят не смее дa гъкне нa aмерикa, нaсирaт се всички сaмо обaмaтa дa пръдне. Бaси подчовеците сa путин и скaпaнaтa му държaвицa, крaвaрите вкaрaхa няколко корaбa и се озъбихa и путaтa подви опaшкa кaто помярче пред господaря си. Щял дa прaви " сесесере", " прaвослaвнa химперия" щял дa прaви ***.ин, янките точно товa кaзвaт. Нямa вече aрмия по светa рaвностойнa дори нa 1: 100 от щaтскaтa, тия се въоръжaвaхa и воювaхa десетилетия и мaчкaт яко!
208
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Русия може и да е готова за преговори ама докато не си даде находищата на американските олигарси няма да има преговори. Или да коленичат пред американските милиардери или война. Нищо лично - въпрос на пари.
207
1
 
4
 
! Отговори
ярс преди 10 години
по умесни са преговори за статута наСАЩ на световнята сцена време им е да се насочват рязко надолу където им е мястото отдавна неса фактор в европа е все още са регионален фактор със затихващи функции
206
9
 
3
 
! Отговори
анализ преди 10 години
Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила ядрения си арсенал от 1800 ядрени бойни глави ? ? ?Много скоро забравихме, че Украйна доброволно се отказа от ядрения си потенциал, а Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна . . .
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянинкогато на човек му става добре от това,че на друг му е зле...нещо не е наред,лошото е ,че тази полуграмотна категория става все повече..
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименнещастнико,ще ти стане ли по-добре от това. Инфузорий,та ти не виждаш по-далече от носа си...
203
5
 
30
 
! Отговори
seira преди 10 години
"ДРУГАРЯТ" ПУТИН НИТО Е "КОМУНИСТ", НИТО Е "ДЕМОКРАТ".ТОЙ ПРОСТО Е УМЕЛ ДЪРЖАВНИК, КОЙТО, КАКТО "ДРУГАРЯ" ОБАМА E ПОПАДНАЛ НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО В ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ...САЩ И РУСИЯ "СВИРЯТ" В ЕДИН И СЪЩИ "ОРКЕСТЪР" НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА - "ОРКЕСТЪРА" НА "ВЕЛИКИТЕ" СИЛИ.РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЯХ Е В МЯСТОТО, КОЕТО ЗАЕМАТ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СИМФОНИЯТА "НОВ СВЕТОВЕН РЕД" И "ИНСТРУМЕНТИТЕ", КОИТО ИЗПОЛЗВАТ!!!А, ДЕМОКРАЦИЯТА Е ... ПРОСТО СРЕДСТВО ЗА ЗОМБИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА.
202
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
As sam na 80 I nikoga ne sam chul nekoi da govori losho za isstradalia ot takiva kato tozi militsionerNo tozi lainar sasipa rehaviat imidj naRrusia kogato sveta beshe gotov da ia priema kato priatelska darjava I da I pomogne , etoti nameri se edin pobarkan da pravi Imperia na zloto . da pribavi oshte zemia , ami da edna shesta chast ot kalboto koiato neprekasnato zamarsiavat im e malko , no nakraia znaeme kakvo stave, s lakomoto dupe !!!
201
0
 
7
 
! Отговори
ГЛУПАЦИ преди 10 години
До АнонименЕЙ *** НЕ СЕ ПИШЕ А ИДИЬОТИ *** ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ НА БГ ХАААААААА
200
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До (МАЛО)УМЕН ГУЩЕРИскаш да живееш вечно а?
199
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** русофили защо ме карате на намразя Русия.С вашето писане за Путин колко бил добър направо ми се гади.Или сте *** или не сте Българи а само ползвате форума тук.
198
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студената Война е добре дошла ЗА САЩ за излизане от Кризата в която се намира чрез Военните поръчки с който ще ги засипят техните съюзници от НАТО в това число и ние, така че тоя господин РАЗМУСЕН знае на къде да дърпа чергата но е крайно време да знаете че срещу Русия няма да се опълчи защото Разрухата ще бъде Тотална след което ще са необходими Столетия за да се изгради нещо Подобно
197
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е страна членка на НАТО (без референдум), защото *** правителсва от 25г ни продадоха и продължават да ни продават като крепостни селяни.А малоумняци като някои драскащи тук им викат евала дори безплатно. ЗОМБИТА долни.
196
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, не сте разбрали правилно директивата...
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянинзаради такива като тебе изразът "промит мозък" се обезсмисля...
194
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПрибалтика както и България са страни членки на НАТО и затова има войски на НАТО там.Елементарно дори за промития болен русофилистичен мозък.Ако това не ти харесва,марш в *** руска
193
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 213 от славянинМного си нервен бе момче,тресеш се като болен от Паркинсон.Истерията ти е паническа.Да те успокоя-в Канада сепаратистите изгубиха изборите,но за сметка на това днес рублата и руската икономика бележат пореден рекорден срив.След 20 години няма да има жив руснак ***,защото се топят за сметка на мюсюлманите от централна Азия.Затова са паническите истерии на Лилипутин
192
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.А чи го клатят ЕС, НАТО и САЩ там? Освен това руските войници са струпани" на руска територия! Расмунсен ли ще нарежда на една независима страна какво да прави на своята си територия? Че кой е той? Путин все пак е законно избраният президент на Русия за разлика от Турчанинов
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗапасенИ искаш да кажеш, че в Русия е най-добре от всички изброени от тебе държави, така ли?
190
13
 
7
 
! Отговори
Реплика преди 10 години
до 211: Случайно да си чул думата "Демокрация" от Путин ?